Silivri Facebook
banner88

Alpaslan Çalış Başkan Adayı Oldu…

Alpaslan Çalış Başkan Adayı Oldu…

Silivri’nin dürüst, güvenilir ve çalışkan esnafı Alpaslan Çalış, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığına aday oldu…

Alpaslan Çalış bugün yaptığı basın toplantısında adaylığını açıkladı. Çalış basın toplantısında;“ Şu anki yaşamış olduğumuz esnafımızın içinde bulunduğu durumu değerlendirdiğimizde güçlü bir yönetime ihtiyacı var, onun için Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkan adayı oldum. Belediye başkanı ile de görüştüm, olumlu karşıladı. Genel siyaset ayrı yerel siyaset ayrı. Hiçbir partiye karşı değilim. Şimdiki oda başkanı KOSKEP kredileri için, 30 bin lira kredi verileceğiyle ilgili telefon mesajı gönderdi. Niye sadece 30 bin lira olsun. İsteyen yaptığı işine göre 100 bin lira da, 1 milyon lira da alabilirken, bizi yanlış yönlendirdi.” Dedi.

KOÇER ESNAFA DOKUNAMADI

Alparslan Çalış, toplantının soru cevap kısmında SİBESO Başkanı Nuray Koçer ile ilgili oldukça sert eleştirilerde bulundu. Koçer’in seçilir seçilmez esnaf tulumunu üzerinden çıkartarak grand tuvalet takım elbise ile gezmeye başladığını belirten Çalış, “Nuray Bey’i seçimden sonra hiç esnafın yanında göremedik sadece cenazelerde, toplantılarda ve hep protokol ortamlarında dolaşmaya başladı. Esnafa dokunamadı. Başka kurumların yöneticileri ile uğraşmaya başladı. Örneğin kredi kefalet Kooperatifi’nin seçimine müdahil olmaya kalkıştı. Yine eşitli kurum ve kuruluşların yöneticilerine müdahale etmeye kalktı. Zaten Nuray Koçer’in SİBESO başkanlığındaki tek başarısı da giyim kuşam ve kıyafetleri konusunda oldu. Bir de çok güzel Roman havası oynuyor” dedi.

ODANIN MALINI İHALESİZ BİR ŞEKİLDE VE ÇOK UCUZA SATTI

SİBESO’ya ait olan Çanta Çağdaşkent’teki dayalı döşeli dairenin satışına da değinen Çalış, “Nuray Koçer tarafından ihalesiz olarak satılan bir daire var daha önce basında da haber olmuştu. Biz daireyi satın alan şaşı bulduk ve kendisi ise “ben 120 bin TL’ye aldım” ifadesini kullandı. Oysaki odanın bütçesine giren para 66 bin TL” diye konuştu.

İNŞAAT İHALESİNE TANIDIĞI FİRMAYI SOKMAYA KALKTI

Nuray Koçer ile ilgili eleştirilerine devam eden Alparslan Çalış, Ali Tabakoğlu döneminde birlikte yönetim kurulu üyeliği yaptıkları dönemde; yeni oda binası için ihale yaptıkları sırada Koçer’in cebinden bir zarf çıkartarak “bu da bizim teklifimiz olsun” demek suretiyle tanıdığı bir firmayı ihaleye sokmaya kalktığını söyledi.

Eski oda başkanı Ali Tabakoğlu Alpaslan Çalış’a tam destek olduğunu açıklayarak;” oğlum olarak gördüğüm Alpaslan’a destek olacağım, bizim sorunlarımızı sadece belediye başkanı çözemez, Alpaslan’ı zor bir görev bekliyor. Üstesinden geleceğine inanıyorum.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol