Silivri Facebook
banner88

Açık Teşekkür
 
Ancak daha büyük teşekkürü, çalışanların da belirttiği gibi Kaymakamımız Sayın A. Mesut Demirkol’a borçluyum.
 
Şahsi telefon görüşmelerinin ve olayı takibi sayesinde uzun süre sonra eski ve verildiği tarihten itibaren kullandığım T.C. kimlik numarama ve yeni kimliğime sahip oldum.
 
Kimliğime sahip olmakla kalmayıp, bürokraside başımın ağrımaması için kimlik numarasının değişimi ile ilgili son derece açıklayıcı bir yazı ve belge ekleri ile evrak hazırlatmış Sayın Demirkol.
 
Evraklarla birlikte özel bir bankadan almış olduğum kredi kartıma bilgi güncellemesi için başvurdum ve banka çalışanının nezaketi ve ilgisi ile kısa sürede değişikliği yaptırdım.
 
Aynı hevesle kimlik numara karışıklığından alamadığım KEY ödememi alabilmek için T.C. Ziraat Bankası’na gittim, evraklarla daha önceden tanımış olduğum nazik, mütevazı ve ilgili Süleyman Bey’e başvurdum, kendisi beni bir görevliye yönlendirdi.
 
Buraya kadar her şey tamam, ama o ne ben paramı yine alamıyorum; niye? Anlaşılamayan bir  şerh konmuş. Peki çözüm? Eski şirket, ben ayrılalı 3 yıl olmuş, eski T.C. kimlik numarama hakkım olan para şirket tarafından yatırılmış, ayrıca bu şirketin bir lütfu da değil benim maaşımdan yapılan kesinti. Peki çözüm ? Şirkete başvuru. Peki bu bankanın bu problemi çözme olanağı yok mu? Yok.
 
Bu arada ben görevliye siz diyorum o bana sürekli sen diyor, uyardığımda da ben uğraşamam deyip evrakları Süleyman Bey’e geri yolluyor, ben la havle çekip çıkıp gidiyorum.
 
O kadar alışmışlar ki o bankaya gelen emekliyi, yaşlıyı, köylüyü çoğu eğitimsiz gelenleri azarlar tonda ve lütufta bulunuyormuşçasına hizmet verme(ME)yi, umurunda bile değil, niye çözüm üretmeye çalışıp kendini yorsun ki? İşinden olma korkusu yok, aldığı maaşı, benden kesilen vergiler sayesinde aldığı umurunda bile değil.
 
İşte iki ayrı Banka görevli örneği…
 
Neyse bu da çözülecek inşallah….
 
 
*************
 
Geçen hafta Avalon’daki Engelliler için verilen yemeğe katıldım ve her zaman olduğu gibi Silivri’de Engellilere verilen önem beni son derece mutlu etti.
 
Pırıl pırıl çocuklar, fedakar ve cesur anneleri, aileleri ve tabii kendini engelliler yoluna adamış eğitimciler ve diğer yetkililer ile güzel bir akşam geçirdik.
 
Her an herkesin bir engelle karşılaşabileceği hayatta onları topluma kazandırmak, mutlu olmaları ve hayatlarını biraz olsun kolaylaştırabilmek için onlarla empati kurarak çaba göstermek insan olabilmenin en önemli koşullarından biri bence.
 
Sevgili Kaymakamımız, Sayın Demirkol da rahatsızlığına rağmen davete icabet edenlerdendi ve her zaman olduğu gibi mütevazılığı, samimiyeti ve güler yüzü ile gönülleri fethetti.
 
Avalon’la ilgili tek şikayeti vardı; ULAŞIM.
 
Bizden yazmamızı istedi, dümdüz kolayca gelinebilecek Avalon’a ulaşabilmek için gerçekten de bayağı dolanmak gerekiyor, ilgililere duyurulur.
 
Tekrar teşekkürler Sayın Demirkol ve geçmiş olsun.
 
Hoşça kalın, sevgiyle kalın….
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol