Silivri Facebook
banner88

Meclis Üyesi Filiz Güler Baş;" Kadın Olmadan Hayat Olmaz"

Silivri Belediye Meclisi AK Parti Meclis Üyesi Filiz Güler Baş, mecliste bir konuşma yaparak kadınlar gününün tarihçesini, önemini ve AK Parti döneminde kadınlara verilen pozitif ayrımcılığını anlattı.

FİLİZ GÜLER BAŞ’IN MECLİS KONUŞMASI:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 1800’lü yıllarda konfeksiyon ve tekstil fabrikalarında çalışan 40.000 işçinim insanlık dışı çalışma koşullarına ve düşük ücrete karşı başlattığı grev, polisin saldırısıyla kanlı bitti. Saldırısıyla kanlı bitti. Saldırı sırasında çıkan yangında çoğu kadın 129 işçi can verdi.

1910 yılında Danimarka’nın Kopenhag kentinde toplanan 2. Enternasyonele bağlı kadınlar toplantısında Almanya Sosyal Demokrat Parti önderlerinden Clara Zetkin, bu yangında yaşamını yitiren 129 işçi anısına 8 Mart gününün Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmasını önerdi. Özellikle oy hakkını onurlandırması amaçlaya Kadınlar Günü önerisi oy birliğiyle kabul edildi.

Günümüzde kadınlar her sektörde takdire şayandır. Kadın olmadan hayat olmaz…

AK Parti döneminde kadınlara pozitif ayrımcılık tanınarak kadınların siyasette değeri artmıştır.

Kadın hem ana, hem eş, hem de iş ve siyaset sektöründe kendini kanıtlamıştır. Bu bağlamda tüm emekçi kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş tüm kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

AK Parti Meclis Üyesi

Filiz Güler Baş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol