Silivri Facebook
banner88

Avalon'daki Kurtuluş Günü Kutlamasında Tam Kadro Hazır Bulundular
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Zabıta Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıldönümü nedeniyle Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli için yemekli gece düzenlendi. Yemeğe, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin, İl Genel Meclis Üyeleri, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları ve Zabıta Müdürlüğü personeli katıldı.
 
TUNÇ: ZABITA KENDİNİ YENİLİYOR VE GELİŞTİRİYOR
Yemeğin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediyesi Zabıta Müdürü Cemal Tunç, Zabıta Teşkilatı’nın 1826 yılından 2008’e uzanan süreci hakkında bilgi verdi. Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün günümüz şartlarına uygun bir şekilde hizmet vermek için kendini sürekli yenilediğini ve geliştirdiğini belirten Cemal Tunç, “Belediyemizin bütün hizmet birimleriyle ilişkisi bulunan ve bu birimlerle işbirliği halinde çalışan zabıta teşkilatımız, hem araç hem de personel yönünden güçlendirilmiştir. Şimdi modern hizmet binası ve araçlarıyla zabıtamız, kendisine verilen her görevi yerine getirebilecek potansiyele sahiptir. Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, günümüz şartlarına uygun bir şekilde hizmet vermek için kendini sürekli yeniliyor ve geliştiriyor.
Artık zabıta teşkilatımız, tıpkı gelişmiş batı ülkelerinde olduğu gibi şehrin her sorunuyla yakından ilgili ve görevli hale gelmiştir. Geniş bir alanda, zabıta teşkilatımız büyük bir fedakarlıkla görev yapmaktadır.
 
Zabıtamız, belediyemizin halka en yakın hizmet birimidir. Günün her saati, şehrin en ücra köşesinden en kalabalık semtine kadar her yerde bulunmakta, bu yönüyle belediyemizin eli, ayağı, kulağı ve gözüdür. Bu teşkilat ne kadar iyi çalışırsa; dürüst, adil, fedakar ve doğru bir şekilde çalışırsa, belediye hizmetleri o kadar hızlı ve başarılı bir şekilde yerine getirilir.
 
Toplum sağlığından huzurlu kent yaşamına kadar halkın her ihtiyacını sağlamak amacıyla çalışan belediyemiz zabıta birimi, Avrupa Birliği uyum sürecinde olduğumuz şu günlerde, gerek teknolojik gerek kurumsal anlamda alt yapısını yenileyerek hızla gelişmektedir.
 
Daha düzenli, daha huzurlu ve daha yaşanabilir bir Silivri’yi tesis etmek için günün 24 saati zabıtamız çalışıyor. Belediyemizin kolluk kuvveti olarak, zabıta teşkilatımız, belediye icraatlarımızın kesintisiz bir şekilde ve hızla gerçekleşmesi için gayret gösteriyor.
 
Sadece yapılan işe değil, işin niteliğine verilen önem, zabıtamızı, meslekleri ile ilgili gerekli eğitimleri almaya yöneltmiş ve Avrupa Birliği kriterlerine uygun, kaliteli ve bilinçli çalışanların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Verilen eğitimlerin olumlu sonuçlarını gören zabıtamız, emeklerini bilgi ve teknolojiyle birleştirmeye devam etmektedir.” şeklinde konuştu.
 
GELECEĞİMİZ SİLİVRİ
Silivri Belediyesi Zabıta Müdürü Cemal Tunç, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Yaşadığımız yer Silivri; nefes aldığımız yer Silivri; geleceğimizi aradığımız yer Silivri; Silivri’deki vatandaşlarımızın sağlıklı, rahat, güvenli, huzurlu bir yaşam sürmesi yasaların ve yönetmeliklerin bizlere vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde çalışıyoruz.
 
Silivri Belediyesi Zabıta Müdürü olarak, zabıta memurlarımızın özverili çalışmalarını taktirle karşılıyorum. İnanıyorum ki; belediyemizin bu üniformalı teşkilatı, ortaya koyduğu hizmetlerle tüm belediye zabıtalarına örnek olacaktır.
 
Bir araya gelmemizi sağlayan Belediye Başkanımız Hüseyin Turan’a, başkan yardımcılarına, Belediye Meclis Üyeleri’ne, İl Genel Meclis Üyeleri’ne ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Güvenceli ve başarılı geleceklerin inancı içinde yıldönümlerimiz tüm topluluğumuza ve çevremize kutlu olsun.”
 
TURAN: SİLİVRİ BELEDİYESİ 24 SAAT ÇALIŞIYOR
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan da yaptığı konuşmada, Zabıta Müdürlüğü’ne yeni bina ve 24 saat hizmet sistemi hakkında bilgi verdi. Zabıta Müdürlüğü personeline teşekkür eden Başkan Turan, “Zabıta bizim her şeyimiz. Çünkü belediyemizin dışa açılan penceresi.
 
Zabıtamızın yaptığı her güzel iş belediyemizin yaptığı güzel iş olarak bize yansıyor. Başta zabıta müdürümüz olmak üzere zabıta müdür yardımcılarımız ve değerli personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hep bizim gülen tarafımız ve halkımızın gözünde aydınlık penceremiz olarak Silivri halkımıza hizmet ettiler. Ben bu yüzden başta müdürleri olmak üzere bütün zabıta personelimize huzurlarınızda teşekkürlerimi ve takdirlerimi iletiyorum.
 
Göreve geldiğimizde biliyorsunuz günün şartlarına hiç de uygun olmayan bir Zabıta Amirliği binamız mevcuttu. O dönem Zabıta Amirimiz Cemal Bey, “Bu şartlardan kurtulmamız gerekir. Hizmette çok ciddi aksamalarımız var” demişti. Zabıta personelimize yeni zabıta binasının yapılması ile ilgili sözümüz vardı. Ve bu sözü yerine getirdik. Bu sözü yerine getirdikten sonrada yine bir şey daha yaptık. Türkiye genelinde baktığınız zaman özellikle ilçe ve belde belediyeleri belli bir saatten sonra halka hizmet noktasında kapalı kalıyordu. Ancak 24 saat esasına göre zabıta personelimizin çalışması ile ilgili düzenlemeyi getirdik. Ve Silivri’deki bütün hemşerilerimiz belediye ve diğer resmi kurumlarla ilgili konularda zabıtamıza günün 24 saati ulaşabiliyor.
 
Belediyemizle ilgili çalışmalarda dilek ve şikâyetleri 24 saat Zabıta Müdürlüğümüz alıyor. Bunu yapmamızdaki amaçlardan bir tanesi buydu. Halkla daha yakın iletişim ve halkın problemlerine direk olarak belediyemizin muhatap olması ile ilgili bu kararı aldık. İyi ki bu kararı almışız. Bugün Silivri Belediyesi 24 saat çalışıyor. Sadece zabıta hizmetleri ile ilgili değil. Baktığınız zaman altyapı, üst yapıdan tutun da bütün çalışmalarla ilgili halkımız personelimize, bize çok rahat ulaşabiliyor. Ve elimizden gelen sorunları çözme noktasında da biz halkımızın yanında yer alıyoruz.” dedi.
 
TURAN, ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Zabıta Amirliği’nin meclis kararıyla Zabıta Müdürlüğü olduğunu hatırlatan Başkan Turan, “Ben buradan yine bütün Belediye Meclisi Üyelerimize teşekkür ediyorum. Zabıta Müdürlüğümüzü oluşturduk. Ve karşımıza Zabıta Amirliği’nden Zabıta Müdürlüğü’ne geçen bir kadro, daha disiplinli, daha ilkeli, daha adil ve daha şeffaf bir yönetimle Silivri’mize hizmet veriyorlar. 
Şunu da takdirlerinize sunmak isterim ki belediye başkanı seçildikten sonra alanımız 2004’te çıkan 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Yasası ile birlikte fiziki alan 14,5 kat büyüdü. 10 tane köyümüzün mücavir alan olması ile birlikte imar, ruhsat ve bir çok konu Silivri Belediyesi’nin yetki alanına girdi. Ve buradaki hizmetlerin de mevcut kadro ile yürütülmesi noktasında Zabıta Müdürlüğü personelimiz gece gündüz çalışarak bu noktaya geldi. Aslında baktığınız zaman alan genişlemesine rağmen personel sayısının da artması gerekiyordu ki bunu yapmadık. Çünkü biz arkadaşlarımıza, bütün personelimize güveniyorduk. Bizi bugüne kadar yolda bırakmadılar. Tüm arkadaşlarımıza ve kardeşlerime huzurlarınızda teşekkürlerimi iletiyorum. Gelecek günlerin çok daha iyi olacağına inanıyorum. Hatta şimdiden zabıta müdürümüz ve belediye başkan yardımcımla birlikte zabıta hizmet binasının artık bu aşamadan sonra yeterli olmayacağı ile ilgili genel bir görüş var. Bunun değerlendirmesini ileriki zamanlarda hep birlikte yapacağız.” şeklinde konuştu.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, konuşmasının son bölümünde Zabıta Müdürlüğü personelinin ailelerine “Gerçekten eşleriniz çok zor bir görev içerinde hizmet veriyorlar. Lütfen onlara biraz daha anlayış gösterin. Çünkü direk halkla muhatap olan bu kardeşlerimiz, bu arkadaşlarımıza biraz daha anlayışlı olmanızı diliyorum. Hepimizin evde ilgi bekleyen çoluk çocuğu var. Ancak devamlı halkla iç içe olan bu kardeşlerimiz bazen çok yorgun bir şekilde eve geliyorlar. Biraz daha anlayışlı olmanızı sizlerden bir kardeşiniz olarak rica ediyorum. Çünkü gece gündüz çalışan bu kardeşlerimiz her şeyin en iyisine layık” şeklinde seslendi.
Yemek, canlı müzik eşliğinde devam etti. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, tüm masaları gezerek Zabıta Müdürlüğü personeli ve aileleriyle görüştü.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol