Silivri Facebook
banner88

Flaş Gelişme... Işıklar'ın Yaptıkları Ulusal Basında...

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şampiyon olan başkan Ümit Kalko'ya sansür uyguladı.

Işıklar, takımı zirveye çıkartan Başkan Kalko'ya önce istifa baskısı yaptı. Ardından yöneticileri istifaya zorladı. Tahammülsüzlüğünü öyle bir noktaya vardırdı ki; kutlamalardan başkanı silip attı.

ERCAN ÖZTÜRK - AKŞAM SPOR

CHP Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 'Sportif tahammülsüzlük' konusunda şampiyon oldu. Bu ilginç hikaye şöyle gelişti: Amatörden gelen Silivrispor, 2015 yılında Üçüncü Lig'e yükseldi. Silivrispor'un kısa sürede borçları da katlanmaya başladı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, o dönemde Silivri'de beton santrali yapmak isteyen bir işadamına Silivrispor başkanlığı teklif etti. İşadamından, o dönemin Silivrispor Başkanı olan İhsan Atun'un 600 bin lira hava parası istediği ses kayıtları ortalığa saçılınca Silivri karıştı. İhsan Altın hemen görevi bıraktı.

BAŞARIYI SAHİPLENMEYE ÇALIŞTI

"Biz borçların tamamını karşılamayı kabul ettik... Ama bizden hava parası isteyince, teklifi kabul etmedik" diyen işadamı da başkanlıktan vazgeçti, kulüp ortada kaldı. Silivrililer'in ısrarı üzerine Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, başkanlığa aday oldu ve seçildi. Kısa süreli takımın bütün borçlarını kapatan Kalko, diğer taraftan da iddialı transferlere imza attı. Silivrispor başarılı sonuçlar almaya başlayınca Kalko'ya olan ilgi de arttı. Borçsuz Silivrispor, Ankara'da oynanan maçta Erbaaspor'u 1-0 mağlup ederek, İkinci Lig'e yükseldi... Özcan Işıklar da yeniden kulübü ele geçirmek için harekete geçti.

YÖNETİCİ GENÇOĞLU BASKIYLA GİTTİ

Kalko'ya istifa çağrısı yapan Işıklar, şampiyonluğun ardından daha da ileriye gitti, yönetimde bulunan tanıdığı kişilere istifa için baskı yapmaya başladı. Bu girişimlere Silivrispor taraftarı da tepki gösterdi. Süleyman Gençoğlu isimli yönetici, Işıklar'ın baskı ve tehdidiyle istifa etmek zorunda kaldı. Özcan Işıklar, Silivrispor'un sosyal medyada paylaştığı şampiyonluk resimlerinden Başkan'ı kesip sansürleyerek, tahammülsüzlüğünü zirveye taşıdı... Çok sayıda taraftar da Başkan Işıklar'ın bu tahammülsüzlüğüne isyan etti.

BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Başkan Ümit Kalko, yapılanları şöyle değerlendirdi: "Başarı tüm Silivri halkınındır. Başarıya giden yolda sustuk ama karşılığını alamadık. Belediye başkanı tarafından devamlı istifam istendi. Şahsıma yapılan baskılar devam etmektedir. Artık susmayacağım, haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Tapelere düşmüş bir takımı şampiyon yapmadık mı? Bu haksızlığa karşı susmayacağız. Olağanüstü Genel Kurul için kimi başkan seçtiğini, çarşaf gibi oy toplamaya çalışan kişiyi açıklasın! Siyasi entrikalara boyun eğmeyeceğim. Bırakmayacağım."

Kaynak: Akşam Gazetesi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol