Silivri Facebook
banner88

Silivri'de Sahte Paraya Dikkat! ÖZEL HABER

Silivri'de Sahte Paraya Dikkat!

ÖZEL HABER

Bugün Silivri'de iki vatandaşın kavgası dikkatimizi çekti, kavga sırasında "bana sahte para verdi" diyen vatandaş sahte para vereni yakalatmaya kararlıydı...

Daha önce kendisine sahte para veren şahsı tanıyan İ.Ç, takibe başladı. İş Bankası'nın önünde elindeki 200 TL'yi bozdurmaya çalışan kişiyi yakaladı...

Yakalandığını anlayan şahıs elindeki parayı çöp kutusuna atarak kaçmaya çalıştı. Olay yerine gelen Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekipleri sahte parayı bularak K.U ve yanındaki arkadaşı T.H'yi emniyete götürdü.

Son zamanlarda sahte para bozduranların artması dikkat çekmekte. Vatandaşların ve Silivri esnafının sahte para bozdurmak isteyenlere karşı uyanık olmaları ve şüphelendikleri bir durum olduğunda 155 nolu polis imdat telefonunu aramaları gerekiyor.

SAHTE PARA NASIL ANLAŞILIR?

Sahte para kurbanı olmamak için şöyle yapın: Paraları tek tek sayın Dolandırıcılar sahte parayı gerçek para içine aralıklarla koyuyor. Kağıt kalitesine dikkat edin Sahte paralarda kullanılan kağıdın kalitesi orijinal banknot’tan daha düşük ve üzerindeki resim ve yazılar daha soluk. Hologram bandını kontrol edin Paraya değişik açılardan bakıldığında, hologram bandının farklı renkler verdiğinin görülmesi gerekir. Parayı ışığa tutun Işığa bakıldığında paranın içindeki Atatürk resmi olmayan veya bozuk olan para sahtedir. Sahte bir banknotu dikkatli bir bakışla çok kısa bir sürede ayırt edilebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
Silivrisahte Para

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol