Silivri Facebook
banner88

Artık İstanbul Gazeteciler Derneği Olduk!

Artık İstanbul Gazeteciler Derneği Olduk!

İYGAD oldu İGD

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin ismi üyelerin aldığı kararla İstanbul Gazeteciler Derneği olarak değişti. Gazeteciler 'Yerel' kelimesinin kalkmasının mesleği daha da güçlendireceğinin altını çizdi.

Derneğin merkezinin bulunduğu, Kaya Milenyum AVM’de düzenlenen kongreye üyeler büyük ilgi gösterdi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mehmet Mert toplantıya büyük ilgi gösteren tüm katılımcılara teşekkür ederek bu yoğun katılım gösteriyor ki gazeteciler meslek örgütlerine sahip çıkmakta diye konuştu. 

Daha sonra, yoklama ve açılışın ardından divan üyesi seçimi gerçekleştirildi. Dernek Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Dolu'nun başkanlık ettiği divanda Gazeteci Berrin Yeşiltepe ve Yazar Hüseyin Şengül yer aldı. Ardından Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu.

Dernek tüzüğü gereği; “Tüzükte değiştirilmesi istenen maddelerin ayrı ayrı eski ve yeni şekilleri okutularak açık oylamaya geçildi.

Buna göre: Derneğin mevcut adı olan “İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD)” adının, yeni şekliyle “İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) olarak değiştirilmesine,  Dernek Yönetim Kurulunun mevcut 11 (on bir) asil, 11 (on bir) yedek üye sayısının, yeni şekliyle 7 (yedi) asil, 7 (yedi) yedek üye olarak değiştirilmesine ve  Denetim Kurulunun 5 (beş) asil, 5 (beş) yedek üye sayısının, yeni şekliyle 3 (üç) asil, 3 (üç) yedek üye olarak değiştirilmesine karar verildi.

Lehte ve konuşmalar oldu

Oylamaya sunulan maddeler ile ilgili söz alan üyelerden Yunuz Arıkan isim değişikliğinin çok fazla katkı sağlamayacağına dikkat çekerken, dernek yönetim kurulu üyelerinden Eren Ermiş ve Hüseyin Çetiner ise ‘yerel’ kelimesinin günümüzde çok fazla önemi olmadığına değindiler.

Dernek eski başkanlarından Ali Tarakçı, yönetim kurulu sayısının azaltılmasının, katılımcılığı ve çeşitliliği daraltacağını belirterek, bu derneğin yapısı gereği farklı noktalardan yönetime kişiler alınmasıyla hem demokratik bir anlayışın geliştirilmesi hem de temsil kabiliyetinin artırılması gerektiğini söyledi ve önergeyi doğru bulmadığını belirtti. Cengiz Alçayır ise, derneğin yönetim toplantılarının daha sağlıklı yapılabilmesi ve kararlarının daha hızlı alınabilmesi için yönetim kurulu sayısının önerge doğrultusunda azaltılmasını ve bu hususun katılımcılıktan çok bir teknik mesele olduğunu belirtti. 

İGD daha saygın olacak

Yeni maddelerin oylama sonucu karara bağlanması ile bir söz alan derneğin yeni adı ile İGD Başkanı Mehmet Mert; “Tüzüğümüzü yeni şekliyle onayladığınız için hepinize yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Derneğimiz ve mesleğimiz adına bu değişiklikler hayırlı olsun” diye konuştu.

Mert konuşmasına şöyle devam etti; Sevgili arkadaşlar bugün bu toplantımızda aslında uzun süredir hemen hemen her dönem gündemimize gelen ama bir türlü gerçekleştiremediğimiz derneğimizin adından ‘yerel’ ifadesini çıkartarak İstanbul Gazeteciler Derneği adını aldık. Yine uzun yıllar önce birçok meslek büyüğümüz tarafından bu isimle kurulan dernek ile bir anlamda birleşme kararı aldık. Gazetecilik mesleğine gönül veren her meslektaşım bundan emin olsun ki, bu dernek yönetimi mesleğimizin menfaatleri ve saygınlığı için ne gerekiyorsa onu yapıyor ve yapmaya devam edecek. Bu yönetime güvenen ve destek veren tüm üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki derneğin yeni ismi ve yeni imajı ile çok daha sağlıklı, çok daha saygın hizmetlere hep birlikte imza atacağız

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD)

Kaya Milenyum AVM Beykent - Büyükçekmece - İstanbul

Telefon:  0 535 542 55 51 

bilgi@iygad.org

www.iygad.org

https://www.facebook.com/iygad

https://twitter.com/iygadorg

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol