Silivri Facebook
banner88

Ahmet Hamoğlu’nun Bağışladığı Parseller 8 Yıldır Uykuda… ÖZEL HABER

Ahmet Hamoğlu’nun Bağışladığı Parseller 8 Yıldır Uykuda… ÖZEL HABER

İş adamı Ahmet Hamoğlu, 11 Şubat 2010 tarihinde Alipaşa yolundaki toplam 56.731 Metre2 11 adet parseli Silivri Belediyesi’ne bağışladı…

Bağış hikayesi şöyle gelişti: “ Ahmet Hamoğlu, yabancı bir firmayla anlaşmış Maxi yanındaki tuğla fabrikasını da içine alan bölgeyi rezidanslar yapmak için İ.B.B’den iznini almıştı. Sıra Silivri Belediyesi’nden, 1/1000’lik planlara konulmasına gelince ve çok acil almak durumunda olduğundan, bu 11 tarlayı belediyeye bağışladı.

Aradan tam sekiz yıl geçti…

Bu geçen zamanda Silivri Belediyesi, borcunu ödemek için, bazı parselleri temizlik işi yaptırdığı firmaya sattı… Silivri Belediyesi, İ.B.B’den 2015 yılında geçici depolama sahası olarak izin aldı,  sadece girişe bir tabela astı. Bu bölgeye hafriyat toprağı dökülecekti, kamyonlar çok uzaklara gitmeyecek, yakın yere döküm yapacaktı. Hafriyat işi yapanlar günde 6-7 kamyon döküm yapabiliyor, bu bölgeye döküm yapılırsa günde 12 kamyon civarı döküm yapılabilecek ayrıca mazot parası ve zamandan tasarruf edebilecekler, belediye de büyük para kazanacak.

Son bilgilerimize göre bu bölgede 18 imar uygulamasının yapılması gerekiyor, bunu da Silivri Belediyesi yapacak. Bir an önce yapılırsa büyük kazanç sağlayacak bir projeyi görmezden gelmemiş olursunuz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol