Silivri Facebook
banner88

Kiracıoğlu : ''Hayvanları Rehabilite Konusunda İyi Çalışıyoruz''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Geçtiğimiz aylarda Silivri Keltepe Mevkiinde bulunan Gür Sokak sakinleri, çevrede bulunan köpeklerden rahatsız olduklarını, kuduz olup olmadıklarından şüphe ettiklerini söyleyerek, sayıları fazla olan bu köpeklerin bölgeden uzaklaştırılmaları için yetkililerden yardım istediklerini dile getirmişlerdi.
 
Yayımladığımız haberimizin ardından, bölgede bir süre yetkili kişiler tarafından araştırma yapıldı. Sabahın erken saatlerinde ve havanın karardığı saatlerde bölgede denetleme yapan görevliler, etrafta bulunan tüm köpeklerin sahipli olduğunu tespit etti. Konu ile ilgili görüştüğümüz Silivri Belediyesi Veteriner Hekimi Ümit Kiracıoğlu, yapılan incelemede sahipsiz köpek bulunmadığını, tüm köpeklerin rehabilite merkezinde küpeli olarak aşılandığını söyledi. Kiracıoğlu, yönetmelik hükümleri gereğinde uygulanan çalışmayı şu şekilde anlattı;
“Belediyemiz, Yeni Mahalle Yirik Çayırı Mevkiinde Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde periyodik çalışmalarını sürdürmektedir. Biz toplumun şikayetleri üzerine, önce hayvanları yakalayıp kayıt altına aldıktan sonra merkezde gözlem altına alıyoruz. İnsanlarımızı bulaşıcı hastalıklardan korumak, hayvanların kendilerine has özel hastalıklarını ve sağlıklarının korunması amacıyla tedavi ediyoruz. Hayvanların üremesini engellemek için kısırlaştırıp, paraziter hastalıklar yönünden gerekli tedaviyi yaptıktan sonra da aşı yapıyoruz. Daha sonra da takibinin yapılması amacıyla, kulak küpesi ve totover ile işaretleyip kayıt altına alıyoruz. Yönetmelik hükümleri gereğince, tedavisi biten köpekleri aldığımız yere bırakıyoruz. Saldırgan tabiatta olanları da rehabilite etmek üzere merkezde tutuyoruz.”
 
Kiracıoğlu “Hayvanları Rehabilite konusunda Silivri Belediyesi’nden daha iyi çalışan başka bir ilçe yok.”
1998 yılından bu yana kuduz vakasına rastlanmayan tek ilçenin Silivri olduğunu söyleyen Silivri Belediyesi Veteriner Hekimi Ümit Kiracıoğlu, sokak köpeklerinin aşılanması ve takibi konusunda çok hassas çalıştıklarını söyledi. Kiracıoğlu “Hayvanları Rehabilite konusunda Silivri Belediyesi’nden daha iyi çalışan başka bir ilçe yok. Daha iyi çalıştıklarını iddia ediyorlarsa söylesinler, biz çalışmalarını takip edelim. Keltepe Mevkiinde oturan vatandaşlar, sokak köpeklerinden şikayetçi oluyorlar. Fakat şikayetçi oldukları köpekler, kendi komşularının beslediği sahipli köpekler. Bu her yerde böyledir, köpekler karnını doyurdukları yeri sahiplenir ve koruma altına alırlar. Yaptığımız denetlemede de, bölgedeki tüm köpeklerin aşılı ve sahipli olduğu tespit edildi. Kendi bahçenizde baktığınız köpeği, sokaklara bıraktığınız zaman, bu köpekler de koruma iç güdüsüyle yabancı gördüğü kişilere havlayarak, huzursuzluk çıkarır. Sahipli olan köpekler, sokaklara bırakılmamalıdır. Bu kişiler belediyeye,baktığı köpekle ilgili gereken kaydı yaptırmalıdır. Aksi tespit edildiği taktirde, cezai yaptırım söz konusudur.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ümit Kiracıoğlu 8 yıl önce

Çok net ve güzel bir degerlendirme yapmisim