Silivri Facebook
banner88

İşgale Son Seyyara Düzenleme...
 IŞIKLAR ESNAFLA İŞGAL KONUSUNU GÖRÜŞTÜ

İşgal ücretleri ile ilgili Kara Mustafa Caddesi esnafıyla görüşen Başkan Işıklar: “Amacımız para toplamak değil, tretuvarlarımıza ve şehrin genel görünüşüne bir düzen getirmek istiyoruz” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kara Mustafa Caddesi esnafıyla işgal ücretleri ile ilgili görüşmede bulundu. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer aracılığı ile yapılan toplantı, oda binasında gerçekleşti.

IŞIKLAR: “SIKINTIYI BERABER YAŞIYORSAK, ÇÖZÜMÜ DE BERABER BULACAĞIZ”

Tretuvarlara düzensizce çıkarılan ürünlerin vatandaşların geçiş yapmasına engel olduğunu ve bu konuya bir düzenleme getirmek istediklerini ifade eden Işıklar: “Ticaretin şekillendiği caddelerde esnafla toplantılar yaparak bu konuda çözümü beraber bulalım. Biz aldığımız meclis kararı ile işgal ücretini 2,5 TL’den 1,5 TL’ye indirdik. Zam yok, tam tersi indirim yaptık. Yasa gereği bizim bu işgaliyeyi almamız şart. Kanun böyle. Sizlerle birlikte alacağımız ortak kararla seneye bu konuda daha farklı bir yol izleyebiliriz. Biz para toplama peşinde değiliz, dükkân önüne çıkarılan malları düzene sokmamız lazım. Sizden tüm yıl boyunca değil, dükkân önüne ürün çıkardığınız ayların işgaliyesini beyanınıza göre istiyoruz. Kaldırımlarda insanlar gezebilirse ticari hareketlilik olur. Dışarıya mal çıkarmayı düzenli hale getirelim, işgaliyeyi ortadan kaldıralım. Benim istediğim de bu. Bu yılsonuna kadar yapacağımız toplantılarla esnafla görüşerek bu konuya bir çözüm bulmak istiyoruz. Sıkıntıyı beraber yaşıyorsak, çözümü de beraber bulacağız” dedi.

SEYYAR SATICILARA DÜZENLEME GELİYOR

Seyyar satıcılara da düzenleme getirileceğini söyleyen Başkan Işıklar: “Sokak aralarında seyyar satıcı kalmayacak. Bu konuda köklü bir düzenleme başlatıyoruz. Silivri Belediyesi arabaları ile belli bir düzen ve izne tabi olarak satış yapılmasına izin verilecek. Meclis Üyelerimiz ve STK temsilcilerinden oluşan bir komisyon kuralım. Bölgemiz ürünleri başta olmak üzere yerel ürünlerin satışına düzen getirelim, kurulacak komisyon yer göstersin. Dışarıdan gelerek sahilde ya da sokak aralarında seyyar satıcılık yapılmasına müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ufuk Akkaya 9 yıl önce

İnşAllah Başkanımızın söyledikleri lafta kalmazda bu seyyar satıcılar Silivri halkının ve yazlıkçıların huzurunu bozmadan satış yaparlar.Benim kendi gözlemlerime ve düşünceme göre Silivri ilçesi şu an seyyar satıcılar ve dilenciler için adeta cennet durumda.Belediye ekiplerinin bunlara karşı yeterli tedbir almadıklarını düşünüyorum .İnşAllah çözüm bulurlar ama pek ümidim yok.