Silivri Facebook
banner88

Kibariye İle Coştular
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
Silivri Belediyesi, Silivri Belediyesi Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi’nin 3. kuruluş yıldönümü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bayanlara özel bir yemek düzenledi. Bahar-Hüseyin Turan çiftinin ev sahipliğinde düzenlenen yemek, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin, AK Parti Silivri Eski İlçe Başkanı, Eski Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca ve eşi, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yavuz Kaynarca, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri Sevil Dalgıç, İnci Aydar, Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol’un eşi Güneş Demirkol başta olmak üzere kamu dairelerinin yönetici eşleri, eğitim camiasından özel sektöre, ev hanımlarından siyasi partilerin temsilcilerine kadar yaklaşık 2000 bayanı bir araya getirdi. Silivrili bayanların yoğun ilgi gösterdiği gecede salona dışarıdan sandalye takviyesi yapıldı.
 
BAHAR TURAN: ANILAR KÜL ALTINDA KALMIŞ KOR GİBİDİRLER
Gecenin ev sahipliğini yapan Silivri Belediyesi Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi Başkanı Bahar Turan, “Silivri Belediyesi Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi olarak Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezimizin 3. kuruluş yıldönümünü ve aynı güne rastlayan bu özel günde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle organize ettiğimiz yemeğe ve konsere hoş geldiniz.
 
Anılar kül altında kalmış kor gibidirler. Eşildikçe tazelenir, hatırlanır, işte yıllar sonra siz değerli hanımefendilerin gözünde candan bir kardeş, candan bir dost olarak hatırlanmak beni son derece memnun ve mutlu edecektir.  Şunu belirtmeden geçemeyeceğim, gönül isterdi ki burada binler değil on binler bir arada olalım ama bu salon olarak ve maddi olarak imkansız.
 
Silivri adına bizlere çok destek veren değerli eşim Silivri Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Turan’a huzurlarınızda şahsım ve sizler adına teşekkürlerimi sunuyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun, her şeyin en güzeli sizlerin olması dileğiyle saygılarımı sunarım.” dedi. Bahar Turan, “Sol Yanım Ağrıyor Anne” isimli şiiri okuyarak konuşmasını tamamladı.
 
HÜSEYİN TURAN: KADIN, HAYATIN DÜZENİDİR
Bahar Turan’ın konuşmasının ardından, Silivri Belediyesi Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi’nin çalışmaları sinevizyondan yansıtıldı. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan da konuşmasında, kadının hayatın düzeni olduğunu vurguladı.
 
Gazitepe’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen fabrika yangınında yaralanan bayan işçilere geçmiş olsun dileğinde bulunarak konuşmasına başlayan Başkan Turan, “Kadınlar hayatın düzenidir. Kadınlar başımızın tacıdır. Çünkü kadınsız bir hayat, düzensiz bir hayattır. Bu açıdan her zaman toplumun var olmasındaki ana temalardan bir tanesi bayandır.” dedi.
 
ESKİDEN BALKONLARIMIZDA KÖMÜR VARDI
Kadın Kent Gönüllüleri, tarihi ve turistik mekanlara düzenlenen geziler hakkında bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri’deki değişim süreci hakkında da özetle konuştu. Balkonlardaki kömür torbalarından kombilere uzanan değişim süreci hakkında konuşan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Çok değerli hanımefendiler hatırlar mısınız, 2004 yılından önce balkonlarınızda kömür, evlerinizde kül vardı. 2004 yılında biz sizlere şunu söylemiştik. AK Parti’nin belediye başkanı adayı olarak “Bizi seçerseniz evlerinizdeki külden, tozdan, dumandan kurtaracağız. Size Silivri’ye doğalgazı getirmenin sözünü vaat ediyoruz” dedik. Ve şükürler olsun ki bu sözümüzü bir sene içinde yerine getirdik ve Silivri’ye doğalgazı getirdik. Hayırlı uğurlu olsun.
 
Saygı değer hanımefendiler tabi başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Doktor Mimar Kadir Topbaş’a huzurlarınızda Silivri halkı adına çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızdaydılar ve hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadılar.
 
Yine ben hatıralarınızı canlandırmak istiyorum. Silivri Belediyesi, kiralık bir binada hizmet veriyordu. Kendi binası değildi. Yine söz vermiştik. “Silivri Belediyesi kendi binasında hizmet verecek” demiştik. Ve Silivri’ye yakışır lüks bir bina yaptık. Silivri’mize hayırlı uğurlu olsun diyoruz.
 
Ve yine şunu hatırlatmak isterim ki, “Silivri’mizin en büyük problemlerinden bir tanesi altyapı problemi” dedik ve Silivri’mizin 100 yıllık altyapı problemini çözüyoruz. Çünkü küçücük yağmurlarda dahi Silivri’nin evsel atıklarının, pis sularının caddelere taşmasını görüyorduk, şimdi bunları önlüyoruz. Bu da Silivri açısından çok önemli. Ve hatırlarsınız Silivri’nin evsel atıkları, yani kanalizasyon suları olduğu gibi denize gidiyordu. Bunu da çözeceğiz.
 
Bunlarla yetinmiyoruz. Silivri’mize 105 yataklı tek kişilik odalarda dev bir devlet hastanesi yapıyoruz. Bunu hep birlikte yapıyoruz. İlçe başkanım Sayın Halit Girgin ve bütün İl Genel Meclis Üyelerimiz başbakanımızın vermiş olduğu emir ve talimatı ile Silivri Belediyesi ve İl Özel İdaresi birlikte yaparak Silivri’yi çok güzel bir devlet hastanesine kavuşturuyoruz. Bu sene sonunda bu devlet hastanesi hizmete girecek. Ve beş yıldızlı özel hastanelerden daha lüks, çok güzel bir devlet hastanesi hepimizin hizmetine girecek.
 
Bazı projelerimizi de sadece başlıklarıyla hatırlatmak istiyorum. Silivri Özürlüler Merkezimiz hizmete açıldı, özürlü kardeşlerimize ve ailelerine yardımcı olunuyor.
 
Yine kale park bitti. Hizmete girdi, açılışını yapacağız.
 
Yine Silivri’de adli hizmetlerle ilgili adaletin yerini bulması için güzel mekanlara ihtiyaç var. Adalet sarayımız bitmek üzere. Mayıs ayında hizmete girecek. Bunu da Silivri’mize kazandırdık.
 
Sanat ve Diyalog Evimiz hizmete girdi. Buradan Belediye Meclis Üyemiz İnci Aydar ablamıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.
 
Tarihi evlerimizi onarıyoruz. Mimarsinan Köprüsü, Piri Mehmet Paşa Camii onarımı ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
 
Ve bu çok önemli değerli hanımefendiler. 15 yıl Silivri’nin göbeğine dökülen çöplüğü kaldırıyoruz. Yıllarca toplu konutlar bölgesine çöp döküldü. Bu çöpü kaldırıyoruz. Ve bu çöpün olduğu yerde yürüyüş alanları ile Yaşam Parkı meydana getiriyoruz.
 
Saygıdeğer hanımefendiler, Silivri’miz sizinle çok güzel. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Çünkü sizlerle birlikte çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. Her şey Türkiye için, her şey İstanbul için, her şey Silivri için.” şeklinde konuştu.
 
Geceye davetli olup katılamayanlardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş ve eşi Özdeyiş Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Alev Dedegil, Halide İncekara ve Güldal Akşit telgraf göndererek, Silivrili bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı, ev sahibi Bahar-Hüseyin Turan çiftine teşekkür etti.
 
PİSTTE BOŞ YER KALMADI
Silivri Belediyesi Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi’nin 3. kuruluş yıldönümü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen yemek, Piyanist Şantör Selçuk Bayram, Türk Pop Müziği Sanatçısı Arzu Ersoy ve Fantezi Müzik Sanatçısı Kibariye’nin seslendirdiği şarkılar ile devam etti. Her sanatçının 1 saat kaldığı sahnenin önü, doyasıya eğlenen bayanlar tarafından dolduruldu. Boş yer kalmayan pistte, bayanlar doyasıya eğlendi.
 

    

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol