Silivri Facebook
banner88

Eren : ''Ben buna gülerim''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Ancak AKP İlçe Başkanı Halit Girgin’in geçmiş dönemlerde yapılan yardımlar ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından taraflar arasında tekrar bir tartışmanın meydana geleceğinin sinyalleri verilirken, Fener Köyü Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren suskunluğunu bozdu.
 
Öncelikle geçmişe bir göz atmak gerekirse yapılan açıklamaları hatırlayalım.
 
---------------------------------
 
Tarih:11 Aralık 2007
Yer: Silivri Muhtarlar Derneği
Fener Köyü Muhtarı ve aynı zamanda Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, açıklanan 2008 yılı yatırım programını çok set bir dille eleştirmiş, açıklanan yatırım programını gören başkan Eren, gözlerine inanamamıştı. Eren’in fotoğraf karesine yansıyan hali ise yaşadığı hayal kırıklığını sözlerden daha iyi ifade etmekteydi. İl Genel Meclis üyeleri tarafından verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden Eren, açıklanan programı kara liste olarak değerlendirirken, İl Genel Meclis üyelerinin istifa etmesi gerektiğinin altını çizmiş ve yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti. 
 
Meclis Üyeleri İstifa Etsin
“Tarım ve Orman Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından açıklanan 2008 yılı yatırım programı tam bir kara program. Geriye 13 köy kaldı ve herhangi bir yatırım söz konusu değil. Tüm yatırımlar merkeze göre ayarlanmış. Köylerin halinin ne olacağını merak ediyoruz. Bu bizim seçtiğimiz meclis üyelerinin bize vurduğu darbedir Bu meclis üyelerinin bu konu hakkında bir açıklama yapmasını bekliyoruz.2004 yılından bu yana boşa geçen zamanın ardından en azından 2008’den ümitliydik. Maalesef umduğumuzu bulamadık. Mevcut yatırımlarında zaten çoğu önceden kalan, yarım kalmış olan projeler. Biz köyleri alıp Bulgaristan’a mı göç edelim. Bizden bunu mu istiyorlar.
 
İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Atasoy, çok uğraştıklarını ve ellerinden gelenin bu olduğunu ifade ediyor. Bu kadar geldi demek sorunu çözmüyor. O zaman 5 tane il genel meclis üyesi istifa etsinler. Bize verilen sözleri biz seçimde söyleyeceğiz. Kahve kahve gezip, verdikleri sözler vardı, unutuldu. Yapılacak yatırım programlarından çok umutluyduk. Geçmiş döneme ses çıkarmayın, yardımlar artacak dendi ama 2008’e bakınca resmen umutlarımız yıkıldı. Tek kelimeyle kara bir liste çıktı önümüze. Bu bize yeni yıl hediyesi oldu. Köy Birliği’ni de kurduk. Birliğe yatırımı da kaldırdılar. Kendi kurdukları şirketi de kabul ettik, o yapsın dedik. Bakıyoruz o da yok, daha ne söylenebilir ki?”
 
---------------------------------
 
Tarih:14 Aralık 2007
Yer: AKP İlçe Başkanlığı
AKP ilçe binasında gerçekleştirilen basın toplantısında, bugüne kadar yapılmış olan hizmetler hakkında bilgi verilirken, eleştiri oklarının adresi Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren olmuştu. Özellikle Eren, basında çıkan açıklamalarının ardından AKP İlçe Başkanı Halit Girgin tarafından çok sert bir dille eleştirilmişti.
 
 Hangi mantıkla yapılanlar yok sayılabiliyor?
“Bu kadar ciddi trilyonluk yatırımların ilçemize kazandırılması, eğitim ve sağlık gibi can damarımız konulara kaynak aktarılması sağlanmışken, nasıl oluyor da bir sivil toplum kuruluşu başkanı çıkıp ileri geri konuşabiliyor! Hangi mantıkla bütün yapılanları yok sayabiliyor! Silivri’ye Trakya’nın en büyük Devlet Hastanesinin yapılmasının, köy halkı için de hayati önem taşıdığı bir gerçekken; hangi mantıkla yatırım programına ‘kara liste’ gibi bir yakıştırma yapıldığını anlamak mümkün değildir.
 
Partimizin kapıları kendisine her zaman açıktır.
 “Sayın Eren 11 Aralık 2007 tarihinde bir gazetede çıkan açıklamasında,”Bulgaristan’a mı göç edelim” demiş. Biliyorsunuz, kendisi Silivri’de oturuyor ve komşuya da yakın. Türkiye’mizdeki bolluk orada yok. Gitmesine gerek var mı? Şengen vizesi varsa gidip gelebilir tabi ki. Ayrıca Sayın Eren siyaset yapmayı düşünmüş olabilir. Şayet böyle bir düşüncesi var ise AKP’nin kapıları kendisine açıktır. Teşkilatımız uygun gördüğü ve milletimiz teveccü gösterdiği takdirde partimizin her kademesinde görev veririz. Son olarak da, Sayın Eren’in 4 Aralık 2007 tarihinde bir gazetede çıkan teşekkür ilanında, köyünde il özel idaresi kaynaklı yapılan düğün salonu dolayısıyla AKP ve il genel meclisi üyelerine teşekkür ettiğini ifade etmek isterim. Bizde kendisine teşekkür ediyoruz ve görevinde başarılar diliyoruz.”
 
---------------------------------
 
Tarih:28 Aralık 2007
Yer: Silivri Belediye Başkanlığı
 
“Yapılan konuşmalar sözde kalırsa, ona göre değerlendirme yapacağız.”
Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın öncülük ettiği toplantıda, AKP Silivri İlçe Başkanı ve aynı zamanda AKP İl Genel Meclis Üyesi olan Halit Girgin ile bir diyalog problemi yaşadıklarını belirterek “Bugüne kadar bir diyalog eksikliği olduğunu için AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin ile tartışmalarımız oldu. Bundan daha sık görüşeceğiz. Biz oraya gideceğiz o buraya gelecek. Bizde yapılan işlerin takipçisi olacağız. Biz 13 köy muhtarı açısından bu toplantı iyi oldu. 4 tane il genel meclis üyesi ve başkanımızla geçirdiğimiz toplantı olumlu geçti. Bir sene sonra bunlar yapılmazsa, bize verdikleri sözleri soracağız. 2008’de hiçbir şey yapılmazsa, bizde arkadaşlarla oturup bir değerlendirme yapacağız.” şeklinde toplantıyı değerlendirmişti.
 
Tüm bu açıklamalar ve yapılan girişimler sonucunda tatlıya bağlanan tartışmalar, geçmişe dönük yapılan yatırımların açıklanması ile tekrar gündeme geldi. Özellikle 2003 yılındaki yatırımların da, AKP’ye maledilmesi ve yapılmayan yardımların verilmiş gibi gösterilmesi muhtarlar cephesinde tepkiyle karşılanırken, Fener Köyü Muhtarı Muharrem Eren mevcut açıklamayı ve AKP İlçe Başkanı Halit Girgin’i, bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrarlamakla suçladı. İleriki günlerde daha kapsamlı bir basın açıklaması yapacağını da sözlerine ekleyen Eren, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,
 
Bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrar ediyor
“Halkı yanlış yönlendiriyorlar. Bozuk plak gibi her gün aynı şeyleri tekrarlıyorlar. Kendi muhtarlığında aldığı yardımlarla şimdi yaptıkları yardımları bir kıyaslasın ve ondan sonra konuşsun. Geçmiş zamanlarda kendi verdiği demeçte, en iyi yardımı Fazilet döneminde aldığını kendisi ifade etmişti.2004’ün Nisan ayında göreve geldiler.2003’te yapılan yatırımları hangi nedene dayalı olarak sahipleniyorlar anlamıyorum. O dönemlerde zaten kendisi de muhtar değil miydi? Kendisinin yapmadıklarını sahiplenebiliyor, açıklamalar yapıyor da, 2005 ve 2006 yıllarında yapmadıklarını neden açıklamıyor, şunları yapmadık diyemiyor? O dönemlerde ben yoksam da, hükümetimiz iktidardaydı demek olmaz. Şimdi de iktidardasın ve neden yapmıyorsun o zaman? Bu mide bulandırıyor. Geçmişe bakarak geleceğe yürüyemeyiz. Geçmiş geçmiştir, biz hizmet için geleceğe bakmak zorundayız. İnsanda iş yapma şevki bırakmıyorlar. Bir ilçe başkanı çıkıyor, açıklama yapıyor ama ne kadar doğru, ne kadar yanlış bunu açıklamıyor. Ben bu açıklamaya sadece gülerim. Bizlerinde köylerde rakipleri var ve çıkıp karşımıza bu paralar ne oldu diyecekler. Bu açıklamalar yersiz ve bizi vatandaşla karşı karşıya getiriyor. Hepimiz bu şekilde zan altında bırakılıyoruz. Bu açıklamalarımın dernek başkanı olarak değil, Muharrem Eren olarak ele alınmasını istiyorum.”
 
Verilmeyeni verilmiş gibi göstermek çok yanlış
AKP İlçe başkanı Halit Girgin’in açıklamalarına bir eleştiri de Büyük Sinekli Köyü Muhtarı Lütfü Satı’dan geldi. Satı’da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.” Tarafıma yaklaşık 59.000 YTL tutarında bir ödenek verildiği açıklanmış. Hatta seçim çalışmaları esnasında başkan Girgin ile bu konuda ufak bir tartışma yaşamıştık. Kendisi bu paranın daha ödenmediğini kabul edip, ödenecekler arasında olduğunu ifade etmişti. Ancak görüyorum ki, o dönemde dahi ödenmemiş olan bir para, aradan bunca zaman geçmesine karşın ödenmediği gibi bir de ödenmiş gibi ilan ediliyor. Ben almadığım bir paranın hesabını köyümde nasıl vereceğim? Beni köylümle karşı karşıya getirecekler. Yapılan açıklamalar kesinlikle anlamsız. Sadece bizi zor duruma sokuyor.”
 
Tüm bu açıklamaların ardından şimdi gözler AKP İlçe Başkanı Halit Girgin’e çevrilmiş durumda.
 
Tarafların arasındaki ateş kesin sona erdiği şeklinde yorumlanan açıklamalar sonucu, gelişmeler kamu oyu tarafından merak edilmekte.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol