Silivri Facebook
banner88

Dikkat Dikkat !!!

Dikkat edilmesi gereken o kadar husus var ki hayatta, kelimeler ile anlatmak bile zorlaşıyor.
Bu hafta dikkat üzerine dikkatli bir yazı yazmaya karar verdim. Dikkat denen husus o kadar ince ve hassas incelenebilir ki bir ansiklopedi bile dolusu yazı çok rahat çıkarabiliriz. Dediğim gibi evden çıkarken anneniz, eşiniz, başka bir yerde arkadaşınız, kendine dikkat et der ve bu söz belki de bir kulağından girip bir kulağından çıkar.
 
Akşam haberleri izlersiniz dikkatsizlik bir can daha aldı diye duyar ve üzülürsünüz. İşte dikkat denen kavram insan hayatının saniyeler üzerine kurulu olduğunu hatırlatmaya yeter.
Kader diye nitelenebilir ama bir yandan önemli nokta da bazı şeylerin insanların ellerinde olduğudur. Dikkatli kalmanın asıl sebebidir çünkü bu.
Alkollü araç kullanmayın denir dikkatsizleşmenin ana etkenlerinden biridir. Ama tam tersi alkol alıp araç kullandığında başına gelen dikkatsizlik diye nitelendirilebilir. Önemli bir etken olması bu yüzden tastiklenir.
 
Dikkat bazen yanınıza kar bazen de zarar olarak kalabilir. İş yerinizde dersinizde, bir şey izlerken veya okurken dikkat unsuru size artı olarak döner.İşyerinde verimin artar, derslerinde başarılı olursun, okurken yaşadığın dikkat de size başka yönden kar oalrak yanında kalabilir.
Dikkat denen kavramın olmadığını düşünelim tamamen dikkatsizliğin esiri altında kaldığınızı düşünün. Hayat ne kadar zor, sıkıcı ve acı verici olabilir. Dikkatsizlik sonucu doğabilecek o kadar şey var ki bunun başında yaşamın nedenini anlamak bile dikkati bu konuda yoğunlaştırmama halinde acı bir sonuç ortaya koyar.
Bu acı sonuçta giderek büyür ve anlamsızlıklar halinde yaşamanın nedeni sebep olur.
Zaten konsantrasyon olmadığı noktada dikkat ve odaklanma hiçbir işe yaramaz. Duyu organlarımızda bunu destekler.Özellikle duyduklarımız  ve gördüklerimiz dikkati ana bir etken olarak bize anlatmaya yeter.
 
Duyma eşiği dediğimiz ve her sesi duymamızı veya duymamamızı sağlayan şey bize verilmiş önemli nimetin bir eseridir. O yüzden dikkati sağlayacak ana etken kulak ve göz bize hayatı önce anlatmaya sonuncunda da bu etkenlerle yaşamın inceliğini güzelliğini ve zevkini en güzel şekidle yaşatmaya yarar.
Dikkat, aklın en büyük çocuğudur. VICTOR HUGO

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol