Silivri Facebook
banner88

Risus'a CHP Darbesi. Risus Yıkılacak.
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Dün CHP parti binasında yapılan basın toplantısının sonunda açıklama yapan Avukat Ceylan Öndül, Risus hakkında yıkım kararı çıktığını, konunun takipçisi olduklarını ve Kaymakamlık tarafından işlemlerin yapılmasını beklediklerini ifade etti.
 
Avukat Ceylan Öndül’ün açıklamalarından önce konuşan CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım “Risus’la ilgili geçtiğimiz mecliste, grup sözcümüz Muharrem Aydoğan gelen yazıyı göstererek, başkana bunlar sizde var mı diye sormuştu. Başkan’da var olduğunu söylemişti. Mahkeme süreci bitti. Yıkım kararı çıktı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amirliği Daire Başkanlığı’ndan gönderilen yazıda, yerin kaçak olduğu ve mülki amir tarafından yıkılması gerektiği bildiriliyor. İl Genel Meclis Üyemizle birlikte yaklaşık 1 ay önce, Sayın Kaymakamımıza görüştük ve gereğinin yapılacağı ifadesini kullandı. Bizde gereğinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.
 
“Yıkımın gerçekleşmesini bekliyoruz”
Konu ile ilgili hukuki bilgi veren Avukat Ceylan Öndül “İlçe yönetimimiz tarafından yapılan başvurular ve yargısal süreç neticesinde Milli Emlak Vergisi Başkanlığı tarafından Risus adlı kafeteryanın kaçak olduğunun tespiti yapılmış ve yıkılması ile ilgili gerekli işlemlerin yapılması konusunda Belediye Başkanlığına ve Kaymakamlığa başvurular ve bildirimler gerçekleştirilmiştir.
 
Söz konusu binanın yıkımı hususu ilgili yönetmelik gereğince Kaymakamlığın görevine girmektedir. İlçe Başkanımızın belirttiği üzere, Kaymakamlığa bu konunun takipçisi olduğumuz, gerekli işlemlerin yapılmasını beklediğimiz belirtilmiştir. Kaymakamlık tarafından işlemlerin yapılacağı söylenmiştir. Biz bu konunun takipçisiyiz. En kısa sürede yıkımın gerçekleşmesini bekliyoruz. Aksi takdirde tekrar hukuksal yollardan yıkımın gerçekleşmesi için gereken her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.
 
“Suç üzerine suç işliyorlar”
Avukat yaptığı açıklamanın ardından konuşan CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım “Son meclis toplantımızda Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Metin Karakaş, Risus için iyileştirme yapılacağını ve ruhsatının yenileneceğini söylemişti. Bunlar suç üzerine suç işliyorlar. Sayın Kaymakamımızın bu konuda ne yapacağını hepimiz merakla bekliyoruz” dedi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol