Silivri Facebook
banner88

Narko-Terör Uzmanı Silivri'de
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Pars Narko Terör dizisinin narkotik danışmanı olan Emniyet Amiri Zafer Ercan 1974 yılında Antalya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antalya’da tamamladı. 1992 de Polis Akademisine girdi. 1996 yılında Komiser Yardımcısı rütbesiyle mezun oldu. 1997’de İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü’ne tayini çıkan Ercan, beş yıl sokak operasyonları yapan, Sokak Timleri Ekipler Amirliği yaptı.
 
Öyküyle Madde Kullanımı Engelleme Projesi’ni oluşturarak, okullarda uygulanmasını sağladı. Bu projeye bağlı olarak, madde kullanım sürecini anlatan çizgi roman kitapları hazırladı. Bugüne kadar 500 konferans verdi. 2002’de İÜ Adli TIP Enstitüsü Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlayan Zafer Ercan 2004 yılında tez çalışmasını bitirdi ve adli bilimler uzmanı oldu.
 
Halen İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü’nde Amir olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, Testi Kırılmadan, Bir Narkotikçi Gözüyle Erken Uyarı Sistemi ve Kapımızdaki Düşman: Uyuşturucu, Tedbirli Davranın Duyarsız Kalmayın ve Aşkın Dört Element Hali isimli kitapları bulunan Zafer Ercan 04/04/2008 günü Silivri’ye geliyor.
 
Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın katkılarıyla ve Kent Konseyi’nin ilk hayata geçirilecek projesi olması açısından toplantı büyük önem taşıyor.
 
Toplantı organizasyonunu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adnan Güneysu ile Kent Konseyi Sekretaryasını yürüten Nevin Tayfun yapmaktalar. Özellikle Lise öğrencileri ve velileri için organize edilen oyun ve konferansa katılımın yoğun olması bekleniyor. Konferans ve oyun için Adnan Güneysu “ gençlerimizi ve velilerini madde bağımlılığı konusunda bilgilendirecek olan Zafer Ercan son derece donanımlı ve bu konunun uzmanı, Silivri için çok faydalı olacak’’ Dedi.
 
Nevin Tayfun ise “ konuşması, davranışları ve düşünceleri bizlerde derin iz bıraktı, eminim Silivri’ye katkısı büyük olur’’ Dedi.
 
Cihangir Davutoğlu
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol