Silivri Facebook
banner88

Akıbeti Merak Konusu
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Piri Mehmet Paşa Mahallesi Mumhane Sokak’ta bulunan Belediye İş Hanı’nın ne olacağı hem çevre esnaf hem de zamanında orada işyeri olan vatandaşlar tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Yaklaşık olarak iki yıl önce, İSKİ’ye tahsis edilmek suretiyle işyerleri tahliye edilmiş, bir çok esnaf zor durumda kalmıştı.İddialara göre de, İSKİ tarafından uygun bulunmayan bina, tekrar Silivri Belediyesi’ne iade edildi.
 
Tahliye gerekçesine uygun şekilde kullanılmayan ve zamanında içerisinde işyerlerini barındıran binanın şimdi terkedilmiş ve harabe görüntüsü hem Mumhane Sokak’ın sıkıntılarına sıkıntı katarken, tahliye edilen işyeri sahipleri tarafından da hem merak hem de tepki konusu olmaya devam ediyor.
 
Çevre esnaf ve zamanında iş hanında faaliyet gösteren, daha sonra taşınmak zorunda kalıp sıkıntı çeken esnaflar da, bu duruma bir açıklık getirilmesini talep ederlerken konuya ilişkin düşüncelerini şu sözlerle ifade ediyorlar.
 
”Yaklaşık iki yıl önce, iş hanının İSKİ’ye devredileceği gerekçesiyle apar topar tahliye edildi. Pek çok arkadaşımız bu yüzden mağdur oldu. O dönemlerde İSKİ’nin binayı uygun bulmadığı ve tekrar belediyeye iade ettiğini duyduk.Ve bina yaklaşık iki yıldır harabe bir şekilde duruyor.Ne olacağı veya ne sebeple hala boş tutulduğunu bilmek istiyoruz. Mumhane Sokak’ı zaten sorunlu bir sokak. Birde bu tip uygulamalarla sokak iyice öldürülüyor. Yetkililerden bir an önce iş hanıyla ilgili bir açıklama bekliyoruz. Madem boş kalacaktı niye bir an önce tahliye etme girişimiyle bizleri zor duruma soktular. Bunun cevabını istiyoruz”
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol