Silivri Facebook
banner88

Değirmenci Ve Işıklar Farklı Düşünüyor
 
Aday adaylığını Selimpaşa’da açıklaması konusunda yaptığı açıklama beni tatmin etmedi. Ama sonuçta aday adayı kendisi ve istediği yerde açıklama yapma hakkına sahip. Değimenci’nin yerel seçimlerde CHP’in adayı olması halinde Ak Parti’nin adayının hiç şansı olmadığını net olarak ifade ediyor ve aday olması halinde Ak Parti muhaliflerinin kendi etrafında toplanarak önemli bir güç oluşturup seçimi kazanacağını ifade ediyor.
 
Bir de her fırsatta üzerine basa basa söylediği “ Ben CHP’den istifa etmedim, ihraç edildim. Genç Parti’den aday olduğumda da kazandığım takdirde pazartesi sabahı CHP’ye geçeceğimi her fırsatta seçim sürecinde de söyledim.” Sözlerini yine tekrar etti.
 
Yani kendisinin hep CHP’li olduğunu fakat şartlardan dolayı böyle olumsuzluk yaşandığını belirtti. Kendisine Silivri’de ki sivil toplum örgütlerinden ve beldelerdeki vatandaşlardan büyük destek olduğunun da altını çizen Değirmenci, aday olması halinde çok açık bir farkla seçimi kazanacağı iddiasında bulundu.
 
IŞIKLAR AÇIĞI KAPATACAĞINI DÜŞÜNÜYOR
O günkü ikinci konuğumuz CHP’nin diğer güçlü aday adaylarından Özcan Işıklar oldu. Sayın Işıklar’ı da epey eski tanırım. Siyasette de epey tecrübe sahibi. Zaman zaman söyledikleri benim için uçuk sayılsa da ziyareti sırasında yaptığı tespitlerin bir çoğuna katıldım. Mesela Değirmenci’nin beldelerde kendisinden daha fazla tanındığının farkında. Fakat merkez de Değirmenci’nin 3 dönem belediye başkanlığı yapması ve yaşadığı başka sıkıntılar yüzünden ise kendisinin gerisinde olduğu görüşünde. Siyasetin içinde epey yoğrulmuş bir ilçe başkanı arkadaşımda bu görüşü paylaşmıştı benimle bir ay kadar önce. Tam olarak şöyle demişti “ Selami Değirmenci güçlü ama kırıp döktüğü insanlar yüzünden seçim kaybedebilir “. Sol da siyaset yapan çok değerli başkanın söylediği bu sözden sonra Işıklar’ın da hemeh hemen aynı şeyleri ifade etmesi böyle bir gündemin olduğunun bir göstergesi sanırım. Işıklar, Değirmenci nin güçlü olduğu beldelerde  ( Tanındığı için bunu böyle olduğunu ifade ediyor ) aday olduğu taktirde üç ay gibi bir sürede bu açığı kapatabileceğini belirtiyor.
 
SAHİBİNE İHANET EDEN KÖPEK İFLAH OLMAZ
CHP aday adayı iki konuğumuz ile öyle bir sohbet ortamı sonrasında önemli bir konuğum daha vardı. Silivri üzerinde epey sohbet ettik bu konuğum ile. Bir ara gazete ve gazetecilik konusun da laf açılınca yerel basınla epey ilişkili olan konuğum bana şunları söyledi: Silivri’de siyaset kızıştıkça saflarda belli oluyor. Gazeteciler bile taraf olmaya başladı. Dikkatimi düne kadar her tarafını yaladıkları bir adaya karşı bazı gazeteci arkadaşların aldıkları tavır çekti. Kendisinin burada yaşama sebebi olan, her şeyini ona borçlu olan kişilerin koltuk gittikten sonra kendisine takındıkları tavrı anlamış değilim. Bunun sebebi yağlı kemiğin kaybolmasından olmalı sanırım. Çünkü düne kadar mevcut yönetim hakkında yapmadıklarını, yazmadıklarını bırakmayan bu arkadaşlar birden ters yüz dönerek ona da yalakalık yapmaya başladılar. Bu kadar vefasızlık görülmüş bir şey değil. Ayrıca düne kadar bir aday adayı için “ Aday olması halinde hiç kazanma şansı yok ” demelerine karşın bu aday adayı için taraf olmaları da ilginç. Eğer dün düşündükleri doğru ve bu görüşlerini savunuyorlarsa bu aday adayını desteklemelerinin tek nedeni daha şanslı olan adayın önünü kesebilmek ve mevcut iktidara avantaj sağlamaktır. Ya da kazanacağına inanmadıkları aday adayından yağlı bir kemik kapmış olmalı. Hangi sebepten olursa olsun böyle bir davranış içinde olanların hiç şansı yok. Çünkü kendini yetiştiren, büyüten, kucak açan insana ihanet eden bir köpekten bir başkasına hayır gelmez. Çünkü o vefa duygularını yitirmiştir. Onun için her şey duygusallığa dökülmüştür. Bu yüzden onu sahiplenmeye çalışan yeni sahipleri dikkatli olmalı.”
 
İşte konuğumun böyle de bir tespiti oldu.
Önümüzdeki günler çok şeye gebe.
 
Hoşçakalın. Sağlıcakla kalın.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol