Silivri Facebook
banner88

Latif Aydın; "CHP'nin Başlattığı Yürüyüşe Tavrımızdır"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin başlatmış olduğu “Adalet Yürüyüşü” konusundaki  tavrımızıdır.

    Vatan Partisi, Bölücü Terör Örgütü PKK’nın yasal uzantısı olan HDP ile ortak eylem içinde bulunmayacaktır. CHP’nin başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne HDP de davet edilmiştir ve HDP yöneticileri ve mensupları bu yürüyüşün içindedir. “Adalet Yürüyüşü”  küresel merkezlere seslenerek başlatılmıştır. Yürüyüşte HDP ve FETÖ’nün talepleri dile getirilmektedir. Dahası CHP Grup Başkan Vekili, Tayyip Erdoğan’ın “savaş suçlusu” olarak Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmasını talep etmiştir. CHP, bu açıklamasıyla, PKK ve FETÖ terörüne karşı mücadeleyi savaş suçu saymaktadır. Vatan Partisi’nin bu tavrı paylaşması olasılığı yoktur.

   Yerel düzlemde de yürüyüş ve eylemler, HDP ile birlikte yapılmaktadır. Kaldı ki, yerel düzlemdeki uygulamalar, Merkezi  Yürüyüşe bağlı olarak yürütülmektedir. Bu nedenlerle Vatan Partisi, bölücü örgütlerin ve FETÖ’nün katılımıyla iç cephede çatışma yaratmaya hizmet eden yürüyüşlerin içinde olmayacaktır. CHP’nin bundan sonra yürürlükteki Anayasaya göre, devlet organlarının yapacağı her uygulamayı gayri meşru ilan etmesi de ülkeyi kargaşalıktan başka bir yere sürüklemez.

   İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun haksız tutuklanmasına karşı tavrımızı bağımsız olarak ortaya koymuş bulunuyoruz.

   Vatan Partisi, HDP ile ortak iktidar projelerinin içinde bulunmayacaktır. HDP ile birlikte Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülemez. Çünkü HDP’nin kendisi Bölücü Terör sorununun parçasıdır. Türkiye’nin sorunları PKK/HDP ve FETÖ’nün etkisiz hale getirilmesiyle çözülebilir ve çözülecektir. HDP ile birlikte Türkiye’ye adalet getirilemez, özgürlük getirilemez, insan hakkı getirilemez, hukuk devleti getirilemez, demokrasi getirilemez. Adalet, özgürlük, demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti, ancak PKK/HDP’nin ve FETÖ’nün temizlenmesiyle getirilebilir. HDP ile ortak eylemde bulunmak, Millî Hükümet seçeneğinin yaratılmasına zarar verir.

17.06.1017                                                                                                                                

Latif  AYDIN

Vatan Partisi Silivri İlçe Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol