Silivri Facebook
banner88

MUSTAFA SARAL NE YAPMAK İSTİYOR?

 Fakat Silivrispor yönetimine girdikten sonra kendisi garip bir tutum ile öncelikle şahsımı ve Silivrispor eski yönetimini hedef alan açıklamaları ile karşı karşıya kaldım.
Kendisinin basına  yaptığı bir açıklama üzerine yine önce kendisini bizzat telefon ile arayarak açıklamanın kendisi ait olup olmadığını sordum. Bana verdiği cevap “ Birkaç cümle dışında bana aittir, sözlerimin arkasındayım “ dedi. Bu sözler üzerine gereken cevabı köşemde verdim. Köşe yazımdan sonra epey rahatsız olan Sayın Mustafa Saral için  devreye kardeşim olarak gördüğüm Silivrispor yönetiminde yer alan Emrah Maşalacı’yı devreye girdi ve beni aradı.  Maşalacı “ Ağabey burada yanlış bir anlaşılma var. Olayı büyütmeyin . Mustafa bey ile oturup hep birlikte konuşup bu olayı tatlıya bağlayalım “ dedi. Silivrisporun menfaatleri ve Emrah Maşalacı’nın ricası ile bu konuyu tatlıya bağlamak istedim. Emrah Maşalacı ile Mustafa Saral iş yerime geldi ve konuştuk. Amaç Silivrisporun menfaatleriydi. Bu yüzden o günlerde yazmam gereken bazı şeyleri es geçtim. Sineye çektim. Çünkü burada yaşanan her tartışma Silivrispora zarar getirecekti. Bu güne kadar sabır etmemin tek sebebi Silivrispora zarar vermemek adınaydı. Fakat Mustafa Saral’ın Silivrispor Kulübü’nde yaptığı son basın toplantısında yine şahsım adına bir şeyler söyleyince bu satırları kaleme almamı gerekli kıldı.
SARAL NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR
Evet  ben Silivrispor’a ait olduğu iddia edilen otobüs için “ Bu otobüs Silivrisporun değil ve bize de kayıtlı olarak böyle bir otobüs devir edilmedi “ dedim. Ne dediğimi biliyorum. Belediye ile bir protokol  yaptığımız da doğru. O günlerde belediyenin talebi üzerine böyle bir protokol yaptık. Konuyu Otobüsün sahibi Silivrispor Kulübü eski Başkanı Turan Turan ile paylaştım . Turan Turan’da “ protokol yanlış yapılmış, sizinle değil benimle protokol yapılması gerekiyordu “ diyerek bizim protokol dışında belediye ile  başka bir protokol yapmış. O yüzden otomatik olarak bizim yaptığımız protokol devre dışı kaldı. Yanlışlık burada düzeltildi. Fakat ne yazık ki diğer protokol yetkililer tarafından ortaya çıkarılmadı. İşte spora siyaset burada girmeye başladı.
 Sayın Saral basın toplantısında  “ Silivrispor yönetimini devir aldığımızda evraklar içinde otobüs ile ilgili bir belgeye rastlamadık. Zaten kulübün eski başkanı A.Refik BeK da açıklamasında "Otobüs Silivrispor'un değildi" diye belirtti. Biz de yönetim olarak böyle bir otobüsü almadık. “ diyor. Fakat bu basın toplantısından birkaç gün önce Silivrispor Kulüp Başkanı Serdar Teker basına verdiği demeçte “ Otobüs konusu ile ilgili yönetim kurulumuzdan 3 arakadaşımı görevlendirdik, Silivrisporun taşınır ve taşınmaz mallarının peşindeyiz “ diyerek konu ile ilgili araştırma yaptığını beyan etmişti. Silivrispor otobüsü konusu basında gündeme geldiğinde Silivrispordan  kimse bizi arama zahmetinde bulunup “  Bu nedir” demedi. Benim dışında konu ile direkt ilgili olan benden önceki Silivrispor Kulüp Başkanı Turan Turan’ı hiç kimse arama zahmetinde bulunmadı. Silivrispor yönetimindeki görevli arkadaşlar bu konu ile ilgili ne gibi bir inceleme yaptı çok merak ediyorum.  Herkes kafasına göre demeçler verdi. Bilende konuştu bilmeyende. Başkan ayrı telden çalıyor , as başkan apayrı bir telden. Eğer sizin gerçek niyetiniz Silivrisporun menfaatlerini korumak olsaydı konu ile ilgili öncelikli olarak gelir önce Turan Turan , sonra da benden bilgi alır bu açıklamaları öyle yapardınız. Böyle sap gibi ortada kalmazdınız.   Şimdi Sayın Mustafa Saral’a  soruyorum çelişki ve art niyet için de olan biz miyiz yoksa siz mi?
BELEDİYE DESTEĞİNİ ÇEKSİN ORTADA KALIRSINIZ
Sayın Mustafa Saral basın toplantısın da benim genel kurulda yaptığım konuşmayı gündeme getirerek “Biz siyasi çekişme içinde değiliz. Biz burada Silivrispor için duruyoruz. Yönetimde her partiden her görüşten arkadaşımız mevcuttur. Burası bir spor kulübüdür. Olağanüstü genel kurul konuşmasında da aynı şöyle demişti eski Başkan Refik Bek, hatırlarsanız "Siyasi irade gitti bizim de gitme zamanımız geldi." Bizim olayı siyasallaştırdığımızı dile getiriyorlar. Biz mi atıyoruz siyaseti ortaya yoksa eski yönetim mi? . Sayın Saral bizi de oraya seçen siyasi irade değil Silivrispor delegeleridir.  Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Benim Silivrispor olağan genel kurulunda söylediğim cümle şudur “ Silivri’de siyasi irade değişti. Etik olarak biz de etik olarak  genel kurulu kararı aldık.” Dedim. Bunu söylerken de tabiî ki yönetim olarak bir gerekçemiz vardı. Çünkü yeni seçilen belediye yönetimi bir arkadaşımızla görüşmüş ve bu konuda kendisine destek sözü verilmişti. Biz bunun önünü açma adına bu kararı aldık. Amacımız Silivrisporun zarar görmemesiydi. Eğer gündeme bu olay gelmeseydi biz zaten süremizin sonuna kadar Silivrispordaki görevimizi sürdürecektik.  Fakat o arkadaşımız aday olmaktan son anda vazgeçince sizin yönetiminiz ortaya çıktı. Silivri Belediyesi ile uyum içinde çalışmayı siz böyle yorumlarsanız bir şey diyemem. Silivri belediye yönetimi bir siyasi iradenin tecelli etmiş sonucudur. Verdiği katkıları almayın o zaman. Niye kapısında yattınız otogar ve parklar için. Peki otoparkların Büyükşehir tarafından iptal edilmesi gündeme gelince Ak Parti Büyükşehir ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş’a koşa koşa giderek yardım isteyen ben miyim? Sanırım bunlar siyasi değil. Hani siyasetin olduğu yerde siz yoktunuz?
BİZİM YÖNETİMİMİZ DE KULÜBE KATKI SAĞLADI
Silivrispor As Başkanı Mustafa Saral  basın açıklamasında  da şöyle buyurmuş “Her şeyi gidip belediyeden isteyemezsin. Biz yönetim olarak asla belediyeye bağımlı değiliz biz Silivrispor'uz. Bizi yönetime Silivri Belediyesi getirmedi. Bunu herkes bilsin. Yönetici arkadaşlarımız elini cebine attı. “
 Sayın Saral , Silivrispor Kulübü olarak kullanılan o binaya bizim yönetimimiz tarafından en az 35 milyar tadilat masrafı yapıldı? Daha önce siz oranın durumunu biliyormuydunuz? Bilme şansınız yok çünkü siz Silivrispor Kulübüne ilk kez aday olduğunuz gün ayak bastınız.  Silivrispor Kulübüne  yapılan masrafları yöneticiler kendi ceplerinden yaptı. Silivrispor kulübü kasasından bu konu ile ilgili bir kuruş çıkmadı. Biz sadece belediyenin sağladığı  imkanlardan ( Oto Gar ve Oto Park gelirleri “ gelen paralar ile kulübü yönetmedik
 Silivrispor’a belediyenin sağladığı imkanlarla bizim zamanımızda yaklaşık 270 milyar civarı  bir gelir temin elde edildi. Fakat Silivrisporun bizim zamanımızdaki bütçesi yaklaşık 500 milyar civarıydı. Yani gelen gelirin bir katı kadar yönetimdeki arkadaşlar bu kulübe maddi olarak fedakarlık ta bulunmuşlar. Ya da kaynak sağlamışlar.  10 ay boyunca yaptığımız icraatları da kongrede sizlere sunduk , sizde bunlara onay verdiniz.
ŞİMDİ SIRA SİZ DE
Sizin basın açıklamanızda bizden sonra gelirler iki katına çıkardığınızı söylüyorsunuz. Bizim yönetimimiz 10 ayda bu kadar parayı belediyenin sağladığı imkanlarla  “ Oto gar ve Oto parklardan “  topladı. Sizin yaptığınız açıklamada gelir iki katına çıktığına göre 540 milyar para toplayacaksınız demektir 10 ay içerisinde. Bu gelir bizim bir yıllık bütçemizden fazla. Eh mevcut yönetim kurulu olarak  bizim gibi Ota Gar ve Oto Park geliri kadar bir kaynağı sizde bu kadar bir kaynağı ya verir yada bir yerlerden yaratırsınız böylelikle bütçeniz 1 trilyonu bulur. Bu para ile yapacağınız faaliyetleri bizlerde izleriz.
AK PARTİ’DEN BEN Mİ MECLİSE ADAY OLDUM ?
Silivrispor As Başkanı Mustafa Saral  basın açıklamasının son metninde ise öyle bir gaf yapmış ki akıllara zarar. Şöyle demiş sayın  Saral “ Siyasi bir iradenin olduğu yerde de ben yokum zaten. Şahsım olarak ben burada gençliğe hizmet için varım. Silivri gençliğine hizmet edebiliyorsam ne mutlu bana. “
Sayın Saral siz hiçbir zaman siyasi iradenin olduğu yerde olamazsınız. Bunu deneyerek gördünüz. 2009 yerel seçimlerinden önce Silivri Belediye Meclis Üyesi olmak  için  Ak Parti’ye kayıt yaptırıp, müracaat dosyası veren siz değilmisiniz? Ak parti sizi belediye meclis üyesi listesine alsaydı siyasi iradenin tam ortasında olmayacakmıydınız? Ak Parti sizi 31 kişilik meclis listesinin hiçbir yerine uygun görmeyip sıralamaya bile almadı. Ve siz bunun üzerine çevrenizle birlikte CHP’ye destek verdiniz. Bumu siyasi iradenin dışında olmak.
DEDİKODU İLE HAREKET EDİLMEZ
Silivrispor As Başkanı Mustafa Saral yapılması gerekeni doğru tespit ekmiş ama yaptıkları ile söyledikleri hiç birbirini desteklemiyor ne yazık . Sayın Saral “Biz buraya insanlarla kavga yapmaya gelmedik. Sportif başarılar için geldik. Biz bir spor kulübüyüz. Bizim önümüzü açsınlar. Bıraksınlar biz çalışalım rahat edelim. Ufak yerde çok dedikodu oluyor bunu bilerek geldik. Sportif başarıyı getireceğimizi umuyorum."
 Bu güne kadar kim sizin aleyhiniz de bir şey söylemiş? Hep sizin yaptığınız talihsiz açıklamalar  sonrasında açıklamalar yapıldı. Kimsenin de sizinle kavga etmeye ve önünüzü tıkama gibi bir düşüncesi yok. Evet burası ufak yer doğru. Dedikodularda çok oluyor. Siz de bunlara inanıp hareket ediyorsunuz. Dedikodu kültürüne çabuk ayak uydurdunuz. Daha şimdiden sizin şahsınızda belediye ile ilgili bazı dedikodular ortaya yayılmaya başladı. İnşallah bunlar doğru değildir. Bu dedikodular hakkında gerçek doneler elime geçtiği zaman hiç çekinmeden sayfalarımda paylaşırım. Bu yüzden şimdiden yazmayı uygun görmüyorum.
Ayrıca Silivrispor ile ilgili yazacak ve söyleyecek çok şeyim var. Özellikle alt yapı konusunda önümüzdeki günlerde çok ilginç ve çarpıcı gelişmeleri kaleme alacağım.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol