Silivri Facebook
banner88

Ehliyet Şart Çocuk Ceza Yersin... ÖZEL HABER

Ehliyet Şart Çocuk Ceza Yersin... ÖZEL HABER

Geçtiğimiz gün elektrikli bisikleti ile yanımızdan geçen bir genç az ileride durdu...

Yanına gidip "tehlikeli bir iş yapıyorsun, kaç yaşındasın? Diye sorduk.

"13 yaşındayım" dedi.

"Ehliyetin, kaskın var mı?" Dedik.

Rahat bir ifadeyle "bunlara ehliyet, ruhsat, kask gerekmiyor" diye cevap verdi.

Bu, gençliğe yeni adım atmış çocuk yanlış biliyordu. Elektrikli bisikletler için A1 sınıfı ehliyet ve kask takma mecburiyeti var. Ehliyet alma yaşı 15 bitiğinde alınabiliyor. Satış yaparken bu bisikletlere ehliyet veya başka bir şey gerekmiyor diyen satıcıların söylediklerine inanıyorlar.

Karayolları Trafik Yönetmenliği'ne göre, motorlu bisiklet sınıfına alındığı belirtiliyor ve tescili gerekiyor. Sürücü belgesi olmayanlar hakkında Karayolları Trafik Kanunu'nun 36. maddesine göre ehliyetsizlikten 1.698 TL ceza yazılacak. Sürücü araç sahibi değilse; ayrıca araç sahibine aynı miktarda idari para cezası veriliyor.

Şimdi bu elektrikli bisikletleri kullananları uyarıyoruz. 15 yaşından küçük ve ehliyetiniz yoksa her an ceza yiyebilirsiniz.

Bu araçlar sessiz olduğu için ve özellikle kaldırımlarda kullanıldığından yayalar için kaza riski oluşturuyor. Sadece Elektrikli bisikletler değil, motosiklet sürücüleri de genellikle araçların sağ taraflarından geçtiklerinden kazalara davetiye çıkıyor...

Silivri'de ehliyetsiz, plakasız, kasksız bu araçları kullanan o kadar çok kişi var ki, iyi bir denetlemeyle hem kullananların hem de vatandaşların güvenliği sağlanabilir.

Yarınlarda çok geç olmadan, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar ve Silivri İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er'in bu konuya duyarlı olmaları gerekiyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol