Silivri Facebook
banner88

Mehmet Kocadon Esnaflara Sahip Çık! Cihangir Davutoğlu...

Mehmet Kocadon Esnaflara Sahip Çık!

Dört yıldır tatilimi Bodrum Bitez Kassandra otelde geçiriyorum, dostlarıma da tavsiye ediyorum…

Her yıl göz göre göre bitiyor Bitez… Yabancı turist yok denecek kadar azalmış…

Esnaf iyice azalan yerli ve yabancı turist sayısından şikayet ederken en büyük sorumluluğu belediye başkanı Mehmet Kocadon’a çıkarıyor.

Geçen sene de yol kenarındaki elektrik direkleri sökülmüş, sezon açılmasına rağmen bir türlü dikilmemişti. Beni tanıyan esnaflar, karanlıkta kaldık zaten müşteri yok! Yazarsan belki düzelir demişti.

Yazımın yayınlanmasından hemen sonra Bodrum Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden aradılar. “direk siparişlerimiz gelmek üzere, biraz gecikme oldu” diye yanıt verdiler. İki gün sonra da direkler dikildi. Restoranların bulunduğu sahil yolu aydınlandı.

Esnafın “sayende abi sen yazmasan daha çok beklerdik dediklerinde; nasıl gurur duydum anlatamam.

Bu sene de yolumu kesip, sorunlarını tek tek anlattılar…

Bir esnaf “19 yıldır buradayım, bu kadar kötü bir sezona başlamadım. Kocadon bizi mahvetti, seneye dükkanı kapatıyorum” diye şikayet etti.

Kocadon’un ne kabahati var anlayamadım.

Biraz ilerledikten sonra bir diğer esnaf “ yanımıza lüks villalar yapılıyor, bir tanesi 8 milyonmuş, sezon açıldı iş makinaları yolu kapattı, dün gittiler. Hiçbir iş yapamadık” diye söyleniyordu.

Cami duvarının yanına motor seyahatleri için tezgah açmış birisi ışık olmadığı için dört küçük mumla aydınlanıyor. “Camiye yardım yapmak istiyorum. Elektrik parası da ödeyeceğim ama maalesef sesimi duyuramıyor” dediğinde müftülüğe müracaat et, onlardan izin alabilirsin diye moral veriyorum.

Caminin az ilerisinde kapalı çarşı var! Yürüyüş yolunun hemen arkası… Büyükçe bir dükkanda üç müşteri görünce seviniyorum. Dükkan sahibine işler iyi herhalde tüm dükkanlar sinek avlıyor dediğimde; “ yok beyefendi, 5-10 TL alışverişle dükkanın kirası çıkmaz, dükkan sahibine kirada biraz indirim yapalım dedim, işine gelmezse çık dedi. Yirmi yıldır buradayım. Seneye herhalde gelmeyeceğim. Belediyenin adı var kendi yok! Ön tarafta bulunan restoranlar çöplerini üst kata koyuyor, geçenlerde turistin kafasına çöpler düştü. Kalifiye eleman çalıştırmıyorlar. Durumu belediyeye ilettim Ne gelen oldu ne giden."

Şikayetleri yumuşatarak yazdım. Ağzını açan yumuyor gözünü…

Belediye bizi de hürriyetimizden mahrum bıraktı… Otelin yanında araçlarımızı koyduğumuz alana asfalt dökeceğiz diye geldiler, yan tarafta bulunan boş bir yere araçlar çektirildi. Asfalt döküldü ama silindir kullanan bir türlü gölgeden çıkıp çalışmaya başlamadı. Akşam 17.00’dan sonra lütfetti, Modern hapis yaşattı.

Deniz kenarları halka kapatılmış, şezlong ve masalardan halk denize giremiyor…

Tüm bunlardan Mehmet Kocadon’un haberi elbette olmayabilir ama elemanlarına, müdürlerine sahip çıkması lazım.

En önemlisi de; daha yüzünü görmeyen esnafın yanına uğrayıversin.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol