Silivri Facebook
banner88

Çizgi Koleji Başarıyı Ödüllendirdi...

ÇİZGİ KOLEJİ BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRDİ

13 Ocak’ta yapılan 4, 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencilerinin katıldığı Çizgi Koleji bursluluk sınavı uzman ölçme ve değerlendirme ekiplerinin analizleri sonucunda çeşitli oranlarda burs kazanan öğrenciler Çizgi Koleji Silivri Kampüsü’nde yapılan törenle ödüllendirildi.

Yoğun katılımla gerçekleşen ödül töreni, Çizgi Koleji Kampüs Müdürü Akın Karabağ’ın konuşmasıyla başladı. Akın Karabağ konuşmasında : Bu sınavlarda amacımız birkaç tane birinci belirlemek değil, 80 dakikada başarının ölçülemeyeceğini belirterek, katılma cesareti gösteren her öğrencinin başlarken kazandığını belirtti.

Ardından yapılan ödül töreninde, öğrencilere ödüllerini Akın Karabağ verdi. Düzenlenen mini kokteylin ardından öğrenciler ve öğrenci velileri büyük bir memnuniyetle okuldan ayrıldı.

Tören sonunda ülkemizde ilk olan ve yakında ulusal basında lansmanı yapılacak olan ÇİZGİ KOLEJİ STEM OTOBÜSÜ’nü gezen öğrenciler büyük heyecan duydular. Başta son dönemin en popüler eğitim yaklaşımı olan STEM Eğitimi olmak üzere bir çok yeni ve henüz uygulanmamış projeleri okullarında hayata geçiren Velioğlu, Sience (Bilim), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik), Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan, temelinde yaparak ve yaşayarak öğrenme prensibini taşıyan STEM Eğitimini şimdi de bu eğitimi alma imkanı olmayan çocuklara bu aktiviteleri götürerek onlarında bu etkinlikleri yapabilmelerini planlıyor. Yeni projede ÇİZGİ KOLEJİ STEM OTOBÜSÜ’nü tasarlayan Çizgi Kolejleri inovasyon ekibi, STEM OTOBÜSÜ’yle, ilçe, mahalle, köy demeden kolej eğitimi alma şansı olmayan çocuklara bu hizmeti taşıyacak. STEM Otobüsünde okul öncesinden lise çağına kadar tüm çocuklar, otobüsün içinde konuşlandırılan bilim setleri ve proje uygulamaları ile aktiviteler yapabilecek.

İmkansızlıkları yokluk değil sadece biraz zorlanma olarak gören eğitim yatırımcısı, Çizgi Kolejleri kurucusu Ulaş Velioğlu, projeyi şimdilik İstanbul ve Marmara Bölgesinde başlatacak. Ancak projenin ülke genelinde yaygınlaşabilmesi için bu tip bilim uygulamalarının sadece imkanı olan çocuklara değil tüm çocuklarımıza sunulması gerekliliğine inanan Velioğlu, eğitime gerçek anlamda gönül vermiş değerli iş birlikçiler ile projeyi daha ileriye taşıyıp yoluna devam etmeyi hedefliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol