Silivri Facebook
banner88

Bu Hafta Sonu Einstein Sizi Bekliyor!
 
Geçen hafta İstanbul Maslak’ta bulunan Doğuş Power Center’da Einstein sergisindeydim. Sergi 9 ayrı bölümden oluşuyor: Einstein’ın Devrimi,  Yaşamı ve Çağı,  Işık,  Zaman,  Enerji, Yerçekimi,  Savaş ve Barış,  Dünya Vatandaşı,  Einstein’ın Mirası.
 
Sergide,  çocuklar ve yetişkinler için uygulamalı atölyelerin yer aldığı eğitim laboratuarları bulunuyor.   Günümüzün önde gelen fizikçilerinin Einstein’ın mirası hakkındaki yorumlarını içeren video gösterimi; Einstein’ın ışık,  zaman,  enerji ve yerçekimi hakkındaki kuramlarını açıklayan etkileşimli objeler ve Einstein’ın Genel Görelilik Kuramı el yazmalarını ve birleşik kuramı ararken yaptığı son hesaplamaları içeren bloknot da sergi kapsamında yer alıyor.  Bilime ve fiziğe ilgi duyan herkesin gidip görmesi gereken bir sergi.
 
Değişik bir alanda,  etkileyici bir tasarımla yapılmış olan sergide özellikle,  Einstein denilince akla gelen E=mc^2 formülü ve ortaya çıkan sonuçları herkesin anlayacağı türden bir düzenle ziyaretçilere sunulmuş.  Zamandaki farklılıklar,  yer çekiminin,  kara deliklerin oluşumu ve etrafından geçen ışınların bükülerek yön değiştirmesi,  atomun parçalanması ve enerjinin açığa çıkması,  Einstein ın hayatı yazılı ve görsel olarak kapsamlı şekilde hazırlanmış.  Sergiyi gezerken Einstein ın hayatını ve kuramların nasıl ortaya çıktığını anlatan bir filmin büyük ekranda ziyaretçilere sunulması da oldukça iyi düşünülmüş.
 
Sergi   2 Mart 2008 tarihine kadar gezilebilir.  Yani bu hafta sonu bitiyor. Einstein Sergisi,  dehanın şahsını,  bilmini ve dünyasını bir araya getirerek,  izleyicilere çağımızın en büyük zihinlerinden birini anlamak için eşi benzeri olmayan bir fırsat sunuyor. Başta ilköğretim ikinci kademe,  lise ve üniversitedeki öğrenciler olmak üzere herkese tavsiye ederim.
 
Bunun gibi bilime yönelik sergiler ve fuarların artması dileğiyle…
 
Sevgi dolu, iyi hafta sonları Silivri….
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol