Silivri Facebook
banner88

Müjdat Gezen Silivri'de Ceza Aldı...

 Müjdat Gezen gazetecilere hakaret ettiği gerekçesi ile mahkum oldu!

 Ünlü Tiyatro Sanatçısı Müjdat Gezen, 21 Şubat 2014 tarihinde Silivri Belediyesi Fuaye Salonu’nda gerçekleşen söyleşi programı sırasında oluşan karamboldan dolayı salonu terk eden Silivrili gazetecilere hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulunarak para cezasına çarptırıldı.

 NELER YAŞANMIŞTI

 Silivri Belediyesi ve Silivri Rotary Kulübü tarafından düzenlenen söyleşi programına katılmak için salona gelen Müjdat Gezen yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.

Basın için ayrılan yere vatandaşların oturması ve ayakta fotoğraf çeken gazetecilere aynı kişilerin müdahale etmek istemesi üzerine çıkan tartışma sonrasında bir grup gazeteci salonu terk etti.

Kürsüden yaşananları gören Müjdat Gezen de salon terk eden gazetecileri küçük düşüren cümleler kullanmaya başlayınca supersilivri.com Genel yayın Yönetmeni Cem Güner ve Uğur Samet Avcı adlı gazeteciler olayın video görüntüleri ile birlikte Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Gezen’den şikayetçi oldu.

 YARGILAMA 2 YIL SÜRDÜ

 Silivri 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Müjdat Gezen hakkında “hakaret” iddiasıyla açılan ceza davası 2 yıl boyunca devam etti. Bu süreç içerisinde Gezen de 2 kez gelerek duruşmaya katıldı.

02.02.2016 Salı günü yapılan son duruşmada hakim kararı açıkladı.

Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, yargılama sonucunda hakaret suçu sabit görülerek toplamda 109 gün adli para cezası ile cezalandırıldı. Ünlü tiyatrocu aldığı ceza sebebiyle devlete 4.360 TL ceza ödeyecek. Gezen'in bir hafta içerisinde temyiz hakkı da var.

 İYGAD BAŞKANI MERT’TEN AÇIKLAMA

 Cem Güner, Uğur Samet Avcı ve Müjdat Gezen’in de katıldığı son duruşmayı bir grup gazeteci de takip etti.

Duruşmada hazır bulunanlardan, İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek (İYGAD) Başkanı Mehmet Mert, duruşma sonrası yaptığı açıklamada;" insanların makam, mevki ve şöhretleri onların serbestçe suç işleyecekleri ve istedikleri zaman çevreye hakaret edebilecekleri anlamına gelmez. Mesleğin saygınlığına sahip çıkarak başından sonuna kadar davayı takip eden ve sonuçlandıran Cem Güner’i de buradan tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol