Silivri Facebook
banner88

Ünlü Araştırma Şirketi Seçimin Sonucunu Açıkladı...

Ünlü Araştırma Şirketi Seçimin Sonucunu Açıkladı - Partilerin ve Başkan Adaylarının Seçim Anketleri

Erken Seçim Anket - Yapılan son seçimlerde, sonuçları bilen veya en yakın oranı bulan araştırma şirketi olan Andy-Ar, Cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmenin nabzını tuttu.

Cumhurbaşkanlığı 2018 seçim anketi ile alakalı vatandaşlar internet üzerinden hummalı bir arayış içerisine girdi. Birçok anket kuruluşu 2018'da gerçekleşecek seçim ile ilgili birtakım anketler yapıyor. Erken seçim kararının açıklanmasının ardından vatandaşların ilk araştırdığı konu seçim anketi oldu. Hangi partinin yüzde kaç oy aldığını merak eden vatandaşlar, bunun yanı sıra internet üzerinde yapılan anketlere de katılıyor.

Andy-Ar'a göre seçimler ilk turda biter

"TÜM ANKETLERDE ERDOĞAN KAZANIYOR"


Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı'nın konuğu olan Andy-Ar Başkanı Faruk Acar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapılan tüm anketlerde önde olduğunu, oy oranının da yüzde 55 seviyesinde seyrettiğini ifade etti.

Seçimlerin ikinci tura kalmayacağını ifade eden Faruk Acar, sonuçların şişirme olmadığını belirterek yapılan son 7 seçimde şirketinin başarısını hatırlattı.

OPTİMAR SON ANKET SONUÇLARI
 

Optimar Araştırma seçime yönelik düzenlediği son anket sonuçlarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada; 27 Nisan-2 Mayıs 2018 tarihleri arasında, 26 ilde 2 bin 107 kişi ile gerçekleştirdiği araştırmada katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verir misiniz?" sorusu yöneltildi. Kararsızlar dağıtılmadan soruya yanıt veren katılımcıların yüzde 51'i Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceklerini belirtti.


Katılımcılara aynı araştırmada, "AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na oy verir misiniz?" sorusu soruldu. Kararsızlar dağıtılmadan, Cumhur İttifakı'na oy vereceğini söyleyen katılımcıların oranı yüzde 52,4 olarak ortaya çıktı.


Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir; konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede; "Kararsızlar dağıtılmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı yüzde 51. Bu oran 2013 yılından beri yapmış olduğumuz araştırmalardaki Erdoğan'ın yüzde 51-53 arasındaki şahsi oyunu teyid ediyor. Diğer taraftan araştırmaya katılanların da yüzde 9,7'sinin de henüz karar vermediğini görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı için yüzde 9,7'lik kesimin kimden tarafa karar vereceği aradaki farkın kesinleşmesi açısından belirleyici olacak. Yüzde 52,4'lük bir kesim Cumhur ittifakına oy vereceğini belirtirken, yüzde 10,3'lük bir kesimin de kararsız olduğu görülmektedir. 24 Haziran seçimleri parlamento çoğunluğunu elde etmek açısından adayların belirlenmesi, partilerin seçim kampanyaları, parti teşkilatlarının sahadaki aktif çalışması seçimin kaderini belirleyecek" dedi.

AK PARTİ'NİN SON ANKET SONUÇLARI
 

16 yıldır başarılı bir şekilde iktidarda olan AK Parti, Türkiye'de bir siyasi partinin alabileceği en yüksek oy oranını alan parti oldu. Fakat yeni sistem daha fazla oya ihtiyaç duyulmasına neden olacak.
 

AK Parti'nin yaptırdığı tüm kamuoyu yoklamalarında, Erdoğan'ın ilk turda, yüzde 55 civarında bir oy oranı ile Cumhurbaşkanı seçileceği sonucu çıktı.
 

Fakat AK Parti'nin halen 1 Kasım 2015'te aldığı yüzde 49,5'luk oy oranını korumasına rağmen, yeni sisteme göre TBMM'de tek başına çoğunluğu elde edemediği görülüyor.

AK Parti, MHP ve BBP'nin dahil olduğu 'Cumhur İttifakı'nın' ortak oylarının ise yüzde 50'yi rahatlıkla aştığı belirtiliyor. Ancak AK Parti'nin en önemli felsefesi "tek başına iktidar" olmak. Dolayısıyla ittifaka rağmen partinin tüm seçim stratejisini bu oy oranını tek başına yakalamak üzerine kurması bekleniyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
RESPECT 6 yıl önce

Seçilemeyecek malesef. Rüzgar döndü artık.

Avatar
Optimar Sahtekardır 6 yıl önce

Optimar anket şirketi yandaşdır, akp güdümlüdür, her seçimde sokağa çıkar 2500 tane akapeliye sorduk der o kadar, sonra onu bütün ile bütün ülkeye mal eder.

Avatar
EFE 6 yıl önce

ellerinde şöyle bir anket sorusu var: "cumhur ittifakı'na oy verebilir misiniz?" şıklar; "kesin veririm", "verebilirim", "kararsızım", "asla vermem" falan filan...

sonra bu şirketin sahibi buna "kesin veririm" ve "verebilirim" diyenlerin oranlarını topluyor ve "cumhur ittifakının oyu kararsızlar dağıtılmadan %52", "erdoğan'ın oyu kararsızlar dağıtılmadan %52" diye çıkıp açıklıyor. internette de "işte son seçim anketinin sonuçları" diye sağa sola dağıtıp haber yaptırıyor. başka partilerin oy oranları falan yok. evet, optimar tam olarak budur.