Silivri Facebook
banner88

Şerife Ana Anaokulu'nun Temeli Atıldı
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
Silivri’de Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu, Şerife Baldöktü Kız Meslek Lisesi-Kız Teknik Lisesi, Şerife Baldöktü Sağlık Ocağı’nı yaptıran Nurullah Baldöktü, Yeni Mahalle Zeylan Villaları Mevkii’nde yaptıracağı 12 derslikli “Şerife Ana Anaokulu”nun temeli törenle atıldı.
 
Protokolle imza altına alınan ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlanmak üzere planlaması Silivri Belediyesi tarafından yapılan alanda Hayırsever İşadamı Nurullah Baldöktü tarafından yaptırılacak “Şerife Ana Anaokulu”nun temel atma törenine Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri, kamu kurumlarının yöneticileri, eğitimciler ile vatandaşlar katıldı.
 
İŞLER: NURULLAH BALDÖKTÜ BEYEFENDİ BUNU HEP YAPIYOR.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler yaptı. İşler, “Bizim aslında söylenecek çok sözümüz yok. Her şey burada kendini gösteriyor. Nurullah Baldöktü beyefendi bunu hep yapıyor. Şu anda bizim elimiz de 1 tane meslek lisesi, 1 tane ilköğretim okulu ve anaokulunun temeli bugün atılacak. Bunun açılışının ardından 1 tane lise temeli atılacak. Çok lafa gerek yok. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.
 
Değerli dostlar burada bizin en büyük sıkıntımız ilçemiz de yapabileceğimiz okullarının yerlerinin olmaması. Yani okul alanı maalesef ayrılmamış Silivri’de. Silivri şehirleşirken, planlanılırken bu biraz göz ardı edilmiş gibime geliyor benim. Şu anda elimizde Sayın Kaymakamımıza da bir hafta içinde arz edeceğim; bir hayırseverimiz 1 hafta içinde tekrar 1 lise temeli atacak. 2 trilyon paranın sözünü verdi. Kaymakamımıza arz etmedim yerini belirlemediğimiz için ama Sayın Başkanım burada, başkanım bize yer ayırmaya devam edin ayırdığınız her yere okul yapabilecek kadar hamiyetperver bizim hayırseverlerimiz var. Ayrıca devletimiz de yapıyor. Sayın kaymakamımızla köyleri dolaştığımız zaman görüldü. Devlet artık eskisi gibi çok uzun süreli işler yapmıyor. 24 derslikli bir okulun anahtar teslimi 180 gün, 6 ayda bitiyor bu. Uzun süreli yok, işini bitiren de parasını alıyor. Eğitime sadece okul yaptırarak değil okullarımıza malzeme alarak da yardımcı olabilirsiniz. Arsa bağışlayabilirsiniz. Çok özür diliyorum ama bir dairenizi bağışlarsınız. Eğer içinizden bir tanesi okulumuza bir bilgisayar, masa almak istediği zaman bize müracaat ederse devlet bundan KDV’sini almıyor. Biz bir yazı veriyoruz, devlet vergisini almıyor ondan. Ayrıca onu kendi vergi matrahınızdan düşebiliyorsunuz. Bu aslında bildiğiniz şeyler. Ben tekrar ettim ama tekrar emeği geçenlere burada bulunanlara, hepinizin yüreğine sağlık.” şeklinde konuştu.
 
BALDÖKTÜ: 15 EYLÜL’DE HİZMETE AÇILACAK
Hayırsever İşadamı Nurullah Baldöktü de konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“İnşallah bugün attığımız anaokulunun Türkiye’de örnek bir anaokulu olacağı sözünü veriyoruz. Bunun açılışını da 15 Eylül’e yetiştirmeye çalışıyoruz. 15 Eylül’de de söz verdiğimiz on iki derlik lisenin de temelini atacağız.
 
Bunun çalışmaları için belediye başkanımız büyük emek sarf etmiştir. Bu arsaları 2 ay içerisinde bize büyük gayret göstererek yetiştirmiştir. 2 arsayı da hazırlamıştır. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
 
Bu liseden sonra bir anlaşma yapmadık ama Sayın Başkanımız ile birlikte pazartesi Sayın Valimize gideceğiz. Sayın Başkanım bize bir hazine arsası sözü verdi, Vali beyle onun anlaşmasını yapacağız. Bakırköy Akıl Hastanesi’nin 100 yataklı bir ünitesini buraya yapmak istiyoruz. Onu da inşallah Allah nasip edecek. Canımızın sağlığında sizlerin huzurlarında onunda temelini atmak nasip olur inşallah.”
 
      
 
TURAN: SİLİVRİ’Yİ EN ÇOK SEVEN SİLİVRİ’YE HİZMET EDENDİR
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Ulu Önder Atatürk’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözünden hareketle konuşmasında “Hayır işleri gerçekten çok önemli işler. Hani bir söz vardır ya ne verirsen elinle o gider seninle. Aslında verdiğiniz her şey her zaman sizin yanınızda. Nereye giderseniz gidin her zaman sizin yanınızda ve bu millet yapılan bütün yatırımları, destekleri ve hayır işlerini hiçbir zaman unutmadı ve unutmayacaktır da.
 
Şunu çok iyi biliyoruz ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var.
“Vatanını en çok seven ona en çok hizmet edendir.” Ve gerçekten bunu Silivri gerçeği ile uyarlarsak Silivri’yi en çok seven Silivri’ye hizmet edendir. Ben buradan hem Nurullah Bey’e, hem de Yaşar Hanım’a (Gümüş) Silivri halkı adına teşekkürlerimizi arz etmek istiyorum. Çünkü Silivri’yi en çok sevenler onlar. Bu sözle ilgili bağdaştırırsak Silivri’yi en çok seven insanlarımız bu hayır severlerimiz ve gece-gündüz Silivri’mize hizmet ediyorlar.
 
Diğer önemli bir konu Silivri’de kazanılan paranın Silivri’de yatırıma geri dönmesi Silivrili olarak bizim açımızdan çok önemli. Çünkü Silivri’de kazanan işadamlarımız bu yatırımı Silivri’ye geri döndürüyor ki; bunun bizim açımızdan çok önemli olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.
 
Silivrimiz tarihinin en güçlü dönemlerinden bir tanesini yaşıyor. Kaymakamımızla, jandarmamızla, emniyet müdürümüzle, meclis üyelerimizle, ilçe tarım müdürümüzle, kadastro müdürümüzle, sivil toplum örgütleri ile esnaf sanatkarlarla, bütün örgütlerimizle birlikte Silivri’miz tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor. Ben buradan bu destekleri her zaman yanımızda gördüğümüz baştan Sayın Kaymakamımız olmak üzere ilçemizin çok değerli yöneticilerine huzurlarınızda şükranlarımı arz etmek istiyorum. Silivri’miz sizinle birlikte güzel ve sizinle birlikte gelişmekten dolayı mutlu olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.
 
Sayın Nurullah Baldöktü ile bir protokolümüz vardı. Bu protokolü yerine getirmenin gerçekten Silivri halkına verdiğimiz o sözü yerine getirmenin gerçekten mutluluğu içindeyiz. Burada bugün burada bu anaokulun temeli atılıp bittikten sonra lisemizin temelini atacağız. Ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün de söylediği gibi Silivri’mizin planlarında okul alanı gözükmesine rağmen bir çoğu kamu eline geçmediği için vatandaşın elinde olduğu için okullar yapılamıyor. Şu anda 18.madde planlaması ile birlikte bir çok okul alanını çıkaracağız ve Milli Eğitim’e devredeceğiz bu okul alanlarını. Silivri’mizde yeni okulların yapılmasındaki engelleri ortadan kaldıracağız.
 
Meclis üyelerimizle birlikte okullarımızı ziyaret ediyoruz. Bazen Silivri’miz açısından hiç de uygun olmayan tablolar var. Merkezdeki okullarımızda 50-60 kişilik sınıflarımız var. Bunların giderilmesi noktasında az önce Milli Eğitim Müdürümüzün de söylediği  yeni okulların yapılması için Silivri Belediyesi olarak elimizden geleni, planlama açısından her şeyi yapacağız. Yine hayırseverlerimize yer tahsisi noktasında her türlü desteği vereceğiz. Yine Sayın Nurullah Baldöktü’nün söylediği gibi pazartesi Sayın Valimizle randevumuz var.  Silivri’mize yeni bir hastane yapılması noktasında planlama ve diğer süreçlerde elimizden gelen her türlü katkıyı sunuyoruz. Ben bu çalışmalarda her zaman yanımızda gördüğümüz değerli meclis üyelerimize ve İl Genel Meclis Üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni okulların yapılmasından ve sizlerle bu hizmetleri yapmaktan dolayı gerçekten mutlu olduğumu belirtmek istiyorum.  Hepinize saygılar sunuyorum.” ifadesini kullandı.
 
DEMİRKOL: GELECEK KUŞAKLAR KENDİLERİNİ MİNNETLE, ŞÜKRANLA,  HAYIRLA ANACAKLARDIR
Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol da konuşmasında “Bugün takdir edersiniz ki “İşte eğitim gönüllülerinin düğünü böyle olur” dercesine bir güzel oyunu izlemenin de ötesinde bir mutluluğu paylaşıyoruz. Bu mutluluk, bu kıvanç gerçek düzeyde olan bir heyecandır. Zira sayın başkanımızın da ifade ettiği gibi görevini en iyi yapan vatanını en çok sevendir diyorum. Aynı kapıya çıkıyor. Gerçek anlamda fikir üretmek bir takım davranışlarda bulunmak güzel olmakla beraber onu tamamlamak o hizmeti toplumla entegre olmuş bir vaziyette toplumun güzellikleri ile sorunları ile bir bütünlük arz edecek tarzda yüreğini ortaya koymak en ulvi hareketlerden en güzel hareketlerden biri olduğuna inanıyorum.
 
Sayın Nurullah Baldöktü ve değerli eşleri de bu örnekleri daima göstermek sureti ile örnek kişiliğini ilçemiz tarihine yazdırdığına inanıyorum. Gelecek kuşaklar kendilerini minnetle, şükranla,  hayırla anacaklardır. Bu güzellik para ile de satın alınmıyor. Çünkü bir çok parası olan değerli insanlarımız, değerli işadamlarımız olmakla beraber yine o güzel antika masanın misali ile bir ayağı kırık, eksik veya dökük tamamlanamıyor. Tablonun tamamlanabilmesi için topluma neler verebildin, insana neler verebildin. Bugün ben insanlık için ne yapabildim tarzı toplumu toplum yapan insanların güzel değerlerini önemsemek, öne çıkarmak, benimsemek, uygulamak gibi o güzelliklere vakıf olmak apayrı bir ağırlık apayrı bir güzellik taşıdığına inanıyorum. İşte Baldöktü Ailesi bu özellikleri ile daima geçmişte örnek olmuş, biz de bu vesile ile bu güzelliklere şahit olmak sureti ile kendileri ile beraber olmaktan mutlu oluyoruz. Ve siz değerli katılımcılar da aynı yüreği taşıyorsunuz, aynı güzelliklerin farkındasınız. Bu nedenle aramızdasınız. Bu itibarla hepinize katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizlere emek veren arkadaşlarımıza hizmet eden arkadaşlarımıza ve değerli hayır severlerimize bu manada manen destek olduğunuz için ayrıca teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
 
TEMELİ BAYANLAR ATTI
Konuşmaların ardından kurban kesildi. Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol’un eşi Güneş Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın eşi Bahar Turan, Hayırsever İşadamı Nurullah Baldöktü’nün eşi Şerife Baldöktü, butona birlikte basarak temele ilk harcı attı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol