Silivri Facebook
banner88

Şehitleri anma gününde gözyaşları sel oldu!


Kaynak : Değişim Gazetesi


Çanakkale Zaferi’nin 93. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle, dün Silivri’de anma programları gerçekleşti.

Yapılan programa Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Halil Çalık, Silivri Garnizon Komutanı Vekili, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Osman Kılıç, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, ilçe yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, şehit aileleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sabah 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayan program da günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Silivri Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni İhsan Tevfik Kırca yaptı.

Kırca konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27 Haziran 2002’de almış olduğu kararla 18 Mart’ın Şehitler Günü olması kabul edilmiştir. Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da adlandırılan bu anlamlı günde, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyan aziz şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz. Türk milletinin evlatları, girdiği her savaşta ‘Ya gazi olurum, ya şehit’ ilkesince hareket etmişler ve nice kahramanlık destanları yazmışlardır. ‘Şehitlik’ kavramına en yakışan yerlerden önce geleni, şüphesiz Çanakkale’dir. Bu savaş, yiğidin harman olup gönülden vuruştuğu ve yiğit askerlerin sabahtan şehitliği arzu edip, akşama varmadan şehitlik elbisesini giydiği bir savaştır. Ey yüce şehitlerimiz, aziz kanlarınız üzerine and olsun ki; kahramanlığınızı nesilden nesile aktararak sizleri unutturmayacağız. Bu cennet vatanı bölmek isteyen her türlü karanlık güç, karşısında yüce Türk milletini ve onun şanlı ordusunu bulacaktır. Huzurunuzda saygıyla eğiliriz. Ruhlarınız şad olsun.”

Silivri Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk sunumu ve konuşmaların ardından, törene katılan şehit ailelerine başsağlığı dileyen Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol “Acınızı paylaşıyoruz. Bu ülke toprakları için canını feda eden evlatlarınızla gurur duymalısınız.” dedi.

Duygu dolu anlar yaşandı
Atatürk Anıtı’nda yapılan anma töreninin ardından Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda Çanakkale Zaferi, şehit asker, polis ve öğretmenlerin fotoğraf ve bilgileri, şehit aileleri ile röportajların yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminde protokol üyeleri de gözyaşlarını tutamazken, salonda bulunan şehit aileleri hıçkırıklara boğuldu.

Turan “Şehit aileleri, şehitlerimizin bize emaneti”
Yapılan sunum gösterisinin ardından, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehit aileleri onuruna öğle yemeği düzenledi. Avalon Leb-i Derya’da gerçekleşen yemekte, Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol’un ve Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın şehit aileleriyle yakından ilgilenerek, hepsini ayrı ayrı dinlemesi dikkatlerden kaçmadı. 

Düzenlenen yemeğe ev sahipliği yapan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan şunları söyledi

“İlçe Kaymakamlığımız ve Garnizon Komutanlığımızla birlikte düzenlediğimiz yemeğin amacı, her sene yaptığımız gibi bu senede 18 Mart’ta şehit ailelerimizle bir araya gelmekti. Millet olarak bu vatanın kurulması ve korunmasında şehit olan insanlarımıza çok şey borçluyuz. Bu açıdan onlara küçük de olsa şükranlarımızı sunma, onları hatırlama ile ilgili bunu yapıyoruz. Masalarda konuşurken “Başkanım yemek falan hiç önemli değil, önemli olan hatırlanmak” denildi. Bir söz vardır; insan her şeyi affeder ama insan yerine konmamayı affetmez. Buradaki bu insanlarımız da bizim başımızın tacı. Onların acısını paylaşırken bugünü onlarla birlikte geçirmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu milletin millet olmasına neden olan, devletimizin, cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşayan gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Şehit aileleri, şehitlerimizin bize emaneti. Bu emanete yaşadığımız sürece sahip çıkacağız.” dedi.

Melis AVCI


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol