Silivri Facebook
banner88

PES ETMEYECEĞİM… Ferhat Gezeren

PES ETMEYECEĞİM… Ferhat Gezeren

Herkesin malumu olan yoğun bir gündemle meşgul oluyoruz. Devlet ve Millet olarak ciddi sınavlar veriyoruz. Bunların başında terör olayları gelirken, son günlerde ekonomi ve yeni anayasa tartışmaları da aldı başını gidiyor.

Yazımın başlığının ‘’PES ETMEYECEĞİM’’ olmasının başlıca iki sebebi var. Bunlardan birincisi siyasi sorumluluklarım, diğeri ise ülkeme duyduğum sevdamdır. Öyle ki ; Bir çoğumuzun yorum yaparak geçiştirdiği konularda bizler, toplum nazarında sorulara cevap vermesi gereken kişileriz.

İşte bu sorumluluğumuzun son günlerde üzerimize yüklemiş olduğu misyondan sebep, birçok vatandaşımızla bazen kısa bazen de uzun soluklu söyleşilerin içine giriyoruz. Yaptığımız şey doğru bildiğimiz şeyi anlatmak, ya da vatandaşımızın bizi muhatap gördüğü sorularına dilimiz döndüğünce cevap vermek.

Yeri geliyor aynı soruyu soran onlarca kişiye aynı cevabı veriyoruz. Bazen cevaplar için teşekkür aldığımız oluyor, bazen de tatmin olmadığı için cevabımızı kabul etmeyenler. Hepsi bizlerin başının tacıdır. Ama Öyle kişiler, öyle kimlikler ve öyle karakterler var ki… Onlara laf anlatmak deveye hendek anlatmaktan zor oluyor. Ama Pes Etmeyeceğim…

Tamam, haklısın ama… Doğru söylüyorsun ama… Bence de öyle ama…

Ya güzel kardeşim, madem haklıyım, madem doğru söylüyorum, madem sende bana katılıyorsun bu neyin ‘’ama’’’sı hala ??? Eğer istediğin şey, zaten senin bilinçaltına önceden yerleştirdiğin bir cevapsa! Kusura bakmayacaksın. Çünkü ben sana istediğin cevabı değil, doğru olan cevabı vermekle yükümlüyüm.

Ekonomi mesela… Dolar 3.80 olmuş bu nasıl hükümetmiş, sorumlusu bizmişiz, ülke batmış, ekonomi çökmüş vs. vs.

Ya bi dur hele sakin ol.. Doğru bu hükümetin sorumluluğudur. Ama sebep sonuç ilişkisi denen bir şey var kardeşim. Sen bu ülkenin vatandaşısın, bu ülkede yaşıyorsun ve yaşayacaksın. Birine ya da bir taraflara çamur atmak için harcadığın nefese yazık.

Yıl 2003 Dolar 1.60 TL seviyelerinde

Yıl 2013 Dolar 1.70 TL seviyelerinde

Şimdi; 10 yıllık süreçte izlenebilecek en iyi ekonomi politikasının izlendiği konusunda hepimiz hemfikiriz diye düşünüyorum. O zamanki maaşların alım gücüyle bu zamanki maaşların alım gücüne falan da hiç girmeyeceğim.

Sonra birden bire Dolar Kuru 2013 ortalarından günümüze kadar sistematik olarak artıyor ve bugünkü seviyesine ulaşıyor. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak, çıkar ve menfaatlerini düşünen bir bireyi olarak bi bak bakalım ne olmuş da 10 yıl yerinde sayan dolar kuru son birkaç yılda bu hale gelmiş?

Dur sen yorulma onu da ben söyleyeyim sana

 ‘’GEZİ’’ desem mesela?

Emperyal güçlerin, ülkemizde ki maşalarını kullanarak, sözde doğasever eylemlerini hatırladın mı? Ülkemize maliyeti Yüzlerce milyar dolar olan bir eylem. Ve eylemlerin hemen ardından fırlayan bir dolar kuru.

Sen hiç otobüslere doluşarak gezi eylemlerine katılan arkadaşına neden yaptınız ulan bunu ülkemize diye sordun mu?

Dolar 2.30 TL seviyesini gördü ilk defa ama yetmedi. Bir şeyler yapmaları lazımdı daha sağlam bir saldırı olmalıydı!!!

17/25 Aralık Yolsuzluk iddiaları?

Terör Örgütlerinin topyekûn saldırıları?

15 Temmuz Darbe Girişimi

İçerde ve dışarda Silahlı Kuvvetleriyle savaş halinde olan bir Devlet…

Bunca şeye rağmen batan banka yok… Ödenemeyen maaşlar yok… ikramiyelerinden primlerine kadar devletten alacağı olan kimse yok, akaryakıt dışında ciddiye alınacak zamlar yok, iflasını açıklayan ve kapanan büyük şirketler yok…

Halihazırda devam eden yatırım politikalarını da yazmayacağım.

Demem o ki; Ne yazık ki zor zamanlardan geçiyoruz. Millet olarak sıkıntılarımız, dertlerimiz ve tasalarımız var. Mehmetçiğimiz, polisimiz bu ülkenin bekası için canını veriyor, kolunu bacağını kaybediyor. Milli servetimizi terör örgütleriyle savaşmak için harcıyoruz. Senden kesildiğini düşündüğün bir miktar para Mehmetçiğin silahına kurşun oluyor.

Bu hükümette bu zorlu süreci en iyi şekilde idame ettirmeye çalışıyor. Belki sana dese ki ‘’Devletin için bir ay maaş alma’’ eminim ki sen o maaşı almazsın. Çünkü sen her zaman Devletinin yanında oldun yardıma ihtiyacı olanlara sen yetiştin.

Şimdi senden sadece biraz sabır istiyor Devletin. Halimize binlerce kez şükür olsun ama bu günlerde geride kalacaktır biz biliyoruz. Saldırıp eleştirdiğin sadece siyasi bir parti ya da onun mensupları değil. Sevsen de sevmesen de bu ülkenin refahı için mücadele eden, çaba sarf eden idarecileridir. Günü geldiğinde istediğini söyle eleştir hatta sandıkta hesabını sor. Ama ne olursun kimlerin ne için uğraştığını, kimlerin de ne yapmak istediklerini iyi analiz et. 

Biz bir Milletiz… Biz bir Ümmetiz… Bizim bizden başka dostumuz yok sen de biliyorsun. Bildiğin şeyleri unutup da bilmeden düşmana hizmet etme…

Anayasa ile ilgili de inşallah en kısa zamanda bir köşe yazısını kaleme alarak sizlerle paylaşacağım.

Kalın sağlıcakla…

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
RESPECT 7 yıl önce

Açılım süreci? Oslo buluşmaları ? Akiller ? Bu süreçler nasıl sona erdi nasıl bugüne gelindi ? Kendi bakanı bir panikle herşeyi talimatla yaptım dedi nasıl iddia olabilir 17 Aralık çok somut deliller varken. Eğitim, Sağlık, Hukuk vb alanlarda kazanımlar nelerdir bu süreçlerde bunlardan bahsedin... Vatan millet sever olmak için ümmet olmak için hükümet sever olmak gerekiyor. Siyaset nankör bir kurumdur. Söz konusu vatansa gerisi teferuattır ancak bir millet layık olduğu gibi yönetilmiyorsa onunda eleştrisi yapılmalıdır...15 Temmuz hainliğini zaten hiç karıştırmayın ne istedilerde verilmedi o hainlere...