Silivri Facebook
banner88

BAGİS İle İzlenecekler...

 Silivri de Balıkçı Gemilerine BAGİS Cihazı Montaj İşlemi Gerçekleştirildi

 

Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Kemal BENLİ, Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS) kapsamında Silivri Limanında 12 metre ve üzerinde boya sahip “Cemalettin Reis-1, Fatoğlu Balıkçılık, Fatoğlu Kardeşler 2, Hacı Sefer Reis, Köksalanlar, Cemil Reis 1 Fahri Reis 1, Uğursal 1, Yaşar Arat Reis olmak üzere 9 balıkçı gemisine 14- 15 Haziran 2016 tarihinde BAGİS cihazlarının montaj işleminin gerçekleştirilmiştir.  

İlçe Müdürü Benli, BAGİS ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Sürdürülebilir balıkçılık yönetimi için; balıkçı gemilerinin denizlerdeki avcılık faaliyetlerinin izlenmesini, denetimlerde etkinliğin artırılmasını ve avlanılan ürünlere ait verilerin daha hızlı olarak kayıt altına alınmasını sağlamaktır.

18 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi Tebliği ile takılması zorunlu hale getirilen BAGİS cihazlarının bir program dâhilinde balıkçı gemilerine montajına başlanıldı.

Bakanlıkça belirlenen zamanda ve istenen yerde bulundurulan balıkçı gemileri için BAGİS cihazlarının temini ve takılmasına ilişkin masraflar Bakanlığımız tarafından karşılanacak. Aksi takdirde bu masraflar balıkçı gemisi yetkilisine ait olacaktır.

BAGİS cihazının takılması, çalışır durumda bulundurulması, av bilgilerinin elektronik seyir defterine girilmesi, BAGİS tebliği kapsamında zorunlu tutuluyor.

Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Kemal BENLİ balıkçı Gemilerini İzleme Sisteminin ülkemiz balıkçılığına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Anahtar Kelimeler:
BAGİSİzleme

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol