Silivri Facebook
banner88

Baldöktü Meclisi Karıştırdı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Belediye Meclisi Mart Ayı 2. oturumu geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşti. 8 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, gündemin 5. maddesi olan ‘Yeni Mahalle 20L-II, 20M-I pafta, 11 ada 105 parselin 1/1000 ölçekli Nurullah Baldöktü’ye ait plan tadilatının görüşülmesi’ maddesi muhalefet ve iktidar partisi meclis üyelerini karşı karşıya getirdi.
 
Gündemin 5. maddesi ile ilgili konuşmak üzere söz alan CHP’li Meclis Üyesi Muharrem Aydoğan, ‘Doğruya doğru, yanlışa yanlış deme hakkımızı kullanıyoruz’ diyerek başladığı konuşmasında, söz konusu yerle ilgili bundan 3 yıl önce alınan bir kararla plan tadilatının 3 kattan 5 kata çıkarıldığını söyledi.
 
Aydoğan “Şimdi talep 5 kattan 7 kata çıktı. E olmadı ki. İlk önce neden 7 kat talepte bulunmadınız? Biz bunun yanlış bir karar olacağını düşünüyoruz. Bu meclisin bir itibarı var. Aldığımız kararın ve sözümüzün arkasında duralım. 5 katın Silivri için doğru olacağı kararını vermiştik. Silivri’de imar yapısı değişmedi, bölgenin yapısı değişmedi. 2005 yılında aldığımız bu karardan bugüne ne değişti?” şeklinde konuştu.
 
Yapılan plan tadilatını CHP grubu adına doğru bulmadıklarını söyleyen Muharrem Aydoğan,
Özkent Sitesi’nin altında bulunan yer ile ilgili yapılacak plan tadilatında, eksiltilecek olan bloktan boşalacak arazinin yeşil alan olarak kullanılacağına inanmadıklarını belirtti.
 
Karabulut: “Sen bu işlerden anlamazsın”
CHP’li Meclis Üyesi Muharrem Aydoğan’ın, ‘2005 yılında aldığımız bu karardan bugüne ne değişti? Bölgenin koşulları değerlendirildi mi?’ şeklinde ki konuşmasına tepki gösteren AK Parti’li Meclis Üyesi Osman Nuri Karabulut ‘Sen bu işlerden anlamazsın’ dedi. Eren, Karabulut’a ‘Evet, sizin anladığınız şekilde biz anlayamıyoruz’ diyerek karşılık verdi.
 
Mecliste gergin bir hava yaratan 5. madde, AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin diğer 7 maddesi de, okunan komisyon raporlarının ardından oyçokluğu ile kabul edildi.
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol