Silivri Facebook
banner88

Muhtarlarımız Başkent'teydi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Meral Akşener, geçtiğimiz ay içerisinde yoğun kar yağışına aldırmadan Silivri köylerini gezmiş ve köy halkının sorunlarını dinlemişti.
 
Silivri köylerinin problemleri ile ilgili çözüm arayışında takipçi olacağı ve Ankara’da ilgili makamları göreve çağıracağı yönünde söz veren Akşener, verdiği sözleri yerine getirmek üzere geçtiğimiz hafta Perşembe günü Silivri Muhtarlarını Ankara’ya davet etti.
 
Alipaşa Muhtarı Metin Gürsu, Seymen Muhtarı Necmettin Eren, Çayırdere Muhtarı Mehmet Yanık, Sayalar Muhtarı Hüseyin Ece, Danamandıra Muhtarı Emrullah Çakır, büyükçavuşlu Belediye Meclis üyesi Rafet Aslan, Beyciler Muhtar vekili Murat Gergen ve Çatalca’nın Hallaçlı Köyü Muhtarı Nuri Sezer’den oluşan muhtarlar heyeti, Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz başkanlığında Ankara’ya gitti.
 
Türkiye Millet Meclisi Başkanvekili Meral Akşener Muhtar’ları ilk olarak makamında kabul etti. Meclis’te Meral Akşener ile bir araya gelen Muhtarlar, burada problemleri ve çözüm isteklerini bir kez daha Akşener’e iletti. Akşener Silivri köylerinin sorunları ile ilgili çözüm arayışlarında en önde olacağına dair verdiği sözü hatırlatarak, bu doğrultuda başlattığı girişimler hakkında kısaca bilgi verdi.
 
Meclis’teki görüşmenin ardından Akşener’in hazırladığı program kapsamında Orman ve Köy işleri Bakanlığına geçildi. Burada Veysel Eroğlu tarafından ağırlanan Akşener ve Silivri heyeti sorunlarını bu kez bakana ilk ağızdan aktarma fırsatını buldular.
 
Eroğlu: “Gözden kaçan bazı noktalar var”
Orman ve Köy işleri Bakanlığı toplantı salonunda Meral Akşener ve Veysel Eroğlu Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda muhtarların 2B konusundaki şikayetlerini dinleyen Bakan Eroğlu “ Bu madde düzenlenirken gözden kaçan bazı noktalar olmuş olabilir. Bu gibi sorunları ortadan kaldırmak için yerinde incelemeler yapmamız gerekecektir. Ancak bu konu sadece Orman Bakanlığının çözebileceği bir konu değil. Bunun yanında Maliye Bakanlığı ile de görüşmeler yapıp, gerekirse yeni bir düzenleme yapılabilir. Sayın Bakanım Meral Akşener’in de takibi ile bu sorunu çözebileceğimize inanıyorum.” dedi.
 
Eroğlu ve Akşener başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Silivri köylerinin diğer sorunlarını da Bakan Eroğlu’na aktarma fırsatı yakalayan Muhtarlar Heyeti, Ağaçlandırma, Taş Ocakları, Ortaköy’den yararlanma ve çeşitli sorunlarına çözüm olunması konusunda sözler aldılar.
 
Haber MERKEZİ
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol