Silivri Facebook
banner88

Belediyeden Kovulan Aileye Ümit Kalko Sahip Çıktı...

Ümit Kalko Turan Ailesi'nin Durumuna Duyarsız Kalmadı.

Geçtiğimiz hafta sonu ulusal basına düşen haberlerin ardından, yerel basından da takip edilen ''Belediye dilenme yeri değil'' haberlerine hayırsever vatandaşlar tepkisiz kalmadı.

 Silivri Kaymakamı Ali Partal'ın mağdur olan aileye yardım etmesi'nin ardından, Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko da devreye girerek Turan ailesine yardım eli uzattı.

 

Daha önce Silivri de bir vakıf kuracağını ve bu vakıf üzerinden Silivri de sosyal  projeler ve ihtiyaç sahiplerine yardımlar gerçekleştireceğini duyuran Ümit Kalko, Turgut Turan'ın durumuna duyarsız kalmayarak kurulum aşamasında olan vakıf da görevli çalışanlarını Turan ailesi'nin yaşadığı yere yollayarak ihtiyaçlarını tesbit ettirdi.

 

Kalko dan iş ve yardım sözü.

 

Ümit Kalko Turgut Turan'ın ve eşi'nin durumunu ögrenmesinin ardından ekip arkadaşlarını görevlendirdi. Ailenin yaşadığı yeri inceleyen görevliler, öncelikli olarak elektirikli bir hasta yatağı, bir buzdolabı, bir adet akülü tekerlekli sandalye,bir adet normal tekerlekli sandalye, tıbbi malzeme, gıda yardımı, haftalık bakım ve kontrollerinin yapılması için görevli hemşire ve bir ev ayarlayarak en kısa sürede daha hijyenik bir ortamda yaşamaları için ilk yardımlar gerçekleştirildi. 


 

Kalko'nun görevlendirdiği ekip Turan ailesinin yeni evlerine taşınması'nın ardından, evlerinde ihtiyaç duyulabilecek herşeyi tedarik edeceklerini yaşam standartlarına uygun bir ortam yaratacaklarının da bilgisini verdiler.

 

Ümit Kalko,Turan ailesi'nin yakın zaman içinde yeni evlerine taşınmasının ardından Silivri Mektebim Koleji'nin yeni kampüsünde işe başlayacağı müjdesini de Turgut Turan'a iletti.


 

Sağlık Balanlığı Devreye Girdi.

 

Çıkan haberlerin ardından Sağlık Bakanlığına da bilgi veren Ümit Kalko'nun girişimi ile Bakanlığı olayla ilgili inceleme başlattı. Silivri Kaymakamlığı tarafından da yönlendirilen sağlık hizmetleri ekibi, Turan ailesini bugün ziyaret ederek ilk bakımlarını ve gerekli ilaç yardımlarını gerçekleştirdi. 

 

Aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlık tarafından gelen yetkililer Turan ailesinin yaşadığı yerin yaşamaya elverişli olmadığı raporu düzenleyerek gerekli işlemleri başlattılar.

 

Haber merkezimizin görüştüğü Ümit Kalko '' Silivri'de bir Vakıf kurma sözüm vardı, resmi işlemler henüz devam ederken bu olayı öğrenince Vakfın kurulmasını beklemek yanlış olurdu. Hemen ekip arkadaşlarımı görevlendirerek gerekli yardımların ivedi şekilde yapılaması yönünde bilgi verdim. Vakıf kurulduktan sonrada bu ailemize her türlü yardımı yine vakıf üzerinden vermeye devam edeceğiz'' dedi.

 

Silivri Belediyesi'nin özrü kabahatinden beter.

 

Turan ailesi'nin içler acısı durumunun haber olmasının ardından kendisini arayan Silivri Belediyesi görevlilerine '' Sizin yardımınızı istemiyorum beni kapınızdan kovarken aklınız neredeydi'' cevabının ardından, ailenin yaşadığı yere giden Silivri Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi görevlilerinin '' Silivri Belediyesinden geliyoruz hasta bezi talebiniz olmuş onları getirdik'' açıklamasını yapan görevlilere ''bizim hasta bezi talebizmiz olmadı, belediyenin yapacağı hiç bir yardımı istemiyoruz'' denilerek geri çevirdiler.

 

Turgut Turan yaptığı açıklamada ''sabahın erken saatinden itibaren belediye görevlileri beni arayıp yardım getireceğiz dediler, istemiyorum dememe rağmen utanmadan ''hasta bezi getirdik'' diye yardımda bulunmak için buraya kadar gelmişler.  

 

Bu saat den sonra Silivri Belediyesi'nin hiç bir yardım talebini kabul etmeyecegim diyen Turgut Turan ''Ben altı ay boyunca çöpten yiyecek ekmek toplarken belediyeden yardım talep ettiğimde ''burası dilenme yeri değil git Ak Parti yardım etsin'' derken şimdi hayır severler yardım etmeye  başlayınca mı akılları başlarına geldi'' dedi.


 

Medya patronları kaç para verdiyse iki katını verelim terbiyesizliği.

Turgut Turan bugün kendisini arayan bir kişinin Belediyeden arıyoruz söylemlerinin ardından yardım etme taleplerini geri çevirince, arayan kişinin kendisine ''gazeteciler sana kaç para verdiyse biz iki mislini verelim'' cevabı ile karşı karşıya kalmış. 

Turan, arayan kişi gerçekten belediyeden birimiydi bilemem ama ben onurumu şerefimi para için satacak biri değilim ben sadece hasta olan eşime bakmak ve yiyecek bir lokma ekmek bulmanın derdindeyim açıklamasında bulundu.

Kaynak;silivridehaber.com

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol