Silivri Facebook
banner88

Mumhane'den S.O.S.
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri’nin merkezinde ve yoğunluğun en fazla olduğu bölgenin tam göbeğinde yer alan Mumhane Sokak, mevcut yapısı itibariyle şimdi olduğundan çok daha fazla ilerisi için tehlike sinyalleri veriyor. Gerek esnaf tarafından gerekse halk tarafından, bu sokağın mevcut yapısı tepki çekiyor.
 
Trafiğe kapalı olması ve tam şehir merkezinin ortasında yer almasından dolayı, alış verişin çekim merkezi olabilecek bir yerin, çeşitli gruplar tarafından mesken tutulması, sokaktaki iş hanlarında kim oldukları belirsiz şahısların ikamet etmelerinden dolayı bu şekilde yok olmaya terk edilmesine tepki gösteren vatandaşlar ve bölge esnafı şikayetlerini şu şekilde ifade ediyorlar.
     
Özellikle akşamları bu sokaktan geçmek cesaret işi
“ Burası tam bir alış veriş caddesi olabilecek potansiyele sahip olmasına karşın, gerek güvenlik önlemlerinin yeterli olmaması, gerekse farklı etkenlerden dolayı kaderine terkedilmiş durumda. Gündüzleri geçerken bile tedirginlik yaşadığımız sokaktan, geceleri geçmek kesinlikle mümkün değil. Pasajların kapılarında, sokak boyunda kim olduğu belli olmayan, garip tiplere rastlamak mümkün. Buralarda uyuşturucudan tutun, kumara kadar her şeyin olduğu yolunda her gün yeni bir şeyler duymaktayız.
 
Ayrıca bu durum, sokaktaki esnafı da olumsuz etkilemekte. Vatandaş en son çare olarak bu sokağa uğramakta. Çünkü insanların gözünde bu sokağın sicili bozuk. Her an bir kavganın, tartışmanın hatta yaralamaların meydana gelmesi mümkün. Burası resmen kurtarılmış bir bölge havasında. Sanki birileri bu sokağı almış, kendi mekanı gibi kullanır halde. Bu konuda gerek yerel yönetimin gerekse emniyetin bir an önce kalıcı çözümler üretmesini istiyoruz.”
 
Tolga EMEK
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol