Silivri Facebook
banner88

Okullara 1 Trilyon
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
Eğitim kurumlarına göreve geldiği günden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yıllık ortalama 1 trilyonluk destek sağlayan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, 2007 yılında da bu yardımlarını sürdürdü. Başkan Turan’ın 2008 hedefleri arasında da eğitim kurumlarındaki çeşitli hizmetler yer alıyor. Bunların ilk örneği olarak okullarda genel temizlik çalışmaları başladı.
 
2007’DE OKULLARA YAPILAN YARDIMLAR
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın okul ziyaretlerinde tespit ettiği eksiklerin giderilmesine yönelik talimatı doğrultusunda 2007 yılında eğitim kurumlarına önemli katkılar sağlandı.
 
Silivri Belediyesi tarafından 2007 yılında okullarla ilgili yapılan çalışmalar kapsamında;
Şerife Baldöktü Kız Meslek Lisesi ve Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu, Akören Ümit Aksun İlköğretim Okullarının çevre ve bahçe aydınlatmaları yapıldı.
 
75.Yıl İlköğretim Okulu, Gazi İlköğretim Okulu ve Namık Kemal İlköğretim Okullarına sinevizyon, Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’na projeksiyon perdesi takıldı.
 
Gazi İlköğretim Okulu iç cephe boyası, Akören Köyü Ümit Aksun İlköğretim Okullarına anfi kuruldu, ayrıca 75.Yıl İlköğretim Okulu’nun zil tesisatı, Mimar Sinan ve Namık Kemal İlköğretim Okullarının anfisi, Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’nun ses düzeni ve hidroforu, Turgut Reis İlköğretim Okulu’nun kalorifer motoru tamiri yapıldı.
 
Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi ve Namık Kemal İlköğretim Okulu’na ses düzeni kuruldu.
 
Akören Ümit Aksun İlköğretim Okulu boyatıldı, okul giriş kapısı, korkuluk ve bahçe kapıları yaptırıldı, ayrıca Mimar Sinan, Gazi, Namık Kemal İlköğretim Okulları ile Şerife Baldöktü Kız Meslek Lisesi elektrik tesisatı ve aksamlarının genel bakımı yapıldı.
 
Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu kantinine elektrik,Turgut Reis İlköğretim Okulu’na bilgisayar hattı çekildi, Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’na jeneratör takılarak devreye alındı.
 
Semizkumlar İrfan Sırdaş A.E.V. İlköğretim Okulu bahçesine 80 m² parke taşı döşendi.
 
Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu içine yeşil alan yapılmak üzere 93,05 m. bordür örüldü.
 
Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’na öğrencilere gezi yolu olarak 126,44x3 m.parke taşı yol yapıldı.
 
Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu bahçe düzenlemesi içine 82,61 m bordür örüldü. 11,40 m² 4 mm’lik kırılan camları değiştirildi.
 
Alipaşa Mahallesi Fethi Erkoç İlköğretim Okulu, 75.Yıl İlköğretim Okulu, Mimar Sinan İlköğretim Okulu, Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu, Hasan Özvarnalı İlköğretim Okullarının ilave duvar bölme, kantin yerleri, basket potaları bakım onarım ve inşaat tadilatları yapıldı.
 
Akören Köyü Ümit Aksun İlköğretim Okulu iç ve dış cephe boya badana imalatı ve Danamandıra İlköğretim Okulu dış cephe boya badana imalatı yapıldı.
 
Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi’nde 160 m. atık su ve yağmursuyu bağlantı hatları (Ø200-Ø300 çaplarda) yapıldı.
 
Akören Köyü Ümit Aksun İlköğretim Okulu duvar ve yer karo fayans kaplama işi yapıldı.
 
İlçemiz genelinde 34 okulun su depolarının dezenfeksiyonları yapıldı.
 
Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu mevcut iki binanın beton sınıfının tespiti için karot numune alımı işi yapıldı.
 
Danamandıra İlköğretim Okulu’nun 1079,98 m² dış cephesi boya badana işleri yapılmıştır.
 
Yeni Mahalle Lions ve Leo Dernekleri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin 1002,24 m² dış cephe, 3108,87 m² iç cephe boya badana işleri yapıldı.
 
Mimarsinan İlköğretim Okulu’nun laboratuar olarak kullanılmakta olan dersliğinin kapı, dolap vs. muhtelif ahşap işleri yapıldı.
 
Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu su terfi hattı Ø 75 mm çapında 3 drenaj borusu, Ø 125’lik 19 adet kayar manşon ve bağlantı elemanları kullanılarak yenilendi.
 
Silivri Lisesi basketbol sahası yenilendi, çocuklarımızın daha sağlıklı ortamda spor yapmaları sağlandı.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün otopark alanı düzenlendi.
 
TURAN: EĞİTİME  DESTEK VERMEYE ÇALIŞIYORUZ
Öte yandan yine Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın talimatıyla Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu, Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu ve Gazi İlköğretim Okulu’na modern mimari çizgiler taşıyan kantin binası yaptırdı. Mimarsinan İlköğretim Okulu’na kantin binası yapılması çalışmaları başladı.
 
“4 okulumuza kantin binası yaptık. 4 okulumuza yapınca diğer okullardan da istekler gelmeye başladı. İmkanlar doğrultusunda okullarımıza da kantin binalarımızı yapacağız.” diyen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, 2007 yılında eğitime yönelik çalışmalar hakkında değerlendirmesinde de şu ifadeleri kullandı: “2007 yılında Bilgi Evi’mizi açtık. Bilgi Evi’nin hizmete açılmasındaki amaçlardan bir tanesi özellikle eğitim çağındaki çocuklarımızın internetten kontrollü faydalanması ve anne babaların gönül rahatlığı içinde çocuklarını Bilgi Evi’ne gönderebilmesiydi. Hemen yanına Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek Bel-Net’in bir şubesi açıldı. İkisine de her gün çocuklarımızın ilgi gösterdiklerini, buradan hizmet aldıklarını ve kontrollü ve zararlı olmayan  bütün internet hizmetlerini buradan aldıklarını göreceksiniz.
 
2007 yılında geçmiş yıllarda olduğu gibi başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi ve onların bu başarılarının devam etmesini teşvik eden çalışmalara devam ettik ve ödüllendirdik. Ödüllendirmeye de devam edeceğiz. “Hayalimdeki Silivri” konulu kompozisyon yarışması düzenlendi. Yine eğitimle ilgili Türkiye’de ilk kez Ev Tekstili Anadolu Meslek Lisesi ilçemizde yapılacak. Türkiye’deki ilklerden bir tanesi olacak. Yine hayırsever işadamımız Mustafa Can’ın annesi ve babası adına yaptığı anaokulu yakında eğitime başlayacak. Çok güzel bir yer verdik. Hatta İstanbul ve Silivri’den bazı kişiler, “Silivri Belediyesi böyle değerli bir yeri size nasıl verdi?” diye hayretlerini dile getiriyorlarmış. Ancak her şeye rant gözü ile bakmak politik gözle bakmak doğru değil. Bir şehrin güzelliklerinin de olması gerektiğine inanıyorum.
 
Yine 2007 yılı içerisinde Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe’yi Silivrili öğrencilerimizle buluşturduk.
 
2006-2007'de 411, 2007-2008 yılında 521 üniversite öğrencimize burs veriyoruz. Bunlar da Silivri açısından bu kadar çok kişiye ulaşmasıyla ilklerden bir tanesi. Bütün ihtiyaç sahibi öğrencilerimize üniversite bursu veriyoruz. Çünkü geçmişte üniversite okuyan bir öğrenci olarak 50-100 milyon liranın onlar için çok önemli olduğunu biliyoruz. Bir nebze de olsa destek vermeye çalışıyoruz. Bu noktada bütün Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum.”
 
SİLİVRİ LİSESİ KAPALI SPOR SALONU’NUN YARIM KALAN İNŞAATININ TAMAMLANMASI İÇİN İHALE SÜRECİ BAŞLADI
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın 2008 hedefleri içinde, geçmiş yıllarda olduğu gibi okullara yönelik çalışmalar da önemli yer tutuyor. “Benim de mezun olduğum, Silivri’mizin en eski lisesi olan Silivri Lisesi’ne yakın zamanda bir Kapalı Spor Salonu kazandıracağız, yarım kalan inşaatı tamamlayacağız.” sözünü veren Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, bu sözünü tuttu ve ihale sürecini başlattı.
 
2008 hedefleri arasında yer alan İrfan Sırdaş İ.Ö.O.’na Çocuk Parkı yapımını yılın ilk aylarına tamamlattıran Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın programında, Mimarsinan İlköğretim Okulu’nun sert zemin tadilatının yapımı, Erguvan Anaokulu ve Aliye Can Anaokulu’nun peyzaj düzenlemesi gibi çalışmalar da yer alıyor.
 
    

 
OKULLARDA “TEMİZ OKUL, TEMİZ GELECEK” KAMPANYASI BAŞLADI
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın geçtiğimiz yıl okul ziyaretlerinde, eğitim kurumlarının en ciddi ve ortak sorunlarından olan hizmetli eksiği ve temizlik konularında da ciddi bir adım atıldı. Ziyaretlerinde okulların temizliği için temizlik malzemesi yardımlarının devam edeceği ve okullara periyodik olarak temizlik hizmeti verileceği sözünü veren Başkan Turan, bu sözünü de tuttu.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın talimatıyla okullarda “Temiz Okul, Temiz Gelecek” çalışmaları başladı. Çalışma ile her gün 3 okulda 3 personel genel temizlik hizmeti vermeye başladı. Çalışma, her okulda periyodik aralıklarla sürdürülecek.
 
ZİYARETLER BU YIL DA YAPILACAK
Okulları bu yıl da ziyaret edeceklerini belirten Başkan Turan, “İlçemizdeki tüm okulları geçen sene ziyaret ettik. İsteklerinin büyük bir kısmını yerine getirdik. Bu sene de okul aile birlikleri ile bu toplantıları yapacağız. Geçen sene ne söz verdik, neler yapabildik ve bundan sonrada bizim yapabileceklerimiz ile ilgili istek ve talepleri değerlendireceğiz.” dedi.
 
GAZİ VE GAZİTEPE İLKÖĞRETİM OKULLARINDAN BAŞKAN TURAN’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Okul yönetimleri de, eğitime katkılarından dolayı Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ı sık sık ziyaret ederek hem teşekkürlerini sunuyor, hem de günün şartlarına göre gelişen isteklerini iletme fırsatı buluyor.
 
Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Nuri Özgür ve Okul Aile Birliği yönetimi, Gazitepe İlköğretim Okulu Müdürü Nusret Demirtaş ve Okul Aile Birliği yönetimi ayrı ayrı yaptıkları ziyaretlerde okullarına yapılan katkıdan dolayı Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a teşekkür etti.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol