Silivri Facebook
banner88

Şimdilik Ateşkes Sağlandı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
İl Özel İdaresi’nin 2008 yılı yatırım programında köylerin yer almaması üzerine sert açıklamalarda bulunan Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, AK Parti Silivri İlçe Başkanı ve aynı zamanda AK Parti İl Genel Meclis Üyesi olan Halit Girgin ile bir polemiğe girmişti. Dün Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın öncülüğü ile gerçekleştirilen basına kapalı toplantıda, iki tarafın uzlaşması sağlandı.
 
Toplantıyı değerlendiren Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren şunları söyledi:
 
“Biz 2008 yılı programını okuduk. Yaptığımız toplantıda bu bütçenin içinde köylerinde bulunduğunu söylediler. Örneğin spor için 22 trilyon ayrılmış. Bunun İstanbul için ayrılan bölümünü onlar ayarlayacakmış. Bizler köylerden proje getirdiğimiz takdirde, onun meclisten geçeceği sözünü verdiler. Düve dağıtımına da devam edecekler. Düve dağıtımını paraya çevirmişler. Toplantıda anlatılanlar bizi rahatlattı. Biz dilekçeyle proje sunduğumuz zaman, Silivri Belediyesi projeyi çizecek bu şekilde yardım çıkacak. Münakaşa etmemizde bizim işimize geldi. Neticede istediğimizi aldık. İstanbul okul donatımı için 3 trilyon 663 milyar para ayrılmış bunun içinde Silivri’nin de payı var. Diyelim ki Danamandıra köyüne muhtarlık binası lazım. Gerçektende lazım. Muhtar dilekçe verecek, Silivri Belediyesi projesini çizecek, İl Özel İdaresi ihalesini yapacak ve müteahhit alıp yapacak. Bizim istediğimizde buydu.”
 
“Yapılan konuşmalar sözde kalırsa, ona göre değerlendirme yapacağız.”
AK Parti Silivri İlçe Başkanı ve aynı zamanda AK Parti İl Genel Meclis Üyesi olan Halit Girgin ile bir diyalog problemi yaşadıklarını belirterek “Bugüne kadar bir diyalog eksikliği olduğunu için AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin ile tartışmalarımız oldu. Bundan daha sık görüşeceğiz. Biz oraya gideceğiz o buraya gelecek. Bizde yapılan işlerin takipçisi olacağız. Biz 13 köy muhtarı açısından bu toplantı iyi oldu. 4 tane il genel meclis üyesi ve başkanımızla geçirdiğimiz toplantı olumlu geçti. Bir sene sonra bunlar yapılmazsa, bize verdikleri sözleri soracağız. 2008’de hiçbir şey yapılmazsa, bizde arkadaşlarla oturup bir değerlendirme yapacağız.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol