Silivri Facebook
banner88

Silivri Belediyesi'nin piyangosu yine onlara çıkacak.

Silivri Belediyesi'nin piyangosu yine onlara çıkacak.

Yaklaşık on yıldır Silivri Belediyesi'nin temizlik ihalesini aynı firma alıyor.

Daha önce şaibe iddiaları dolayısıyla 2014 yılı Ağustos ayında yapılacak olan ihalenin iptal edilmesi ihaleyi kazanacak olan firmayı değiştirmedi.  Yapılan çöp ihalesini iptal etmek zorunda kalan Silivri Belediye başkanı Özcan Işıklar, 5 Kasım 2014 de aynı ihaleyi tekrar yaptı. 


 

Yapılan ihaleyi yaklaşık 60 milyon'a Üneşler Group'a bağlı merkez inşaat temizlik şirketi tekrar kazanmıştı. Merkez inşaat temizlik şirketinin kazandığı ihale bedeli 26 ay süreyle, eskalasyon farkı ve Silivri Belediyesi'ne yapacağı ek işler ile birlikte yaklaşık 100 trilyonu bulmuştu.


 

20 milyon ihale kıyağı


 

İptal edilen ihalenin daha önce açıklanan bedeli ise 40 milyon olduğu belirtilmişti. Akabinde yapılan ihale de 40 milyonluk bedel 60 milyona çıkartılmıştı.


 

Bu iş kimin çıkarları doğrultusunda yürüyor.


 

24 Kasım 2017 tarihinde 2017/537073 ihale kayıt numarası ile Silivri Belediye Başkanlığı Destek Hizmetler Müdürlüğü'ne açık ihale usulü ile sunulacak, teklifler Silivri Belediyesi Meclis salonunda saat 10:30 da yapılacak.


 

Kamu oyunda Silivri Belediyesi'nin yıllardır temizlik ihaleleri hep şaibe yaratırken 24 Kasım 2017 de yapılacak ihaleye yine şaibe bulaşmış durumda. Önceki yıllarda ihaleye katılan firmaların bir çoğu bu durumdan rahatsızlıklarını dile getirmelerine rağmen her defasında Silivri Belediyesi'nin ihalelerini Üneşler Group ve bünyesindeki firmalar almaya devam ediyor.


 

Gazete Manşete yapılan bir ihbarda Silivri Belediyesi'nin 24 Kasım da yapılacak ihalenin şartnamesinin özellikle yine aynı firmanın alabilmesi için özel olarak düzenlendiği yönünde bilgiler ulaştı. Ortaya atılan iddialar doğrultusunda bir ihale şartnamesi düzenlendiyse şayet, bu ihale kimin çıkarları doğrultusunda yürüyor ve bu işin komisyon bedelleri kimin cebine giriyor sorularını akıllara getiriyor.


 

Yöneltilen iddialar ciddi boyutta


 

Üneşler Group ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın anlaştığı yönünde ki iddialar bununla da sınırlı değil. Yapılacak olan ihale kapsamında istenilen araçların sadece ihale şartnamesine Üneşler Group'un ihaleyi alması için özellikle yazıldığı, ihale bittikten sonra bu araçların şartnamede yazıldığı gibi hiç kullanılmadığı, kullanılmış gibi göstererek Silivri Belediyesi'nden ödeme alındığı ve kamuyu zarara uğrattığı yönünde iddialar var.


 

Üneşler Group bu yıl da Silivri Belediyesi'nin ihalesini alacak iddiaları.


 

Özellikle ihale şartnamesi kapsamında istenilen bazı araç ve ekipmanların minimum 2009 en yeni 2017 model istenmesi ise diğer firmaları ihaleden elenmesi adına düzenlendiği yönünde iddialar var.


 

CHP’li Silivri Belediyesi Ak Partili firmalara iş veriyor iddiası.


 

CHP'li Silivri Belediyesi'nin yıllardır Üneşler Group'a bilerek ve şartnamelerde özel düzenlemeler yapılarak ihale vermesi iddiaları bununla da sınırlı değil.  

Beylikdüzü Belediyesi'nin Üneşler Grop ile çalışmayı kesmesine rağmen kurumsal web sitelerinde hala Beylildüzü Belediyesi ile çalıştıkları yönünde bir algı oluşturduklarını bunun da haksız rekabete yol açtığı iddiaları ihaleden diskalifiye edilen firmalar tarafından iddia ediliyor. 

Aynı zamanda CHP'li Silivri Belediyesi'nin Ak Parti'ye yakın olan bir firmaya yıllardır ihale vermesi akıllara ''iddialar doğru mu ve Üneşler Group Silivri Belediyesi'nin başka hangi işlerini yapıyor'' sorusunu getiriyor.

Üneşler Group Silivri Belediyesinin açmış olduğu 2018-2019 yılı temizlik ihalesini tekrar aldığı taktirde kamuoyunda şaibe yaratan ihale şartnamesinin bu firma'nın alması yönünde düzenlendiği iddialarını desteklemiş olacak.


 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bu ihaleyi iptal edip etmeyeceği ise merak konusu.

Kaynak: Silivridehaber.com

Anahtar Kelimeler:
Silivri Belediyesiİhale

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol