Silivri Facebook
banner88

Nasıl Başlarsa Öyle Biter… Necla COŞKUN

Nasıl Başlarsa Öyle Biter… Necla COŞKUN

Bugün yılın son günü hadi özel bir şey yapın pahalı bir restoranda müzik eşliğinde yemek yemeyin mesela onu alelade bir günde bir iş çıkışı da yaparsınız.

Özel bir şey dedim ya paraya kıyıp normalin iki katı fiyattan bir konser bileti almayın mesela onu da bir cumartesi yaparsınız nasıl olsa. Bugün yılın son günü şatafatlı sofralar? Sanki onu da bu yıl çok defa yaptınız. Noel temalı objeler almak mı desem onu da bir aydır yapıyorlar zaten.

 Peki daha özel bir şey yapsak olur da başka bir dünyaya uyanır mıyız acaba? Yaralarımız çok ama bizler umut kesmeyiz her yeni gün bu güneş doğuyorsa bunca acının içinde mucizeler saklıdır, insanın kendinden umudu varsa insanlık için de umut vardır. Geçen yıl "Boşuna Beklemeyin" demiştim evet yeni yıldan bir şey beklemeyin herkes kendinden bir şey beklesin kendine, iyi niyetine, gayretine inansın demiştim sanırım yapabileceğimiz en özel şey kendimize iyi gelmek olacak. Bunun için zorlama, dayatılan, mış gibi yapılan, herkes gibi olma çabalarına gerek yok. Özel olan şey kendimiz olmak her şey o zaman biricik olabilir yalnızca. Evet mutluluğa hasretiz onun için yeni bir yıla  zorlama mutluluk pozlarıyla girmesin kimse

Bu yıl gerçekten mutlu olduğumuz pozlarınızı alın elinize ve o anıları yâd edin fotoğraf albümlerinize bakın emin olun en güzel çıktıklarınızı arşivlemişsinizdir. Hatta belki daha geriye gidin yıllar içinde biriktirdiğiniz mutlulukları dökün saçın. Çocuğunuzun bebeklik patiklerini çıkartın koklayın ilk yürüdüğü anların videosunu izleyin ya da son bir yılınıza bakın, belki bir çiçek diktiniz belki bir hastanız iyileşti belki telli duvaklı gelinler üniversiteli olan gençler gördünüz.

Bırakın olmayan şeyleri yapamadığınıza üzüldüğünüz şeyler mesela bir vapur da martılarla fotoğrafınızın olmaması olsun.  Çektiğiniz bir kahve fotoğrafına bakarken ardından gelen dostunuz aklınıza düşsün ne gülmüştük deyin. Bu yıl güldüğünüz ne varsa onları dizin önünüze. Bugün yılın son günü bu yıl size kendinizi iyi hissettiren ne kadar dostunuz varsa arayın ve bir bir teşekkür edin, bu yıl da bırakmam benimlesin deyin.

Çocuklarınıza sımsıkı sarılın aferin bu yıl da ne güzel büyüdünüz 10 numara 5 yıldızsınız deyin evet bazı üzüntülerimiz baki ama yeni bir başlangıç tüm iyi niyetlerle umutla özde güzel olanlarla gelsin kalkalım ve birini mutlu edelim bir iyilik yapalım nasıl başlarsa öyle biter herkese mutlu başlangıçlar diliyorum.

Necla COŞKUN

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol