Silivri Facebook
banner88

EĞİTİM ŞART...
Bugünlerde yaşanan sorunların başında nerede en güzel tatili yapabilirim sıkıntısı varken bazılarının da nasıl para kazanabilirim nasıl kendimi daha üst yerlere getirebilirim sıkıntısı yaşanan zıtlıkları gözler önüne serebiliyor. Zaten zıtlık hayatımızın her dönemine rastlamış durumda...
 
İş, ders, sınav sıkıntısı insanları bunaltmaya yetiyor da artıyor bile. Ee haklı olarak insanlarda denize girmek, sıcak kumsallarda çıplak ayak dolaşmak hak edilen bir ihtiyaç haline geliyor. Gidemeyenlerde benim gibi sahilleri mesken tutuyor.
 
Ben burada kalıp çalışmak seçeneğini işaretledim... Tatilimi de gidip Üsküdar sahiline vapur kokusuyla balık kokusu karışımı bir ortamda yarım saat oturup havasını alsam yeter diye düşünüp orada yapmaya karar verdim... Umarım pişman olmam.
 
Neyse...
 
Aslında bu yazdıklarım veya anlatmak istediklerim genç arkadaşlarıma yönelik. ÖSS açıklandı 30 bin sıfır çeken arkadaşımız oldu. Düşünüyorum, düşünüyorum ve yine düşünüyorum bu 30 bin arkadaşımız hiç mi çalışmadı hadi 10 bini çalışmadı; insaf kullanarak hadi bir 10 binini daha uykusuz, hasta falan girdi diyelim e kardeşim geriye kalan 10 bin kişide az biraz bakmıştır diye düşünmeden de edemiyorum.
Eğitimimizde ciddi bir sıkıntı mı var acaba diye merak edemeden de geçemiyorum. Bu sorunun cevabını en iyi usta eğitimcilerimiz verir diye tahmin ediyorum. Çünkü bir göz ucuyla araştırdım 2binden fazla dershane olduğunu öğrendim. Artık geri kalan hesabı siz yapın.
Bu gençler ne okuyacak, ne iş yapacak, memlekete nasıl faydalı olacaklar bu sorunun cevabı da önümüzdeki yıllarda yapılacak olan araştırmalara kalmış. Aileler ellerinden geldiği kadar para verip okutmaya çalışıyorlar.
Çocuklarını dershanelere emanet edip kazanacaklarına dair reklam taktiği uygulayıp birazda umut denen yükü sırtlarına yüklüyorlar.
Sonra ne mi oldu al sana sıfır hem de en büyüğünden. Bu 30 bin öğrencinin suçu da vardır tabi ki ama sonuç olarak anlatmak istediğim dershanecilik eğitimi 3 tane birinci çıkardım teriminin yanında; reklam olarak bulunması gereken dershanemden hiç sıfırcı çıkmadı diye haykırmaları lazım. İlgi de artar bence...
Kendi evladından sıfır çekmedi diye sevinen aileler sizce var mıdır? İnşallah yoktur öyle bir durumun olması halinde olayın gerçekten farklı bir boyuta taşınması gerekiyor.
Usta eğitimcileri de aşacak bir durum. Çünkü 30 bin öğrenci demek;
 
İş gücü, gelecek, başarı, ülke refahı, düzeyi, bu ve bunun gibi birçok şey demek.30 bin doktor, mühendis, dişçi, müdür ve daha sayabileceğim bir sürü meslek demek... Umarım herkes bu olayın ciddiyetine varır ve genç arkadaşlarımıza yönelik güzel şeyler başarmalarını sağlanabilir…
Öğrencilere ne yaşta olursa olsun, onlara geleceğin büyükleri nazarıyla bakılmalı ve öyle muamele edilmelidir.                  (M.Kemal Atatürk)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol