Silivri Facebook
banner88

Sevinç Kuaför : ''Tabakoğlu beni tehdit etti.''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi 
 
Geçtiğimiz günlerde Silivri’de bulunan tüm bayan kuaförleri, Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı, Silivri Zabıta Müdürlüğü ve Silivri Kuaförler Derneği tarafından denetlenmişti.
 
Yapılan denetlemelerin ardından, Sevinç Kuaför’ün sahibi Sevinç Tunç, yapılan denetlemeler ve Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası hakkında ilginç iddialar ortaya attı. Yaptığı açıklamalarda Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu’na ve yüklenen Tunç’un açıklaması şu şekilde;
 
“Son model arabayla sükse yapacağınıza, esnafa yardımcı olun”
“Silivri Esnaf Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, esnafın şu günlerde siftah etmediği, işlerin bozuk olduğu apaçık ortada iken, kendisi de esnafın yanında olması gerekirken, esnafa her türlü zorluğu çıkartmaktadır. Yapmış olduğu denetim sırasında zabıta, sağlık memuru ve kendisinin olması normal. Ama yanında bazı meslektaşlarımızı da getirmesinin bir anlamı yok.
 
Anlayamadığım bu kişilerin sıfatı nedir? Oda ile ne ilgileri vardır? Oda ile ilgisi olmayan kişilerin denetim yaparken benim iş yerimde ne işi var? Ayrıca geçenlerde vergi dairesine vergimi ödemeye gittiğimde vergi memurları tüm esnafla pazarlık ediyorlardı. Verginizi yüksek gösterin, bu az olmuş, yoksa yerinde aniden tespit yaparak daha çok cezalar yazacaklarını söylediler.
 
Bende “ bu ne demek, nereden böyle bir karara vardınız?” diye sorduğumda çok acıdır ki “sizin Esnaf Odası Başkanınız ve vergi müdürlerinin yapmış olduğu toplantıdan dolayı oda başkanı ve müdürün ortak aldığı bir karar” şeklinde bana ifade edildi. Böyle yöneticilik olur mu? Bizleri kim temsil ediyor? Bunlar nasıl kararlar, bir anlam veremedim, çok şaşırdım. Esnaf olarak hiç bu şekilde kararlar alındığı bir dönem yaşamamıştık, yaşattın başkan.
 
Belediye denetimi yapılırken tarife soruldu, tarifem var ama asmıyorum dedim. İşlerim içler acısı, ne yapalım bizde tarife altında çalışmak zorunda kalıyoruz. Tarifeyi asarsak vergi dairesi tarife üzerinden fatura ve fiş keseceksin diyor. Ben almadığım paraya nasıl fiş kesebilirim, bunun farkını Esnaf Odası mı ödeyecek.
 
Sayın yöneticiler sizlere soruyorum; esnaf için ne düşünüyor neler yapıyorsunuz? Oda’da son model arabayla sükse yapacağınıza, esnafa yardımcı olun. Esnaf kan ağlıyor. Kira ve masraflarını ödeyemez durumda. Sıcak odalarınızdan çıkın da, esnafın sorunlarını çözün, oturmakla olmuyor.
 
“Beni tehdit etti”
Yönetime gelinceye kadar “ her üç ayda bir esnafla toplantı yaparız, onların hep yanında oluruz” diyordunuz. Ne oldu? Bu muydu? verdiğiniz sözler. Esnafta akıllandı, kafalarına dırank etti ama geç etti.
 
Birde bir başkana yakışmayan sözler sarf ederek  “bana oy vermedin sen zaten, bundan sonra seninle uğraşacağım, sana zarar ve disiplin cezaları aldıracağım” diye telefonda tehdit etti.
 
Yönetiminize soruyorum; oy vermeyenlere böyle mi davranacaktınız? Taraflı başkana yine oy vermeyeceğim. Çevrem ve ben bu böyle bilinsin. Hak eden oy alır.
 
Ben kalitemle, titiz çalışmamla, üstün başarılarımla hijyen konusundaki hassasiyetimle sağlıkçılardan teşekkür almış biriyim. Ben kendimden, işimden, sanatımdan kimseye ödün vermem. Başkanın kişisel tehditleri benim için önem taşımıyor.”
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol