Silivri Facebook
banner88

Görünen Köy Kılavuz İstemez, Hizmet İster
 
Geçtiğimiz günleri hep muhtarlar ve AKP ilçe teşkilatı arasında yaşanan tartışmalarla geçirdik.
 
Şimdi bunu yazıyorum, biliyorum ki, yine bir telefon gelecek ve biz arkadaşız, aramızda problem yok yanlış yerlere çekiliyor denecek. Çünkü geçen yazımın ve haberimin ardından AKP İlçe Başkanı Sayın Halit Girgin, beni telefonla arayarak yansıtılanların doğru olmadığını savunmuş ve tartışmaya sebep olan demecinin kendi isteğiyle olmadığını beyan etmişti.(en azından belediyede gerçekleşen toplantıdan sonraki süreçte)
 
Oysa ki,  Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren’de, haberi yapan basın mensubuyla yaptığı telefon görüşmesinin ardından, bizlere, görüştüğü basın mensubunun, haberin Halit Girgin tarafından yaptırıldığını ifade ettiğini söylemişti.
 
Sayın Girgin’de bunun tam aksini iddia edince ben şaştım bu işe.
 
Hatta Sayın Girgin’den o takdirde konuya bir açıklama getirmesini, madem ortada böyle bir sorun yok ve haber bilgisi dışında yazıldıysa bunu kamuoyu ile paylaşmasını istedim. Ben böyle bir açıklama alamadım. Sadece telefonda söylediklerine dayanarak da yazmak istemedim. Malum söz uçar yazı kalır. Eğer bilginiz dışında birisi haberinizi yapmışsa, ya bunu tekzip edip kamuoyuyla paylaşacaksınız ya da haberlerin gerçeği yansıtmadığını söylemeyeceksiniz.
 
*****
 
Gelelim Muhtarlar Derneği’nde geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıya. Aradaki buzları eritmek ve bölge milletvekilleriyle yapılacak toplantıya muhtarları davet etmek amacıyla yapılmış yerinde ve düşünceli bir hareketti.(tabi size göre buz falan da yok aranızda ya) Ancak gördük ki, yazılanlar da çizilenler de doğru. Olanları, tartışmaları, talihsiz açıklamaları inkar etmek, bu saatten sonra insanın kendisini inkar etmesinden farklı olamaz.
 
Benim burada özellikle Sayın Osman Turan’a da birkaç sorum olacak. Çünkü ileride siyasi arenada farklı beklentileri olsa gerek ki, en ateşli kendisini gördüm. Ve tavırlarıyla muhtarları çileden çıkartmayı başardı. Özellikle merak ettiğim bir hususta, kendisi il genel meclis üyesi olmadığı halde, üyelerden çok daha fazla bilgiye ve donanıma sahipmişçesine her söylenene cevap verme telaşı içerisinde olmasıydı. Şimdi ben Sayın Osman Turan’ı il genel meclis üyesi olarak kabul ediyor ve sorularımı ona yöneltmek istiyorum.(ben toplantıdaki tavırlarından dolayı kendisini il genel meclis üyesi olarak gördüm)
 
1-“Bir köyün 1000 nüfusu var ise Avcılar’ın 100.000 nüfusu var” diyorsunuz. Acaba Özel İdare nüfusa dayalı olarak mı hizmet veriyor.( Şehir merkezleri ve mahallelere Büyükşehir bakıyor diyen de sizsiniz)
2-Özel İdare ile ilgili konularda meclis üyelerinden daha donanımlıymış gibi konulara girmenizi hangi resmi sıfatınızla bağdaştırıyor sunuz?
3-Avcılardan kime ne? Sizleri Avcılar mı seçti?
4-Avcıların seçtiği üyeler gelip Silivri’de yatırım yapmayı düşünüyorlar mı? Yaptılarsa açıklar mısınız?
5-Siz öncelikle nereye hizmet vermekle yükümlü sünüz?  
 
Bu sorularımı ukalalık olarak değil, bir cahilin bilgilendirilmesi anlamında cevaplandırırsanız sevinirim.
 
Cevaplarınız ve eleştiriye karşı olan hoşgörünüzden dolayı şimdiden teşekkür ederim
 
İyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle HOŞÇA KALIN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol