Silivri Facebook
banner88

Cemevi İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor...

 

SİLİVRİ CEMEVİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Silivri’de 3 bin metrekarelik alana inşa edilen cemevi, Silivri Belediyesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi’nin işbirliğiyle yükselmeye devam ediyor.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Cemevi’nin inşaat çalışmalarını inceledi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi Başkanı Rıza Sevimli ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kazım Çatak, Nurdoğan Özgür ve Bayram Topay tarafından karşılanan Başkan Işıklar, cemevi çalışmalarını yerinde inceleyerek, inşaat süreci, araç giriş çıkışları ve çevre düzenlemeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

IŞIKLAR: “CEMEVİMİZİ EL BİRLİĞİYLE TAMAMLAYACAĞIZ”

Cemevi inşaatında Vakıf Başkanı Rıza Sevimli ve yönetiminin olağanüstü bir çaba ve emek ortaya koyduğunu dile getiren Başkan Işıklar: “Şartların çok üzerinde bir inşaat oluyor. Emeklerinizi, çabalarınızı görüyorum. Biz de elimizden gelen tüm destekle yanınızdayız. Cemevimizi biran önce elbirliğiyle tamamlayarak, hizmete açmak arzusundayız” diyerek, inşaatın tamamlanması konusunda destek sözünü yineledi.  

SEMAH ALANI İÇİN HAFRİYAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Ziyaretini Fen İşleri Müdürü Mustafa Tuncay Durgut ile birlikte gerçekleştiren Başkan Işıklar, semah alanı ve cemevi kısmının yer alacağı alanda hafriyat çalışmaları başlattı. Silivri Belediyesi’nin, Vakfın ve bağışçıların destekleriyle inşaat çalışmalarının devam ettiği cemevinin peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları Silivri Belediyesi tarafından yapılacak.

SİLİVRİ CEMEVİ’NDE NELER YAPILACAK?

Silivri Mimarsinan Mahallesi’nde temeli atılan Cem Evi toplam 3153 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Cemevinde; semah alanları, soğuk depo üniteleri, büyükbaş-küçükbaş müdahale alanı, sığınak, bay-bayan soyunma odaları, kesimhane, morg, gasilhane, fuaye alanları, namaz alanları, kafeterya, tuvaletler, mutfak, kütüphane, derslikler, öğrenci dinlenme alanları, misafir odaları ve yönetim kısımları yer alacak. Bodrum Kat, Zemin Kat, 1 ve 2. katlar olmak üzere toplam 4 katlı olacak Silivri Cemevi inşaatı devam ediyor. 

 

Anahtar Kelimeler:
SilivriCemeviİnşaat

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol