Silivri Facebook
banner88

Bu haftaki yazımda kıymet bilmek üzerine anlamlı ifadelerle dolu bana göre birkaç şeyi paylaşmak istiyorum.

Kıymet bilmek ifadesinden ne anlıyorsunuz?
Bunun cevabını düşüncelerinizle ve uygulayarak kıymet verdiğiniz insana karşı, verebiliyorsanız işte o zaman kıymetin anlamını biliyorsunuz.
Anneniz, babanız veya ailenizdeki herhangi biri veya sevdiğinize en son, ne zaman sarılıp ona seni seviyorum iyi ki varsın dediniz. Zaman çünkü öyle bir zaman ki her an her şey olup sevdiğiniz yanınızdan uçup gidebilir ve siz hiçbir şey anlamazsınız. İzin vermeyin buna çünkü hayat çok kısa. Anlamsız yaşamayın ve keşke kelimesini hayatınızdan defedin gitsin. Çünkü o insan gittikten sonra size sadece koskoca bir boşluk ve içinizde kalmış bazı sevgi sözcükleri kalacak. Bu yazıyı okuduktan kıymet verdiğiniz insana kimse artık kim geliyorsa aklınıza, gidin ve sarılın, gidin bir mesaj çekin içinizden hangi duygu geliyorsa haykırın hayat fani şairinde dediği gibi baki kalan gökkubede bir hoş seda.
 
Zaman şu anda sizin için var belli değil bir saat hatta bir dakika sonrası. Anlatmak istediğim düşünceleri sizlerde eminim anladınız. Sevginin, mutluluğun bu devirlerdeki kıymeti bile kalmadı neredeyse. Sabah otobüse biniyorum ayağına bastı diye kavga ediyor insanlar. Böyle bir dünya olmuşken yaşadığımız kainat, siz bari aklınızda, kalbinizde yaşayan insanlara bir sevgiyi çok görmeyin.
 
İyiki varsın demeyi çok görmeyin.
Yaşanacak ve yaşatacak o kadar güzel şeyler varken 1 cümleciği karşınızdakine çok görüpte bir de onu üzmeyin.
Zaten olayların kötülüğü bir vurduğu zaman devamı geliyor.
Demiştirsiniz hepiniz bahtım bir kere karardığı zaman devamı kesin gelir diye. Etrafınızdaki insanlara tebessüm ederek, sevgi sözcükleri söyleyerek pozitif şeyler yansıyabilir ve yansıtabilirsiniz. İşte o bahtı, kısmeti, talihi leyhinize çevirmenin yolu çevrenizde olan sevdiğiniz kıymet verdiğiniz insanlara bari bunu çok görmeyerek iyi şeyler söyleyebilmek. Zor olmaz umarım bu sizin için ve en önemlisi mutluluğunuz için. Geçerken günler, akarken zaman zor olan şeyleri belkide mantık çerçevesinde ve kalbinizle bir araya getirip iyiye yönlendirmek...


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol