Silivri Facebook
banner88

Kıyamet kapıda mı?

Neden mi? Ergenekon adı altında tutuklanmadık adam kalmadığından, kalmışsa bile hepsinin endişe içerisinde olduğunu tahmin ettiğimden, aralarında kendini İlme ve Türk gençliğinin kültürüne adamış Çağdaş Yaşam Derneğinin 74 yaşındaki hasta genel başkanını görüp “ Ne alaka” diyerek ürperiyorum.
Taksim’de 1 Mayıs’ta yapılan İşçi Bayramında meydanda düzenli bir görüntü seyrederken, Mecidiyeköy, Şişli, Bomonti ve Beyoğlu’nun arka sokaklarında iç savaş gibi sahneleri görüp, civarındaki iş yerlerinin, yol üstündeki araçların ve bankalar dâhil tüm binaların tahrip edildiğini ve de yol tretuvar taşlarının nasıl sökülüp polisin üzerine atıldığını görmek yüreğimi daraltıyor…
Her akşam haberlerde kaç askerimizin şehit olduğunu görüp kendimi de şehit olmuş gibi hissediyorum.
Bunlar yetişmiyormuş gibi 1 Mayıs sabahı saat 11’de İstanbul’da neler olup bittiğini öğrenmek için tüm kanalları karıştırırken Show TV de Ali Şan ve Çağla Şikel’in yönettiği programda “KIYAMET KAPIDAMI” diye bir cümle geçiyor ekranda ve şöyle devam ediyor; “Birleşmiş Milletler alarmda, dünyaya yaklaşan büyük göktaşı insan neslini yokmu edecek? Hiroşima’ya atılan atom bombasının otuz bin misli kat büyüklüğünde ve ikibuçuk kilometre hacminde” diyerek birde geniş bilgi veriliyor.
Ali Şan, bu konuya açıklık getirilmesi adına iki konuğundan biri olan Marmara Üniversitesi İlahiyat Profösörü DR. Yusuf Şevki Yavuz’a soruyor; “Ozon tabakasının delinmesi, buzulların erimesi ve peşpeşe gelen zelzeleler bunun habercisi mi?”
--Kur’ana göre kıyametin zamanı saklıdır, yok olma komutu verildiği anda ki bu Allahın nezdindedir, bir anda olup bitecektir, daha evvelki olayların etkisi yoktur, dünyamız bu yok oluştan sonra yeniden oluşacaktır.
İkinci konuk Gökbilimci Prof. Doktor Türker Özkan ise; “Dünyamız dörtbuçuk milyar yaşında, yani daha genç sayılır ama giderek evrendeki kozmik düzenin bozulması doğaldır, güneşte zamanla genişleyecek ve rast geldiği yeri yakacaktır. İnşallah bu göktaşı dünyamıza çarpmaz” dedi.
Gece Haberlerinden kaçıp, Show TV de Ali Şan ve Çağla Şikel’in her zaman neşe içinde yaptıkları programların tersine bu işittiklerim beni daha da çok ürkütmüştü. Daha doğrusu akşam haberlerini ikinci pilana itmişti.. Ancak tek tesellim; dünyamız yokolmadan biz zaten birbirimizi yok etmeğe çalışıyor ve belki de ileriye dönük bir nevi “KIYAMET ANTREMANI” yaptığımızı düşünmektir!!!
Ve de; yeniden varolacak Dünyamızda insan olmak yerine bitki olmayı istememdir…
Ünlü bir Psikiyatstimiz ve aynı zamanda resim sanatçımıza ait “ D O Ğ A D A  
D R A M   Y O K T U R,   D R A M   İ N S A N L A   B A Ş L A R” veciz sözü, niye insan değilde bitki olmak istediğimin bir açıklamasıdır…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol