Silivri Facebook
banner88

Kaymakam Faruk Bekarlar'a Açık Mektup...

Kaymakam Faruk Bekarlar'a Açık Mektup...

Sayın Kaymakamım. Uzun yıllardır Silivri'nin aksayan yönlerini gerek yetkililerle görüşerek, gerekse yaptığım haberlerle dile getirdim.

En önemli sorun D-100 karayolunun emniyet altına alınmasıydı. İlk olarak yan yola yayalar geçmesin diye tel örgüler çekildi. Eksik kalan tel örgülerin önünde yolcu indiren araçlar kaza yaptı... Ölümlü kazalar oldu.

Kipa üst köprüsünün, Kipa tarafı D-100 karayolunda doğal durak oluştu. Buraya da tel örgü çekildi ancak doğal durak olmaya devam ediyor. Önemle üstünde durduğumuzda Bölge Trafik Amirliği bir süre ekip aracı bulundurdu ve araçların park etmelerine engel oldu. Çok geniş bir alanda görev yapan Trafik Amirliği, yeterli ekip olmadığından bu uygulamayı kaldırmak zorunda kaldı.

Sayın Kaymakamım, Silivri'nin kanayan yarası alt geçit sorunu oyalama taktikleriyle 10 yıldır sürüncemede kaldı. Tek çözüm viyadük ama Silivri Belediyesi proje yapıldı, üniversite öğretim üyeleri hazırlıyor diye yıllardır oyalıyor. Zaten bu viyadüğü yapacak maddi imkanı da yok.

Sorunları herkes biliyor ancak çözüm üreten yok!

Öncelikle her yıl onlarca kaza yaşanan, geçen gün 16 kişinin yaralandığı  D-100 karayolunun yan yollarla irtibatının kesileceği çalışmalar kaldığı yerden tekrar başlayıp eksik kalan tel örgüler tamamlanmalı. Daha büyük kazalara engel olunmalı. Aynı sistem Kipa yan yolunda da devam edilmeli özellikle başta otobüs ve minibüsler ile diğer araçların bu ölüm tuzağı olan yerde durmalarına engel olunmalı. Durmak isteyen araçlar yan yol üzerinde yapılan durakta yolcu alıp bindirmeli.

Bu alanda yine bölge trafik amirliğine bağlı ekip otosunun bulundurulması caydırıcı olacaktır.

Sayın Kaymakamım, en kısa sürede bu önemli önerilerimle ilgili, vatandaşın güvenliği için çalışma başlatacağınızdan eminim. Saygılarımla.

Cihangir Davutoğlu

Silivriliyiz.com İmtiyaz Sahibi

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
m.akyol 8 yıl önce

Viyadük sorununu karayolları yapması gerekmiyormu, esas sorun bu, belediye kısıtlı imkanları ile böyle bir projeyi nasıl yapar.Mesele çorlu duragının oradaki uygunsuz parklar, bunlar kaldırılamazmı, galerilerin satmaya calıstıgı arabalardan vatandaş park yeri bulunmuyor.heryer ispark saati beş lira bu tam bir muamma,