Silivri Facebook
banner88

Akgün Duru da Aday Oldu...

Değerli Basın Mensupları,

Öncelikle davetime katıldığınız için size teşekkür ediyorum. Toplanma sebebimiz bir süredir hepimizin gündemi olan Silivrispor ve Silivrispor ile ilgili yaşanan gelişmeler. Bildiğiniz gibi Silivrispor kulübü 30.06.2017 tarihinde yapılmak üzere Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. Ve bu sürece gelene kadar malesef gergin ve sancılı süreçler yaşandı. Bu süreçte yakın çevremle paylaşımlarımda "Olağanüstü Genel Kurul kararı alınırsa adayım" söyleminde bulunmuştum. Sizleri de bugün buraya bu kararımı paylaşmak için davet ettim. 30.06.2017 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul'da adayım arkadaşlar. Umarım Silivrispor kulübümüz için almış olduğum karar hayırlı olur. 
Öncelikle belirtmek isterim ki kulübümüz ile ilgili yaşanan bu sıkıntılı süreçte mümkün olduğu kadar uzlaştırıcı ve orta yolu bulmak için çaba sarfeden bir rol oynamaya çalıştım. Fakat malesef çabalarım sonuçsuz kaldı. Gerek camiamızdan gelen baskı ve gerekse Silivrispora karşı duyduğum sorumluluk gereği aday olmaya karar verdim. Şampiyonluğa rağmen bitmeye kaos ortamı karşısında Akgün Duru olarak kayıtsız kalamazdım.
İnsanlarımız kavga istemiyor, huzur istiyor. Kulübümüzün böyle bir ortamda yoluna sağlıklı devam etmesi söz konusu olamaz. Bu süreç bize gösterdi ki Silivri halkının ve Silivrispor camiasının sportif başarının yanında uzlaşı, hoşgörü ve huzura ihtiyacı var. İşte bu huzur ortamını sağlamak, kurumlar arası iletişimlerimizi daha sağlıklı hale getirmek, halkımızın katılımı ile kişilere odaklı değil üyelerinin sahip çıkması ile varlığını sürdürebilen bir kulüp yapısı oluşturmak, her siyasi partiye eşit mesafede duran ve asla siyasetle ilişkilendirilemeyen, borcunu bitirmeyi hedefleyen bir ekonomik planlama yaparak kulüp olma özelliğimizi kazandıran tüm branşlarımıza aynı önemi veren örnek bir spor kulüp modeli oluşturmak amacıyla bu göreve talibim. 
İşimizi kolay sanmayın arkadaşlar. İkinci lige çıkmış ve en azından bu ligde mevcudiyetini sürdürmek zorunda olan ve geçen yıldan az olmayan bir borç yapısına sahip bir kulübün yönetimine adayız. Şunu ısrarla vurgulamak istiyorum ki kulübün borçları bitmemiş sadece yer değiştirmiştir. Yani ortada güllük gülistanlık bir durum yoktur. Bizler borçlarımızı azaltıp Silivrispor'un mali yükünü hafifletmek, uzun vadede kişisel sermaye ile değil kulübün kendi gelirleri ile yönetebilecek hale getirmek ve bu suretle kulübün ekonomisinin kişilere bağımlı hale gelmesini engellemek için görev talep ediyoruz. Bu kulübün geleceği ekonomik gücü olan kişilere değil kendi gelirini elde edebilen kurumsal bir yapıya emanet edilmelidir. Ve biz bu yapıyı kurabilmek için elimizden geleni yapacağız.
Çıktığımız bu zor yolda en büyük güvencemiz, 60 yıllık geleneğimiz, kulüp camiamız ve Silivri halkımızla birlikte yönetme düşüncemizdir. Biz Silivrispor kulübünü 17 kişilik bir ekiple değil tüm camiamızla katılımcılık ilkesi ile yönetmek arzusundayız. 
Bu göreve talip olan diğer arkadaşlara da başarılar diler, huzurlu bir olağanüstü genel kurul olmasını temennü ederim.
Katılımınız için çok teşekkür ediyorum.

Akgün Duru

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol