Silivri Facebook
banner88

Tabakoğlu'dan TEKEL Kolaylığı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Tekel başmüdürlüğünden konu ile ilgili bir memurun görevlendirildiğini belirten Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, esnafı ruhsat yenileme işlemini son güne bırakmaması konusunda uyardı.
 
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 2006 yılından bu yana üstlendiği tekel ruhsatı yenileme uygulamasına, bu yılda devam ediyor. Tekel Baş Müdürlükten gelecek olan bir memurun bir ay süresince, Silivri’de tekel ruhsatları yenilemek için bulunacağını belirten Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
“Ruhsat yenilemek için Sarıyer’e gidilmeyecek”
Tekel ruhsatlarının odayla ilgisi olmadığı halde, üyelerini düşünerek böyle bir uygulama başlattıklarını söyleyen Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu
 
“2006’dan önce, tekel ruhsatına haiz olan bakkal, büfe gibi tekel ürenler satan üyelerimiz ruhsatlarını değiştirmek için, Sarıyer Tekel Ruhsat Müdürlüğü’ne gitmek zorunda kalıyordu. Bizde göreve geldikten sonra bu durumu yönetim kurulumuzla birlikte değerlendirdik. Üyelerimize yardımcı olmak düşüncesiyle devreye girerek, bizim odamızın işi olmamasına rağmen tekel ruhsatlarını 2006 yılında üstlendik. 2006 ve 2007 yılında bize müracaat eden üyelerimizin ruhsatlarını değiştirdik. Fakat zaman zaman bazı problemlerle karşı karşıya kaldık.
 
Bu sene Tekel baş müdürünle görüşerek bize bu konuda yardımcı olmasını istedik. Yeni yıl sonrası bize bir memur göndereceği konusunda söz verdi. Dün itibariyle Kadıköy başmüdürlükten gelecek olan tekel memurunu, bir ay boyunca Silivri’de misafir edeceğiz.
 
Öğretmenler Evi’nde kalmasını sağladık. Öğretmen Evi Müdürlüğü’ne de bize bu konuda yardımcı oldukları için, çok teşekkür ediyorum.
 
Bir ay boyunca mesai saatleri içerisinde, üyelerimiz odaya gelip tekel memuru ile birebir görüşerek gerekli evraklarını tamamladıktan sonra, en yakın tekel işlemlerinin yapıldığı yere memur tarafından evrakları götürülüp, bir iki gün içerisinde yeni ruhsatları kendilerine teslim edilecek. Artık ruhsat yenilemek için, hiç kimseyi Sarıyer’e göndermiyoruz.” şeklinde konuştu.
 
“Üyelerimiz ruhsat yenileme işini son güne bırakmasın”
Sadece yeni tekel ruhsatı alacak olan esnafların İstanbul’a gitmek zorunda olduğunu belirten Tabakoğlu “İlk defa tekel ruhsatı alacak olanlar, İstanbul’da Tekel Ruhsat Müdürlüğü’ne gitmek zorundalar. Her yıl ruhsatlarını yenilemek zorunda olan esnaflar, tamamlaması gereken evrakları tamamlayarak bize getirdikleri takdirde, bir iki gün içinde ruhsatları teslim edilecek. Üyelerimiz ruhsat yenileme işini son güne bırakmasınlar. İlerleyen günlerde tekel ürünü almakta zorluk çıkarabilirler. Odamızda bir ay boyunca ruhsat yenileme işlemleri yapılmaya devam edecektir.” dedi.
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol