Silivri Facebook
banner88

Silivri'de ilk Sigortalı Tarım...

Silivri'de ilk Sigortalı Tarım...

Tabiat şartlarından en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen tarımda, üreticilerin mağduriyetlerini en aza indirmek amacıyla hayata geçirilen Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi (TARSİM) kapsamında ilk kez uygulanacak İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası İstanbul Silivri’de başlıyor.

            İlçe bazlı kuraklık verim sigortası, kuru tarım alanlarında kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem ve aşırı yağış nedeniyle ilçe ortalama veriminin belirlenmiş eşik değerinin altına düşmesi halinde hasar ödemesi yapılan bir sigorta programıdır. Bunu, Çiftçi Kayıt Sistemine kuru tarım kaydı olan üreticiler yaptırabilecek.

         Konuyla ilgili olarak çiftçileri bilgilendirmek amacıyla 19.12.2016 tarihinde Silivri Belediyesi Yaşar KEMAL Sergi Salonu'nda Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce  organize edilen bir sunum gerçekleştirildi. Kuraklık sigortası ile ilgili yapılan toplantıya çiftçilerimizin sorularıyla seminere karşılıklı  katılımı gerçekleşmiştir. Toplantıya, TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürü  Cemal TOZKOPARAN, İlçe Tarım Müdürü Kemal BENLİ, İl Tarım  Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi A.Kadir DİNÇ , Silivri Ziraat Bankası Müdürü Ergun KİRKİZOĞLU, Tarım Kredi Kooperatifi temsilen Ziraat Mühendisi Nur ÇAKAR  Ziraat Odasını temsilen Ziraat Mühendisi Erkan ÖZTÜRK, Silivri Yağlı Tohumlar Kooperatifini temsilen Serhan URLU, Silivri Önder Çiftçi Derneği adına Ramazan ŞENOL, Mahalle Muhtarları ve çiftçilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol