Silivri Facebook
banner88

KİPTAŞ 3. Etap GERÇEĞİ… Cihangir Davutoğlu Çok Özel Yazı.

KİPTAŞ 3. Etap GERÇEĞİ… Cihangir Davutoğlu Özel Yazı.

Silivri Belediye Meclisi’nde Özcan Işıklar’ın Rıfat Kutlu’yu konuşturmayıp alevlenen Kiptaş 3 konutları için bir araştırma yaptık…

Ne diyordu Özcan Işıklar;” burası tarım arazisi, belediye olarak ücretsiz yer verelim oraya yapın konutları.”

İkinci hamleyi bölgede “Anastasia Surları var. Oraya yapılması uygun değil.” Diye yaptı.

Özcan Işıklar, yanına CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’i ve bazı gazetecileri alarak bölgeye götürdü…

“Bakın burası tarım alanı, yolun karşısında Botaş tesisleri, karşıda da Anastasia Surları bulunuyor, o tarafa gidip bakalım.” Dedi.

Üç beş adım attıktan sonra ağız kalabalığı yaparak geri döndü çünkü görünürde ne sur var ne de bir taş…

Bu şovun ardından bölgeye gittik ve izlenimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

  • Bölge ekili değil, koyunlar otluyor. Sürüyü otlatan kişiye “surlar varmış buralarda biliyor musun?” Diye sorduk. Cevap enteresan “şu sazlıkların olduğu yerde diyorlar ama ben hiçbir şey görmedim.”

  • Işıklar, Botaş yanından girip 200 metre daha gitseydi yüz karası bir yerle karşılaşacaktı. Çuvallar içinde atılmış molozlar, inşaat atıkları dolu. Biz sadece bir bölümünü görüntüledik.

  • Arazinin D-100 karayolu tarafında iki katlı binalardan oluşan iki site var. Kiptaş gelecek dendikten sonra bir tek ev satılmamış. Evler değer kaybediyormuş. Bu sözleri o bölgede oturan (ismi bizde saklı) kişi söylüyor. Bize Anastasia Surları nerede gösterebilir misin diye sorduğumuzda “on yıldır burada oturuyorum sur falan görmedim. Yerin 1,5 – 2 metre altında şu sazlık bölgede olduğunu söylüyorlar.” Dedi.

  • Anastasia Surları bölge için çok önemli. Peki Özcan Işıklar göreve geldiğinde, nerede sur kalıntısı var diye tespit yapmış mı? Hiç sur kalıntısı görmüş mü? Biz gördük! Işıklar göreve geldiğinde; Alipaşa yolunda bir fabrika yapılıyordu. Fabrikanın bahçesinde sur kalıntılarını görmüştüm. Gidip bir bakalım duruyor mu diye merak ettim. Yerinde yeller esiyor. Ayrıca aynı güzergahta birçok fabrika bulunuyor.

Şimdi! Biz de KİPTAŞ ile ilgili düşüncelerimizi kısaca söyleyelim: Madem Işıklar, belediyeye ait yerlerden seçin beğenin alın diyecek; üç-dört yer alınsın ve KİPTAŞ 4 – KİPTAŞ 5 – KİPTAŞ 6 gibi vatandaşa ucuz konut yapılmasına destek versin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
âynür 6 yıl önce

ÂNĹÂMÂDİM

Avatar
ilknur 6 yıl önce

Budan araba gecermi