Silivri Facebook
banner88

Özel Eğitime ihtiyacı Olanlara, Özel Eğitim
 
Kaynak : Değişim Gazetesi 
 
Silivri Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Danamandıra, Sayalar, Büyük Kılıçlı, Çayırdere, Seymen köyleri ilköğretim okullarında öğrenci tarama ve tanılama çalışmaları gerçekleştirdi. 
 
Tarama ve tanılama çalışmaları sonucunda özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler tespit edilerek, bu öğrencilere destek eğitim verilmeye başladı. Ayrıca çeşitli davranış sorunları yaşayan öğrencilerin gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi amacıyla psikolojik destek hizmetleri de veriliyor.
 
Yapılan bu çalışma sonrasında, ilgili okul idareleri ve öğretmenlerle işbirliğine gidilerek, kronik düzeyde davranış sorunu tespit edilen öğrencilerin belirli aralıklarla RAM’dan destek hizmeti almaları önerildi.
 
Tarama ve tanılama çalışmalarının yürütüldüğü okullarda velilere bilgi vermek, ana-baba ve çocuk ilişkilerinin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla aile eğitim seminerleri düzenlendi. Bu seminerlere velilerin büyük ilgi gösterdiği görüldü. Öğrenci velileri benzer seminerlerin belirli aralıklarla yapılmasının faydalı olacağını dile getirdiler.
 
Tarama ve tanılama çalışmalarının yürütüldüğü okullarda okul öncesi eğitimi yaygınlaştırma çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla velilere okul öncesi eğitimin önemi, yararları ve amaçları konusunda bilgi verici seminerler düzenlenerek velilerin okul öncesi eğitim hakkında bilgilendirilmesi sağlandı.
 
Daha önce özel eğitim hizmetleri kapsamında kaynaştırma eğitimine tabi tutulan öğrencilerin sınıfları ziyaret edilip öğretmenleriyle bilgi paylaşımında bulunularak bu öğrencilerin durumları değerlendirildi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol