Silivri Facebook
banner88

Silivri Belediyesinin Kovduğu Aileye Kaymakam Ali Partal Müdahale Etti.

Silivri Belediyesinin Kovduğu Aileye Kaymakam Ali Partal Müdahale Etti.

Geçtiğimiz hafta sonu Silivri'de yaşayan bir ailenin dramı Ulusal haber ajanslarına düştü. Olaya Silivri Kaymakamı Ali Partal müdahale etti.

İki yıldır eşinin akciğer kanseri oduğunu belirten Turgut Turan, çalmadık kapı bırakmamış.  Başta Silivri Belediyesi olmak üzere, SilivriKaymakamlığı, Silivri Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Silivri Ak Parti olmak üzere bir çok yere gittiğini belirten Turgut Turan geçici yardımların haricinde kimseden ciddi bir yardım alamamış.
 

Maddi olanaksızlıklar dolaysı ile yarı inşaat halinde olan bir hayır severin verdiği evde geçici olarak kalan Turan ailesinin kaldığı yerde ne su var nede elektirik. 

Komşusundan aldığı elektiriğe ayda 100 TL ödeyen Turgut Turan ''parayı ödeyemediğimde elektirik alamıyorum, dışardan taşıma su ile evin ihtiyacını karşılıyorum, bidonlarla taşıdıgım suyla eşime banyo yaptırmaya çalışıyorum, son bir aydır eşime banyo yaptıramadıgım için vucudu yara içinde'' dedi.



 

2016 yılında Silivri Belediyesinden talep ettiği tekerlekli sandalyenin kırık olmasına ragmen sanayi'ye götürüp kaynak yaptırdığı sandalye yine kullanılmaz durumda. Tekrar Silivri Belediyesine gidip benim arabam yok eşimi sürekli hastaneye götürmek zorundayım bana yeni bir sandalye verin taleplerine ise verilen cevap ''tamam hallederiz bir ara'' oluyor.


 

Şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta oturan Turgut Turan aracı olmadığı için %94 engelli olan eşini bu sandalye yardımı ile Devlet hastanesine götürme çabaları ise eziyete dönüşmüş durumda.

Biz herkese yetişemeyiz Ak Parti'ye git onlar yardım etsinler ayıbı.

6 ay gibi bir süre silivride bulunan bir Restaurand'ın çöğünden ekmek ve yiyecek topladığını belirten Turan, bu restaurant'ın müdürü bana 4 ay yemek yolladı ama ben utandığımdan ve gururuma yediremediğimden daha sonra bu yardımı kabul etmedim. Yeri geldi günlerce kanser olan eşime sadece yiyebildiği çorbayı bile bulamadım. 


 

Silivri Belediyesi Başkan yardımcısı Emine Tarin'e giderek durumumu anlattım, ''gelin evimi bir görün eşimin durumunu görün ben açım bir ekmek alacak bile param yok'' dedim. 

Ama Emine hanım bana ''senin gibi yüzlerce insan geliyor herkese yetişmemiz mümkün değil, Ak Parti'ye git onların eli kolu uzun sana yardım ederler, bir sürü iş adamı var onlardan yardım iste, burası dilenme yeri değil'' dediğini idda eden Turgut Turan '' benim iş adamları tanıdığım olsaydı size gelmez onlara giderdim, özür dilerim kusura bakmayın, ben buraya gelmedim ve bunları söylemedim farzedin'' dediğini belirten Turgut Turan akabinde başkan yardımcısı Bora Balcıoğluna gittiğini bütün raporları gösterdiğini kendisine yardım etmesini ilettiğini ''eğer yardım etmeyecekseniz beni memleketime Artvine yollayın'' dediğini belirtmiş. 

Bora Balcıoğlu'nun tamam sana yardımcı olacağız dediğini ama adını ve soyadını nede iletişim bilğilerini almadan kensdisini yolladığını belirten Turgut Turan bu saaten sonra belediyenin yapacağı hiç bir yardımı kabul etmeyecegini belirtti.

Uzun zamandır kısıtlı imkanlarla komşularının yardımcı olmaya çalıştığı aile bir yandan yokluk ve imkansızlıkla mücadele ederken bir yandanda hastalıkla mücadele etmeye devam ediyor.

 

Emekli Maaşı Yetmiyor.

 

Aylık 1400 Tl emekli maaşı aldığını belirten Turgut Turan bunun 1.240 TL'sini her ay zorunlu olarak alması gereken iğnelere verdiğini kalan 160 TL ile nasıl yaşayayım diyerek sitem etti.

 

Heyet raporu olmadığı için bu iğneleri mecburen paralı almak zorunda olduğunu belirten Turan '' Ben 39 yıllık evliyim, 39 yıl daha yaşayacağını bilsem eşimi sırtımda taşırım ama bu iğnelerin günde üç kez yapılması gerekirken ben ancak günde iki kez yapabiliyorum. 

Bu iğneler yapılmadığı zaman da hem akciğer kanseri olan ve beyin fonksiyonlarında gerileme olan eşim ölüme hergün dahada yaklaşıyor'' dedi.

Silivri Kaymakamı Ali Partal olaya müdahale etti.

 

Gazetemiz sahibi Özgün Deniz Gündüz'ün ulaştığı Silivri Kaymakamı Ali Partal konudan haberdar olunca olaya müdahale etti.

 

Ailenin bilgilerini alan Kaymakam Ali Partal, Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkililerini ailenin bulunduğu yere gönderen Partal durum tesbitinde bulundurarak aileye hem gıda yardımı hemde evde bakım maaşı baglatarak bu aile için elimizden gelen tüm yardımları yapacağız Devletimiz vatandaşını sahipsiz bırakmaz gereken yardımlar neyse ivedi bir şekilde sağlanacaktır'' açıklamasında bulundu.

Kaynak: silivridehaber.com

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol